ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Μάη 2004
Σελ. /48
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μαύρισε» τους διαχειριστές της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Διάβασα τις προηγούμενες μέρες ότι οι βιομηχανίες φαρμάκων αύξησαν τα φάρμακα που παράγουν κατά 2.841,9%. Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην καταλήστευση των συνταξιούχων και αρρώστων, μ' αυτό που συμβαίνει με τις χορηγίες φαρμάκων. Γιατί ένας άρρωστος για να πάρει ένα φάρμακο του δίνουν είκοσι (20) ή και περισσότερα χάπια, όμως αυτά τα χάπια έχουν δόσεις των πέντε χαπιών την ενέργεια για να κερδίσουν τρεις φορές επάνω με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, με αποτέλεσμα να παίρνουν ένα μεγάλο μέρος της σύνταξης των συνταξιούχων και να μειώνουν την οικονομική ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν τους έφταναν οι αυξήσεις 2.841,9% και τώρα βρήκαν άλλη μέθοδο για να μας έχουν ομήρους, υγιείς και αρρώστους. Τα μεταλλαγμένα προϊόντα, δηλαδή να ζούμε όχι φυσιολογικά για να κερδίζουν οι πολυεθνικές και με τη σφραγίδα της ΕΕ, η οποία πρέπει να καθορίζει τι θα παράγουμε και τι θα τρώμε. Αλλωστε τα μεταλλαγμένα τα προορίζουν για να ταΐσουν την Αφρική που πεινάει, γιατί τις κανονικές τροφές τις θάβουνε για να μην πουλήσουνε φτηνότερα. Αυτοί είναι οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι και η ΕΕ, που φροντίζουν για το «καλό» μας.

Γι' αυτό ελληνικέ λαέ κάνε ένα βήμα μπροστά στις ευρωεκλογές. «Μαύρισε» τους διαχειριστές του κεφαλαίου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και από κοντά το ΣΥΝ, που παίζει διπλό παιχνίδι, με το λαό στα λόγια και με το κεφάλαιο στην πράξη. Ψήφισε ΚΚΕ, το μόνο κόμμα υποστηρικτή των συμφερόντων του λαού.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ψυρρή

Ισχυρό ΚΚΕ για τα λαϊκά συμφέροντα

24 χρόνια στην ΕΕ φάγαμε με χρυσά κουτάλια και χορτάσαμε λιτότητα, φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη. Και φτάσαμε στη Μεγάλη Ελλάδα (προτελευταία στην ΕΕ...) με την ανθηρή οικονομία για τους λίγους, το κεφάλαιο. Εμείς, ο λαός, σφίγγαμε το ζωνάρι και πληρώναμε τα πάντα - Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια - και αυτοί ανέβασαν το δημόσιο χρέος σε 55 τρισ. ευρώ και φεσώθηκε κάθε Ελληνας κατά 1000%, ανεβάσαμε σε 5 τρισ. τις εισαγωγές. Εισάγουν μεταλλαγμένα για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η ΕΕ ούτε εξανθρωπίζεται ούτε διορθώνεται.

Το ΠΑΣΟΚ, αφού εφάρμοσε και στηρίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο στα πλαίσια της ΕΕ, τώρα ασχολείται με τη... συμμετοχική -ηλεκτρονική δημοκρατία του αρχηγού του Γ. Παπανδρέου. Ενώ η ΝΔ προετοιμάζει την κοινή γνώμη για νέα αντιλαϊκά μέτρα στον κατάλληλο χρόνο, μετά τις ευρωεκλογές και ίσως μετά την προεδρική εκλογή... Εν τω μεταξύ, ο Καραμανλής σπεύδει στην αυλή του κοσμοκράτορα για να πάρει πιστοποιητικό εύνοιας, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή του στο αντιτρομοκρατικό σχέδιο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και τη... ΝΑΤΟική ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και ΣΥΝ, τους συνδέει η κοινή Ευρω-Ενωσιακή πολιτική. Ο Αλογοσκούφης ομολόγησε ότι η ΕΕ επεξεργάζεται μέτρα τριετούς λιτότητας. Ολοι ζητάνε ενίσχυση στο όνομα της υποταγής τους στις ευρωπολιτικές, για να συνεχίσουν με ταχύτερους ρυθμούς την αντιλαϊκή πολιτική.

Με την ψήφο μας στις 13 Ιούνη ήρθε η ώρα να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα και να απαντήσουμε με αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή. Η αποδέσμευση δεν οδηγεί στην απομόνωση, αλλά στην άλλη Ευρώπη των ενωμένων λαών της, στο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Δε χάθηκαν ούτε απομονώθηκαν χώρες που είπαν ΟΧΙ στην ένταξη (Νορβηγία, Ελβετία) ή που είπαν ΟΧΙ στο Μάαστριχτ (Δανία - Σουηδία). Η ψήφος για ισχυρό ΚΚΕ στις 13 Ιούνη θα διορθώσει την ψήφο των εθνικών εκλογών και να γίνει φαρμακερό βόλι ενάντια σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ και υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Μπράβο στο ΚΚΕ

Με αφορμή τις εξελίξεις για το Κυπριακό και το «Σχέδιο Ανάν», ο Θύμιος Παντ. Βαλκανάς πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης, γράφει εκτός των άλλων:

Από τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, καταδείχτηκε ποιοι αποδέχονταν το κατάπτυστο σχέδιο... Το «σχέδιο Ανάν» είναι έξω από τα εθνικά μας δικαιώματα και τα διεθνή νόμιμα. Οδηγεί την Κύπρο σε ένα νέο Κόσσοβο χωρίς επιστροφή και τον κυπριακό λαό(Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους) στην καταστροφή.

Αλλά οι νόμοι του ισχυρότερου και κατ' επέκταση οι νόμοι της ζούγκλας δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτοί από τους, όπου Γης, υπερήφανους Ελληνες. Και η ιστορική φράση του θρυλικού Γέρου του Μοριά, του Θοδωρή Κολοκοτρώνη, «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», ας ηχήσει στ' αυτιά όσων πάνε να προλειάνουν το έδαφος για την αποδοχή ενός τέτοιου σχεδίου!

Αλλωστε, και το 1821 τους επαναστάτες οι ισχυροί τους αποκαλούσαν κλέφτες, ακόμη και τρελούς, που πήγαιναν να τα βάλουν με μιαν αυτοκρατορία. Η ιστορία, όμως, μας διδάσκει ότι όλες οι αυτοκρατορίες, αργά ή γρήγορα, καταρρέουν! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το Δίκαιο μπορεί να αργεί, αλλά στο τέλος υπερισχύει!

Μπράβο στον Κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο για την παλικαρίσια στάση του και το βροντερό ΟΧΙ του, που υιοθέτησε το σύνολο σχεδόν των Ελληνοκυπρίων. Μπράβο στο Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ για την ορθή και σταθερή στάση του, που σήμερα σχεδόν όλοι αποδέχονται. Κι αυτό πρέπει να είναι ένα κριτήριο υπερψήφισής του στις ευρωεκλογές...

ΥΓ:

Με την ευκαιρία προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, πενήντα (50) ευρώ για τις ευρωεκλογές και είκοσι (20) ευρώ στο «Ριζοσπάστη» για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση που μας παρέχει.


ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΙΔΕΕΣ
Ο αρχιτρομοκράτης Μπους

Γ.Α. Χαλαρης... Με εντολή του «αντιτρομοκράτη» Μπους, σφάζονται γυναικόπαιδα στη Σερβία... Συνεχίζουν να προστατεύουν - σφάζοντας γυναικόπαιδα στο Ιράκ, ζητώντας, εκ των υστέρων πάντα, συγγνώμη για τα λάθη των έξυπνων βομβών τους. Την «προστασία» των γυναικόπαιδων συνεχίζει και το Ισραήλ, ο καλός μαθητής, εξαφανίζοντας τον παλαιστινιακό λαό για τη δική του και των ιμπεριαλιστών την κυριαρχία. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο αρχιτρομοκράτης διαλέγει να καταστρέφει τα κράτη που έχουν ιστορία, πολιτισμό χιλιάδων χρόνων και, τώρα, «ορέγεται» τη Λ. Κίνα μέσω Ν. Κορέας!!! Δεν είναι σύμπτωση, αλλά επειδή δεν μπορεί να ανεχτεί λαούς με ιστορία, πολιτισμό, γιατί αυτός έκανε κράτος σφάζοντας άοπλους Ινδιάνους. Δεν μπορεί ο αρχιτρομοκράτης Μπους να ανέχεται πολιτισμούς και ιστορία λαών, γιατί αυτός δεν έχει. Να κινητοποιηθούμε όλοι να του χαλάσουμε τα σχέδια.

Να τους πληρώσουμε ανάλογα

Ευαγγέλου Ηλίας, Πεύκη. Η ΝΔ δικαιολογείται πως λίγες μέρες έχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να κρύψει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φυσικά και το ΠΑΣΟΚ που χρόνια κυβερνούσε, είχε άλλες φροντίδες. Να στέλνει στρατό μαζί με το ΝΑΤΟ, να σκοτώνονται παιδιά και γέροι, όπως π.χ. στη Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και αλλού, για την ειρήνη λέγανε και λένε. Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τα αντεργατικά του μέτρα, ανεργία, 8ωρο, πενθήμερο, συνταξιοδοτικά δικαιώματα κλπ., τεράστιες.

Ο λαός μας ξέρει να παλεύει για αξιοπρέπεια και ελευθερία μην υπολογίζοντας θυσίες. Και επειδή μας θεωρούν κλωνοποιημένα κινούμενα, θα πρέπει η εκπαίδευση - διανόηση να ενημερώνουν τη νεολαία, πως ο πόλεμος δεν είναι ειρήνη, αλλά συμφορά. Να θυμούμαστε, επίσης, ότι υπόσχονταν πως η Εθνική Αντίσταση θα διδάσκεται στα σχολεία, αλλά, αντίθετα, τόλμησαν και σήκωσαν χέρι στους παππούδες τους, εκείνους που δημιούργησαν την Εθνική Αντίσταση. Ντροπή. Να πληρώσουμε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ που έχουν κορόνα στο κεφάλι τους την ΕΕ του πολέμου και της λιτότητας με ψήφο στο ΚΚΕ για ν' αλλάξει η κατάσταση για το λαό.

Για τα παιδιά της πλάσης

Ν' αγκαλιάσω θα ήθελα τα παιδάκια της πλάσης

Να ζεστάνει το σώμα μου η γλυκιά θαλπωρή τους

Ν' ακουμπήσω τα βλέφαρα στ' απαλά τους μαλλάκια

Να χορτάσουν τα μάτια μου Θεϊκή Ομορφιά

Να μου σφίγγουν τα δάχτυλα τα δικά τους χεράκια

Για να παίρνω εγώ απ' αυτά σιγουριά

Να φιλήσω θα ήθελα τις πολύχρωμες φάτσες

Για να νιώσουν τα χείλη δροσερή ευωδιά

Την ανάσα τους να 'χα συντροφιά στη δική μου

Για ν' ακούω αλήθειες και καμία ψευτιά

Σ' ένα Κόσμο Απόλεμο να τα είχα να παίζουν

Σε απέραντους κήπους κα θερμή αγκαλιά

Δίχως έννοια για στέγη, για φαΐ και Σχολειά

Να στερέψει ο πόνος, η αρρώστια, το δάκρυ

Να γεμίσει ο Κόσμος με φωνούλες και γέλια

η Ειρήνη ν' απλώσει τα φτερά της στη ΓΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ