Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Μπλερ: Ψηφίστε «ναι»!

Οι Κύπριοι πρέπει να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία, κατά τον Τόνι Μπλερ. Ο Bρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ προέτρεψε χτες τους Κυπρίους να αδράξουν την «ιστορική ευκαιρία» για να ενταχθούν στην ΕΕ, στα πλαίσια των πιέσεων που ασκεί το Λονδίνο για να πειστούν οι δύο κοινότητες να ψηφίσουν υπέρ του Σχεδίου του ΟΗΕ για την επανένωση της Μεγαλονήσου.

«Πρόκειται πραγματικά για μία μοναδική ευκαιρία και αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην επίλυση μακρόχρονων συγκρούσεων», τόνισε ο Μπλερ, στην καθιερωμένη μηνιαία συνέντευξη Τύπου.

Το σχέδιο για την επανένωση αποτελεί «ένα τεράστιο σημάδι ελπίδας για τον κυπριακό πληθυσμό», τόνισε ο Μπλερ, υπογραμμίζοντας πως «ευχαριστεί όλους εκείνους που ενεπλάκησαν σε αυτό, ιδιαιτέρως δε τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν». Παράλληλα, και ο Bρετανός ΥΠΕΞ Τζακ Στρο κάλεσε την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου. «Προτρέπω όλα τα μέρη να αδράξουν την ευκαιρία και να θέσουν τέλος στη διαίρεση 30 ετών. Μία συμφωνία για το Κυπριακό θα ισοδυναμούσε με μία νίκη όλων των ανθρώπων στην Κύπρο», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ