Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Ολα για το κέρδος...

Κόντρες οικονομικής φύσεως και εξουσίας, μεταξύ δύο συνεταίρων, είναι η ουσία της διαμάχης ΕΠΑΕ - ΝΕΤΜΕΝΤ. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το προεδρείο της λίγκας, θέλησε να υπερασπιστεί την ορθότητα των θέσεων και ενεργειών του αλλά ουσιαστικά αποκάλυψε, παρά την επίκληση του καλού για το άθλημα, την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πάνω απ' όλα είναι το κέρδος και τα συμφέροντα.

Ο πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, Αλ. Λυκουρέζος, αναγνώρισε ότι τα κανάλια επενδύουν, στοχεύουν στο κέρδος και φυσικά ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους (σ.σ. τα οποία βέβαια είναι ανταγωνιστικά). Και ουσιαστικά αποδέχτηκε, ότι η λίγκα επιχειρεί να παίξει βασικά το ρόλο του διαιτητή: «Δεν μπορούμε να τους ικανοποιούμε όλους αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε μια ισορροπία», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος, Β. Μητρόπουλος, ήταν πιο αποκαλυπτικός. Μίλησε για το κυριαρχικό δικαίωμα της ΕΠΑΕ, να ορίζει μέρες και ώρες διεξαγωγής (το οποίο προσπαθεί ν' ακυρώσει, εμπράκτως, η ΝΕΤΜΕΝΤ) και δέχτηκε ότι δεν έχουν εγκριθεί οι συμβάσεις - όπως επιβάλλει ο νόμος - εδώ και δύο χρόνια... Στην εύλογη απορία πώς τότε λειτουργεί το σύστημα, απάντησε: «Παίζονται οι αγώνες γιατί καμιά από τις δύο πλευρές δεν ήθελε τη ρήξη». «Ναι» στην παρατυπία δηλαδή όσο είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, «φλάμπουρο» υπέρ της νομιμότητας όταν τα χαλάμε...

Ακόμα κατάγγειλε ύπαρξη καταχρηστικού όρου. Και όταν ρωτήθηκε γιατί οι ΠΑΕ τον δέχτηκαν, είπε: «Οταν λένε σε κάποιον αυτό ή τίποτα, όταν άλλος ήθελε να πάρει μετοχές, δάνειο (σ.σ. σαφής αιχμή για την ΑΕΚ) και χρειαζόταν το συμβόλαιο, τότε θα έβαζε και τα... παιδιά του αιχμάλωτα»!... Και προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Μην ξεχνάτε ότι η Β΄ εθνική πήγε παρακαλετά στην ΕΤ-3 και έξι ομάδες έκαναν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, μέσω του κυρίου Βενιζέλου...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ