Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδριάζει η Ιεραρχία

Δυναμική θέση στο ...χάρτη των «θεολογικών διαλόγων», διεκδικεί η Εκκλησία της Ελλάδας ως Ορθόδοξη, αλλά και ως αυτοκέφαλη τοπική Εκκλησία. Το στίγμα δόθηκε και στη χτεσινή εισήγηση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς την τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας, με ρητορικές ερωτήσεις του τύπου «θα προβάλλουμε προς τον κόσμο και δη προς την Ευρώπη την ελληνική Ορθοδοξία;», «θα επιδιώξουμε συνεργασία με δυνάμεις καθαρά εκκλησιαστικές και θρησκευτικές;».

Στο «πνεύμα» των παραπάνω, φαίνεται ότι εντάσσεται και η συζήτηση την τελευταία μέρα της Συνόδου (ή σε έκτακτη σύγκλησή της), περί της επίσκεψης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Βατικανό. Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε αυστηρά για όσους στην τελευταία Σύνοδο της Ιεραρχίας μίλησαν περί «απεμπόλησης των δικαιωμάτων της Εκκλησίας», στο θέμα σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπενθυμίζοντάς τους, ανάμεσα σε στ' άλλα, ότι «όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συνοδικώς».

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο ...μεταολυμπιακό πρόγραμμα, των σχέσεων Εκκλησίας - κυβέρνησης, λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει λησμονηθεί ή εγκαταλειφθεί απ' όσα προ των εκλογών, γραπτώς και με υπομνήματα, είχε υποβάλει η Εκκλησία προς το σημερινό πρωθυπουργό. Πάντως, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος είπε: «Βλέπετε να θέτει κανείς θέμα ταυτοτήτων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ