Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Ρόλο και στα εθνικά θέλει ο Χριστόδουλος

Αυξημένο ρόλο στα εθνικά και κοινωνικά θέματα, προφανώς προς όφελος της κυρίαρχης πολιτικής, διεκδικεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος αυτή τη φορά δε δίστασε να επιδείξει τις αγωνιστικές περγαμηνές του για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις για το Κυπριακό τη δεκαετία του '50. (σ.σ. Αργότερα, στη χούντα, όπως έχει δηλώσει, ασχολούνταν με τις σπουδές του...).

Μιλώντας χτες σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «η Εκκλησία έχει λόγο και στα εθνικά και στα κοινωνικά ζητήματα, όσο και αν ορισμένοι επιθυμούν να παραμείνει αυτή και ο προκαθήμενός της στο περιθώριο χωρίς φωνή, με παρουσία μόνο σε φολκλορικές εκδηλώσεις». Ας πάψουν, πρόσθεσε, ορισμένοι να κάνουν μαθήματα στον Αρχιεπίσκοπο για το πότε πρέπει να μιλά, γιατί τα εθνικά θέματα είναι στο ρόλο της Εκκλησίας». Ο ίδιος έκανε αναφορά στη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις για την Κύπρο τη δεκαετία του 1950. «Τότε, το Κυπριακό ήταν σε μεγάλη έξαρση και εμείς οι φοιτητές, βγαίναμε στους δρόμους και φάγαμε ξύλο από την Αστυνομία». «Ψάχνω, συνέχισε, στα παλιά μαυρόασπρα φιλμ από εκείνη την περίοδο να ανακαλύψω και τον εαυτό μου ανάμεσα στους διαδηλωτές, γιατί ήμουν από τότε ζωηρός, όχι μόνο τώρα» είπε ο κ. Χριστόδουλος.

Αναφερόμενος σε όσους τον κατηγορούν ότι μιλά πολύ, είπε ότι είναι πολλά τα προβλήματα. «Και η ανεργία είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά και η ανηθικότητα. Και ας πάψουν ορισμένοι να κάνουν μαθήματα στον Αρχιεπίσκοπο πότε πρέπει να μιλάει και πότε όχι. Και τα εθνικά μας θέματα είναι μέσα στο ρόλο της Εκκλησίας». «Ηδη είναι αρκετά αυτά που έχω πει για να πλέξουν απόψε σενάρια» κατέληξε και απευθυνόμενος στους εμβρόντητους δημοσιογράφους είπε: «Εσείς, τα παιδιά της τηλεόρασης, θα πρέπει να μου κάνετε εικόνα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ