ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Απρίλη 2005
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κόντρα... αιωνίων

Το ντέρμπι ΠΑΟ - Ολυμπιακού «κλέβει» την παράσταση. Σημαντικό ματς στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ριβάλντο και Γκονζάλες. Ποιος θα γελάσει τελευταίος;

Sportidea

Ριβάλντο και Γκονζάλες. Ποιος θα γελάσει τελευταίος;
Η... μητέρα των μαχών θα γίνει αύριο στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, σε μια κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος, θα διασταυρώσουν τα αγωνιστικά τους ξίφη. Το ματς αυτό συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αν κρίνουμε από το μεγάλο αριθμό ξένων δημοσιογράφων, που θα βρεθούν αύριο το βράδυ στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται ν' αποδείξουν με την απόδοσή τους γιατί είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες, ενώ πλούσιο θέαμα, σε συνδυασμό με την αποφυγή επεισοδίων από τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο (μόνο φίλοι του Παναθηναϊκού), θα είναι το ιδανικό σενάριο. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ οι Πειραιώτες θα παραταχθούν χωρίς τους Καφέ και Σούρερ. O τεχνικός των «πρασίνων», Αλμπέρτο Μαλεζάνι, δηλώνει: «Είναι ένα ντέρμπι και σίγουρα όλα είναι ανοιχτά. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη». Από τη μεριά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε: «Εμείς θα παίξουμε ανοιχτά και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες για κάτι καλό. Ελπίζω να γίνει ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου».

Στη... σκιά του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» διεξάγεται το υπόλοιπο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Στο σπουδαιότερο ματς, η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, που έχει «ανεβάσει στροφές» το τελευταίο διάστημα. Η Ενωση θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα της Λεωφόρου. Χωρίς τον Χρήστο Κόντη θα παραταχθεί η ΑΕΚ.

Σέντρα σήμερα σε «Καυταντζόγλειο» και «Ελ Πάσο». Ο Ηρακλής υποδέχεται την Κέρκυρα και η Καλλιθέα το Αιγάλεω. Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 25ης αγωνιστικής:

ΣΗΜΕΡΑ: 18.00 Ηρακλής - Κέρκυρα («Alpha»), 19.30 Καλλιθέα - Αιγάλεω («Supersport 1»).

ΑΥΡΙΟ: 16.30 ΟΦΗ - Χαλκηδόνα, 16.30 Ιωνικός - Εργοτέλης, 16.30 Αρης - Απόλλων Καλαμαριάς, 18.45 SKODA Ξάνθη - Πανιώνιος («Alpha»), 19.30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ («Supersport 3»), 21.00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός («Supersport 1»).

ΕΠΑΕ
Ολα για το κέρδος...

Κόντρες οικονομικής φύσεως και εξουσίας, μεταξύ δύο συνεταίρων, είναι η ουσία της διαμάχης ΕΠΑΕ - ΝΕΤΜΕΝΤ. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το προεδρείο της λίγκας, θέλησε να υπερασπιστεί την ορθότητα των θέσεων και ενεργειών του αλλά ουσιαστικά αποκάλυψε, παρά την επίκληση του καλού για το άθλημα, την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πάνω απ' όλα είναι το κέρδος και τα συμφέροντα.

Ο πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, Αλ. Λυκουρέζος, αναγνώρισε ότι τα κανάλια επενδύουν, στοχεύουν στο κέρδος και φυσικά ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους (σ.σ. τα οποία βέβαια είναι ανταγωνιστικά). Και ουσιαστικά αποδέχτηκε, ότι η λίγκα επιχειρεί να παίξει βασικά το ρόλο του διαιτητή: «Δεν μπορούμε να τους ικανοποιούμε όλους αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε μια ισορροπία», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος, Β. Μητρόπουλος, ήταν πιο αποκαλυπτικός. Μίλησε για το κυριαρχικό δικαίωμα της ΕΠΑΕ, να ορίζει μέρες και ώρες διεξαγωγής (το οποίο προσπαθεί ν' ακυρώσει, εμπράκτως, η ΝΕΤΜΕΝΤ) και δέχτηκε ότι δεν έχουν εγκριθεί οι συμβάσεις - όπως επιβάλλει ο νόμος - εδώ και δύο χρόνια... Στην εύλογη απορία πώς τότε λειτουργεί το σύστημα, απάντησε: «Παίζονται οι αγώνες γιατί καμιά από τις δύο πλευρές δεν ήθελε τη ρήξη». «Ναι» στην παρατυπία δηλαδή όσο είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, «φλάμπουρο» υπέρ της νομιμότητας όταν τα χαλάμε...

Ακόμα κατάγγειλε ύπαρξη καταχρηστικού όρου. Και όταν ρωτήθηκε γιατί οι ΠΑΕ τον δέχτηκαν, είπε: «Οταν λένε σε κάποιον αυτό ή τίποτα, όταν άλλος ήθελε να πάρει μετοχές, δάνειο (σ.σ. σαφής αιχμή για την ΑΕΚ) και χρειαζόταν το συμβόλαιο, τότε θα έβαζε και τα... παιδιά του αιχμάλωτα»!... Και προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Μην ξεχνάτε ότι η Β΄ εθνική πήγε παρακαλετά στην ΕΤ-3 και έξι ομάδες έκαναν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, μέσω του κυρίου Βενιζέλου...».

ΒΟΛΕΪ
Τα ξαναλένε...

H κόντρα στο κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός και Ηρακλής τη Δευτέρα (18.00, ΕΤ-1) θα τα «ξαναπούν», μια εβδομάδα μετά τον τελικό του Κυπέλλου, κεντρίζει το ενδιαφέρον στη 2η αγωνιστική της Β' φάσης του πρωταθλήματος της Α1. Βέβαια, για τους «κυανόλευκους» ο αγώνας είναι άνευ βαθμολογικής σημασίας, αφού ήδη με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει και μαθηματικά έκλεισαν θέση στον τελικό. Στην αντίπερα όχθη οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την εξιλέωση μετά το... στραπάτσο από τον Παναθηναϊκό την πρώτη αγωνιστική. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν σήμερα στη Γλυφάδα (16.00) άλλη μια «καθαρή» νίκη επί του ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρουν το δεύτερο «τρίποντό» τους.

Σήμερα επίσης στις 18.00, ΕΑ Πατρών και Πανελλήνιος θα αγωνιστούν για την 5η θέση.

ΠΟΛΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ζητείται κάτοχος

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, αυτό του Κυπέλλου στο χώρο της υδατοσφαίρισης, θα κριθεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου στο «Ποσειδώνειο» κολυμβητήριο διεξάγεται το φάιναλ φορ του θεσμού. Ολυμπιακός και Εθνικός και από την άλλη Παλαιό Φάληρο και Πάτρα θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις σήμερα την πρόκρισή τους στον αυριανό τελικό, με τη μονομαχία των Πειραιωτών να κλέβει την παράσταση από πλευράς ενδιαφέροντος.

Οι δυο πολυνίκες ομάδες του θεσμού (11 ο Εθνικός, 8 ο Ολυμπιακός) θα πρέπει, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στην κλήρωση, να διεκδικήσουν τη μια θέση στον τελικό. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να βάλουν φρένο στην πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού, που από το 2000 συνεχώς κατακτάει το Κύπελλο. Ορόσημο για αυτούς αποτελεί ο τελικός του 2000 όταν τότε είχαν νικήσει τους συμπολίτες τους με 12-11 και είχαν καταφέρει να στεφθούν κυπελλούχοι. Στην αντίπερα όχθη, λόγω ιστορίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις αναμετρήσεις του με τον Εθνικό, ο Ολυμπιακός θεωρητικά είναι το φαβορί..

Στον άλλο ημιτελικό, μεταξύ Πάτρας και Π. Φαλήρου, τα πράγματα είναι πιο αμφίρροπα αφού και οι δυο ομάδες θα πάρουν για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός σε φάιναλ φορ Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Ολυμπιακός - Εθνικός (17.00), Π. Φάληρο - Πάτρα (18.30). ΚΥΡΙΑΚΗ: 14.15 Μικρός Τελικός, 16.00 Τελικός: (ΕΤ-1).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Γιορτή στην Πάτρα

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να απουσιάζει η δράση στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1, τα βλέμματα όμως των φίλων του αθλήματος στρέφονται στην Πάτρα, όπου θα διεξαχθεί το φετινό ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ. Στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» αυτό το Σαββατοκύριακο (17.00, ΕΤ-1) θα δώσουν το «παρών» όλα τ' αστέρια που αγωνίζονται στην Ελλάδα στη γιορτή του αθλήματος που διεξάγεται κάθε χρόνο. Στη φετινή γιορτή ξεχωριστές παρουσίες είναι αυτές του Ντομινίκ Γουίλκινς και του Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, που θα παραβρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σημερινό αγώνα των Ελπίδων του Νότου με αυτές του Βορρά. Την επόμενη ημέρα θα διεξαχθεί το αντίστοιχο παιχνίδι μεταξύ των κορυφαίων της Α1 και τις ομάδες των «Greek Stars» και των «The Rest of The World». Παράλληλα, αυτοί συνδυάζονται με τους αντίστοιχους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τρίποντων.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν, Γκαρντ:Διαμαντίδης, Ζήσης, Χατζής, Βασιλειάδης, Χαρίσης, Σπανούλης.Φόργουορντ:Οικονόμου, Αλβέρτης, Βασιλόπουλος, Μπάρλος.Σέντερ:Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης.Προπονητές:Παναγιώτης Γιαννάκης - Φώτης Κατσικάρης.

Την ομάδα των ξένων αποτελούν, Γκαρντ: Μουλαομέροβιτς, Λάκοβιτς, Κόλινς.Φόργουορντ:Κουτλουάι, Μπατίστ, Μπέιλι, Χάτσον, Μάικλ.Σέντερ:Στακ, Ουότσον, Τρεντ, Νίτσεβιτ.Προπονητές:Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Μπάνε Πρέλεβιτς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ