Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θαύματα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σημειώνουμε το γεγονός για δυο κυρίως λόγους: Πρώτον, για τον αποπνέοντα ωμό και ανιστόρητο αντικομμουνισμό του και, δεύτερον, γιατί - όπως διαβάσαμε στη σχετική ανακοίνωση - το κείμενο επρόκειτο να αναγνωσθεί στις εκκλησίες, «την Κυριακή 17/11, πριν από την απόλυση της Θ. Λειτουργίας».

Ο λόγος αφορά μια ανακοίνωση της Μητρόπολης Θήρας, στην οποία, εκτός της έκφρασης ευχαριστιών προς τον τοπικό έπαρχο, για την επαναλειτουργία ενός ναού, αναφέρει και τα εξής: «Η στιγμή που η πόρτα του Ιερού Ναού άνοιξε ήταν τόσο συγκινητική, που όσοι παραβρέθηκαν ένιωσαν, όπως οι Ρώσοι ορθόδοξοι αδερφοί μας, που, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, έζησαν το Θαύμα, να ανοίγει τις πύλες του ο ένας ναός μετά τον άλλο (όσοι διασώθηκαν από την καταστροφική θηριωδία των αθέων, οι οποίοι τους είχαν μετατρέψει για εβδομήντα χρόνια σε στάβλους, γυμναστήρια, αποθήκες, ακόμη και σε μουσεία αθεΐας)».

Θεωρούμε περιττό να αντικρούσουμε τα όσα ανιστόρητα αναφέρονται για την κατάσταση των εκκλησιών στα ογδόντα και πλέον χρόνια του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, όπως και των σχέσεων του σοσιαλιστικού καθεστώτος γενικότερα με τις εκεί Εκκλησίες και θρησκευτικά δόγματα. Σημειώνουμε, μόνον, ότι το μόνο ...θαύμα, που ζουν τα τελευταία 12 χρόνια οι Ρώσοι, είτε είναι θρησκευάμενοι είτε όχι, είναι η επέλαση της φτώχειας, της ανεργίας και των κάθε λογής κοινωνικών προβλημάτων. Με άλλα λόγια, όλα όσα συνεπάγεται η καπιταλιστική παλινόρθωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ