Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θεατρινίστικα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΛΥΣΣΑΞΑΝ» χτες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για την απουσία του υπουργού Οικονομίας από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής όπου συζητούνταν ο προϋπολογισμός. Μέχρι την αποχώρηση έφθασαν, μ' έναν εξόφθαλμα θεατρινίστικο τρόπο.

Τελικά, από τη συνεδρίαση έλειψαν και ο υπουργός και η Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς ...παρέμεινε η πολιτική και των δυο και, το χειρότερο, εκφράζεται με σαφήνεια στον προϋπολογισμό του 2003.

Γιατί, βέβαια, ούτε οι εκθέσεις της Γιουροστάτ, ούτε οι εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί κρυφών ελλειμμάτων θα μας μείνουν στο τέλος. Το ...2,5% στην εισοδηματική πολιτική και οι αυξήσεις - ψίχουλα στους συνταξιούχους μετράνε.

Οσο για τις δαπάνες Υγείας, Ασφάλισης και Παιδείας ...τα γνωστά. «Δημιουργική» παρουσίαση αυξήσεων και, ταυτόχρονα, απόκλιση ακόμα και από τα περσινά επίπεδα. Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ της μπορεί να θυμίζει βραχύσωμο ον, αλλά η Κοντολίζα Ράις φάνηκε τελικά ...πολύ ψηλή για τον Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί, βέβαια, όταν στη σχετική συνάντηση απαίτησε συμφωνία στο «σχέδιο Ανάν» πριν τις 12 Δεκέμβρη και ο υπουργός ψέλλιζε άλλα αντί άλλων, σε τι συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κανείς;

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξασφάλισε - όπως υποστηρίζεται - την ...επιρροή των ΗΠΑ προς όφελος του Κυπριακού! Τώρα το γιατί άπαντες κατάλαβαν ότι πήγε και συμφώνησε σε ό,τι του ζήτησαν, είναι μάλλον ανεξήγητο...

ΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ, και θα συνεργαστεί το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τις βρετανικές αρχές για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Εκτός από τους ...γνωστούς λόγους, υπάρχει και ένα αξιοσέβαστο κονδυλιάκι για το όλο θέμα, που θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Ως γνωστόν, λοιπόν, όταν υπάρχουν τέτοιες δαπάνες, πάντοτε προκαλείται ...διεθνές ενδιαφέρουν. Πάντα για την ...ασφάλεια.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ