Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν πάρει εργαζόμενοι του Δήμου Λαμιέων, προκειμένου να διεκδικήσουν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που εκκρεμούν, αλλά, όπως φαίνεται, η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γ. Κοτρωνιά είναι η κοροϊδία και ο εμπαιγμός τους, προκειμένου να ροκανίζουν το χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα των εργαζομένων συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από επερώτηση του επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Κ. Μπασδέκη, και αναγνωρίστηκε απ' όλους το δίκιο των αιτημάτων, εν τούτοις καμία ενέργεια για την υλοποίησή τους δεν έγινε.

Ηδη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην πρώτη προειδοποιητική στάση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των αναδρομικών, του πριμ παραγωγικότητας (που έπρεπε να έχει καταβληθεί έως τις 31/12/2003, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, σε όσους εργαζόμενους το δικαιούνται (υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση υποχρεωτική για το Δήμο Λαμίας) και την παραχώρηση θερινού ρουχισμού και χρημάτων για εργαζόμενους στις Τεχνικές Υπηρεσίες, όπως απορρέει από τη ΣΣΕ, καθώς και την καταβολή των υπερωριών στον τομέα καθαριότητας που δεν έχουν καταβληθεί εδώ και οκτώ μήνες.

«Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας και η αγωνιστική τους διάθεση για επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους», επισημαίνει ο Κ. Βασδέκης, «δείχνει ότι δεν ανέχονται, πλέον, τις ψεύτικες υποσχέσεις της δημοτικής αρχής. Από την άλλη, ο προσκείμενος στη ΝΔ δήμαρχος, όπως και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση δεν έχουν σκοπό να "ενοχλήσουν" την κυβέρνηση και να διεκδικήσουν τους πόρους που δικαιούται και έχει ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εχουν βρει τον τρόπο του χαρατσώματος των δημοτών. Εμείς καλούμε εργαζόμενους και δημότες σε κοινό μέτωπο για να μετατραπεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αγωνιστικό - διεκδικητικό μετερίζι για μια άλλη, φιλολαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ