Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Διήμερη ένστολη διαμαρτυρία

Στο Σύνταγμα, Παρασκευή και Σάββατο 8 και 9 του μήνα

Με διήμερη πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Λιμενικό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με βασικό αίτημα την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Η επιλογή των ημερών της κινητοποίησης δεν είναι τυχαία, καθώς το Σάββατο 9 Οκτώβρη κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε μια επίδειξη πυγμής και αυταρχικού κράτους και κάνοντας χρήση νόμων της χούντας, έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.

Χτες οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των εργαζομένων σε Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία ανακοίνωσαν ότι η διήμερη διεκδικητική και «επετειακή» ένστολη διαμαρτυρία τους θα γίνει από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισαν, έχουν σκοπό να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει αυτή του ΠΑΣΟΚ που αρνείται να χαρακτηρίσει το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Επίσης, ξεκαθάρισαν πως δεν είναι μόνο αυτό το αίτημά τους καθώς παραμένουν και άλλα πάγια οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών προανήγγειλαν κοινό αγώνα προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τη δικαίωσή τους.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Λιμενικού, Τ. Μαυρόπουλος, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων. Η λύση στα προβλήματα των εργαζομένων δε γίνεται με τα ΜΑΤ, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου, είπε.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικής, Γ. Πήλιουρας, επισήμανε ότι αν και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν ρόλους, η πολιτική παραμένει ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ