Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Νέος αρχηγός ο Γ. Αγγελάκος

Με τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας, επιλέχτηκε χτες αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο υποστράτηγος Γ. Αγγελάκος. Η επιλογή έγινε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ μετά από αυτό συνεδρίασε, υπό την προεδρία του νέου αρχηγού, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, με τη συμμετοχή δυο αντιστρατήγων του Στρατού προκειμένου να διορίσει υπαρχηγό, επιτελάρχη και τους δυο γενικούς επιθεωρητές της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συνδικαλιστές χρεώνουν στον Γ. Αγγελάκο τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα της 9ης Οκτώβρη 2003 έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Παράλληλα, όμως, αναγνώρισαν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τις ικανότητές του ως αξιωματικού.

Ο Γ. Αγγελάκος είναι 51 χρόνων και κατατάχθηκε στην Αστυνομία το 1972. Διατέλεσε υποδιευθυντής και διευθυντής της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Η τελευταία του θέση ήταν αυτή του διευθυντή του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφάλειας και ήταν επιχειρησιακά υπεύθυνος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετεκπαιδεύτηκε σε σχολές του εσωτερικού και του εξωτερικού σε θέματα καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Αντικαθιστά τον Φ. Νασιάκο, η θητεία του οποίου είχε λήξει τον περασμένο Μάρτη, αλλά παρατάθηκε λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων προήγαγε σε υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον Γ. Κανέλλο, τη θέση του επιτελάρχη αναλαμβάνει ο Α. Δημοσχάκης, γενικός επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας αναλαμβάνει ο Σ. Σύρος, μέχρι πρότινος διοικητής της αντιτρομοκρατικής, ενώ ο Ε. Κυριακάκης αναλαμβάνει επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας. Διατηρητέοι κρίθηκαν οι Σ. Σταματίου, Α. Γκοτσόπουλος, Γ. Ανδραβίζος, Α. Μπαγιαρτάκης και Δανάη Κουλάκου.

Αποστρατεύτηκαν οι Δ. Κουτσομπίνας, Γ. Κοκκίνης, Κ. Τζέκης, Ν. Τσιράκης, Θ. Ρεγκλής, Φ. Μπουραντάς, Π. Καρράς και Ι. Μάρνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ