Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Επάγγελμα - αλήτης»

Κάναμε μια ολόκληρη μέρα να συνέλθουμε...

Ηταν προχτές το βράδυ, όταν ο Ευαγγελάτος έφτιαξε ένα μεγάλο «παράθυρο» για να κορνιζάρει το παιδάκι που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Από το ίδιο «παράθυρο», παρέλασαν οι δημόσιες σχέσεις του κυρίου Ρουβά, από το ίδιο «παράθυρο» ξεχείλισε το εμετικό «ενδιαφέρον» των κρεατομηχανών του θεάματος. Οι ύαινες που υποδύονται τους φορείς «κοινωνικής προσφοράς» (!) πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο για ένα τεταρτημόριο ακροαματικότητας της AGB, βάζοντας αυτή τη φορά στο «τσιγκέλι» ένα μικρό παιδί!

Από προχτές, τη σκυτάλη παρέλαβαν κι άλλοι. Τώρα, όλοι μαζί, πίσω από τα λεχρίτικα, ότι δήθεν πρεσβεύουν τους «επαγγελματίες ρεπόρτερ», πατούν με αλαλαγμούς το γκάζι στον κατήφορο του μοναδικού επαγγέλματος που γνωρίζουν: «Επάγγελμα - αλήτης»!

Αυτό είναι το μοναδικό τους επάγγελμα. Και το ασκούν προς δόξαν του κράτους Πρόνοιας (δεν έχει «παράθυρα» το κράτος Πρόνοιας για το παιδάκι;), προς δόξαν του υπουργείου Υγείας (δεν έχει «παράθυρα» το υπουργείο, για να μη γίνεται θέαμα η οικογένεια του παιδιού;), προς δόξαν του κάθε ανευθυνο-υπεύθυνου σμπίρου - λακέ των αφεντικών, που μοιράζει τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για να μετατρέπεται σε εμπόριο η ανθρώπινη ανημπόρια.

Για να κάνει ο Ευαγγελάτος εμπόριο. Για να κάνει ο Ρουβάς δημόσιες σχέσεις και να μοιράζει αυτόγραφα. Λίγα μέτρα μακριά από το κεφαλόσκαλο του πόνου, όπου κάμερες, τηλεαστέρες και «καλλιτέχνες» υποδύονται τους «καλούς Σαμαρείτες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ