ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Μάη 2005
Σελ. /32
Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Την Εργατική Πρωτομαγιά γιόρτασαν χτες οι εργαζόμενοι της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης»

Από την εκδήλωση στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης»
Από την εκδήλωση στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης»
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης» στη Ριτσώνα να συμμετέχουν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, απηύθυναν χτες οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου, που παραβρέθηκαν στη γιορτή του σωματείου προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Την Τετάρτη στις 11 Μάη να δώσουμε μαζικό "παρών" στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που αγωνίζεται και παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Να αντιπαρατεθούμε συνολικά με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται στην ουσία από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν δεχόμαστε την ενότητα του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και του Ευρωσυντάγματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Ξουράφης πρόεδρος του Σωματείου των Ελαιουργοσαπουνοποιών Χαλκίδας, μιλώντας στην εκδήλωση.

Σημείωσε ότι οι κατευθύνσεις της ΕΕ που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στο ξεζούμισμα των εργαζομένων με τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, τη στασιμότητα των μισθών και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, ενώ τα κέρδη του κεφαλαίου αυξάνουν.

Αναφέρθηκε στην επιχειρούμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την «επαναφορά» του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση και το ρόλο της ΓΣΕΕ που υπογράφει συλλογικές συμβάσεις για αύξηση των μισθών κάτω από τον πληθωρισμό, ενώ «βάζουν πλάτη μαζί με την ΑΔΕΔΥ για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Στην αντιλαϊκή έφοδο που καταργεί βαρέα και ανθυγιεινά, στις μεταρρυθμίσεις των ΔΕΚΟ, στην αύξηση των φόρων που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα και στην ανεργία στην Ελλάδα που φτάνει το 11% κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 3η θέση στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο Π. Χριστοδούλου, μέλος της διοίκησης του σωματείου. «Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται ταξική αναμέτρηση και να δώσουμε τη μάχη για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη», τόνισε.

Στην χτεσινή πρωτομαγιάτικη εορταστική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, στάθηκε στην ανάγκη της οργάνωσης, της συσπείρωσης και της ανάπτυξης της πάλης σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του. «Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν αποστομωτική απάντηση «στην αθλιότητα και την παραπλάνηση που επιχειρείται με τον καυγά για τη μέρα της Πρωτομαγιάς και που αποσκοπεί στο να χτυπηθεί η απεργία».

Ο Γ. Μαρίνος στάθηκε στην κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που στα πλαίσια των συναποφάσεων στην ΕΕ εντείνουν ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι θα παλεύουν από καλύτερες θέσεις όσο αποδυναμώνεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, για τη συγκρότηση του Μετώπου που θα διεκδικήσει την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών συμφερόντων», κατέληξε.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να μη γυρίσει προπέλα!

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας περιόδευσαν χτες στα καράβια του Πειραιά

Από την κουβέντα με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια
Από την κουβέντα με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια
«Κανένας κάβος να μη λυθεί, καμιά προπέλα να μη γυρίσει»! Το σύνθημα αυτό κυριαρχεί σε όλα τα λιμάνια της Αττικής από τον Πειραιά και την Ελευσίνα μέχρι το Λαύριο και τη Ραφήνα. Το μεταφέρουν οι ταξικές δυνάμεις των Ενώσεων των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων, που έχουν πάρει στις πλάτες τους και την προετοιμασία της 24ωρης παναττικής απεργίας στα καράβια στις 11 του Μάη για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, χτες, μέλη των διοικήσεων των αγωνιστικών ναυτεργατικών Ενώσεων μαζί με τον συνάδελφό τους, τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Τούσσα, όργωσαν το λιμάνι του Πειραιά, καλώντας τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοραή.

Περιοδεύοντας από καράβι σε καράβι και συζητώντας με τα πληρώματα των πλοίων «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο ευρωβουλευτής κάλεσε τους ναυτεργάτες να ενώσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους εργάτες της στεριάς. Να συμβάλουν στην ώθηση των ταξικών αγώνων. Να προβάλουν το διεκδικητικό πλαίσιο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους και έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, η οποία στον κλάδο τους εκφράζεται με το μαζικό πέταγμα στη στεριά και τη σύνθλιψη κάθε εργασιακού τους δικαιώματος που τους προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και σε συμπαιγνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο ευρωβουλευτής επισήμανε προς τους ναυτεργάτες τη σημασία που έχει η συσπείρωσή τους στις γραμμές των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και η απομόνωση των συμβιβασμένων υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ. Επισήμανε και τη σημασία της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, τονίζοντας «ότι το ενισχυμένο, δυνατό ΚΚΕ αποτελεί καθοριστική δύναμη για το εργατικό κίνημα, για να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση του για ριζικές αλλαγές, για λαϊκή ευημερία».

Είναι η ώρα να γίνει το βήμα, σημείωσε, καλώντας τους ναυτεργάτες σε κοινό μέτωπο με τους νησιώτες και τα λαϊκά στρώματα για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού και όχι των εφοπλιστών, για την ανατροπή της πολιτικής, που έχει ιερό και όσιο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, για τη συγκρότηση Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσκλητήριο για πανεργατικό ξεσηκωμό

«Ολοι στην απεργία, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου. Είναι η καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τη στηρίζουν υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης σάλπισε το προσκλητήριο για την πανεργατική συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο Α. Τζέκης περιόδευσε χτες το πρωί στο εργοτάξιο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπου αυτή την περίοδο εργάζονται περίπου 200 οικοδόμοι οι οποίοι απασχολούνται μέσω εργολάβων στην κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιριών που έχει αναλάβει το έργο.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, Α. Κωστόπουλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στην καντίνα του εργοταξίου την ώρα του διαλείμματος.

Αναφέρθηκε στη νέα αντεργατική καταιγίδα μέτρων που έρχεται για να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Αναφέρθηκε στις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που μέσα από τα τραπέζια του «διαλόγου» βάζουν πλάτη και στηρίζουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. «Μας τα ζητάνε όλα πίσω. Θα τα δώσουμε; Εμείς λέμε όχι», είπε, και οι εργάτες συμφώνησαν πως πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πλάι στο ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΠΑΜΕ παντού

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την Τετάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη είναι αποφασισμένες να μεταφέρουν το κάλεσμα για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς με την καθολική συμμετοχή στην απεργία σε όλους τους χώρους δουλιάς. Ηδη υλοποιούν ένα πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών προσαρμοσμένο σ' αυτή την ανάγκη. Καθημερινά μπαίνουν σε δεκάδες χώρους δουλιάς.

Ενδεικτικά, μόνο χτες περιόδευσαν σε χώρους της ΔΕΗ (πρακτορείο Λευκού Πύργου, Περιφερειακό Τμήμα Οικονομικού Ελέγχου, Περιφερειακή Αποθήκη Αγχιάλου, Υποτομέα Μετρητών και Οργάνων), στα καταστήματα του ΟΤΕ σε Τούμπα, Χαριλάου και Ε. Ρωστάν, σε τράπεζες, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ σε Φοίνικα και Σταυρούπολη, σε 27 σταθμαρχεία του ΟΣΕ, στο λιμάνι, στα εργοστάσια Ευθυμιάδη, ΧΑΞΜΑΝ, «Κάρτον Πακ» και στα Βιομηχανικά αέρια, στο καπνεργοστάσιο του Μιχαηλίδη στη Σίνδο, στις εταιρίες πληροφορικής στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα καταστήματα της ΚΑΡΦΟΥΡ στην Ευκαρπία, του Πράκτικερ και στα Κου Κου Πυλαίας.

Στο μεταξύ, στο πλευρό της εργατικής τάξης παίρνουν τη θέση τους και οι ΕΒΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους την Τετάρτη 11 του Μάη και να συντονίσουν τη δράση τους με τους φορείς των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Την ίδια ώρα σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούν ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό

Σε αγωνιστικό αναβρασμό, με περιοδείες και εκδηλώσεις, ώστε το ταξικό μήνυμα της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 του Μάη να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους, βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στα Γιάννενα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν ήδη πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ, στη ΔΩΔΩΝΗ, στον ΠΕΤΣΙΟ, στην ΠΙΝΔΟΣ, στο ΤΟΠ, σε δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ. Στην Πρέβεζα, έγιναν περιοδείες στον ΟΤΕ, στην Εφορία, στη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ, ενώ προγραμματίζονται εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ και τη Δευτέρα στο ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο της πόλης. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει στις 10 μήνα, στις 7 μ.μ., στο Θεοφάνειο αντιπολεμική έκθεση φωτογραφίας και συναυλία.

Στην Αρτα, γίνονται εξορμήσεις στην πόλη και στους γύρω δήμους και θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στην ΙΟΝ, στην ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ και στις πρώην ΔΕΚΟ, ενώ θα γίνουν και συγκεντρώσεις με ομιλίες σε συνοικίες της πόλης (Πραμαντιώτικα, Γουρνά), στις 10 και 11 Μάη, αντίστοιχα.

Στη Λευκάδα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, θα διοργανωθεί την Τρίτη 10 του Μάη, στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, συναυλία με τον Γ. Ανδρεάτο, ενώ πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε εμπορικά καταστήματα, στην Εφορία, στο Ταχυδρομείο και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει το απεργιακό κάλεσμα, που απευθύνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οικοδόμους στη Θεσπρωτία για την απεργία στις 11 Μάη, ενώ θα ενταθούν οι εξορμήσεις τις επόμενες μέρες στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

Στην Κέρκυρα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν «οργώσει» στην κυριολεξία τα ξενοδοχεία, τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

Στο Αγρίνιο, ανάμεσα στις άλλες, έχουν πραγματοποιηθεί περιοδείες στα εργοστάσια ΦΛΩΡΑ και ΡΥΖΑΓΚΡΙΝΟ, στο ΚΤΕΛ. Εξορμήσεις προγραμματίζονται ακόμα σε δημόσιες υπηρεσίες, στην Εφορία και το Νοσοκομείο της πόλης. Στις 10 του μήνα, η Επιτροπή Νέων του ΕΚΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 9 το βράδυ, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συμπορεύονται οι ΕΒΕ

«Εμείς οι μικροί, αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, απεργούμε μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους συμμάχους μας, εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση, με προοπτική την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας, για καλύτερες μέρες για το λαό μας. Κοινός μας αντίπαλος είναι οι υποστηρικτές του μεγάλου κεφαλαίου και οι υποστηρικτές του». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, στην ανακοίνωση - κάλεσμα για την Πρωτομαγιά και προσθέτει: «Απεργούμε την Τετάρτη 11 Μάη, τιμώντας την Πρωτομαγιά. Δίνουμε το δικό μας "παρών" στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ».

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν, πλέον, οι προετοιμασίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την επιτυχία του ταξικού αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλία, που θα κορυφωθεί με τ' απεργιακά συλλαλητήρια, στις 11 Μάη, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής. Τα συλλαλητήρια θα γίνουν στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο στις 10 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και στα Τρίκαλα στις 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, ώστε να φτάσει το κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στον ταξικό γιορτασμό, σε κάθε εργαζόμενο. Επίσης, τη Δευτέρα και την Τρίτη με αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων θα πραγματοποιηθούν στα εργοστάσια και σ' άλλους εργασιακούς χώρους στάσεις εργασίας. Μεταξύ των άλλων, απόφαση για στάση εργασίας μιας ώρας αυτές τις δύο μέρες πήρε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας.

Ταυτόχρονα θα γίνουν πολύμορφες εκδηλώσεις. Στη Λάρισα στις 10 Μάη πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στη νεολαία, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, προβολή ταινίας και έκθεση φωτογραφίας.

Στο Βόλο, στις 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Ηρώο στην παραλία, θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ασφαλιστικό - Εργασιακές σχέσεις» και την επομένη, 10 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.

Στα Τρίκαλα, σήμερα πραγματοποιείται εκδήλωση για την εργαζόμενη νοσηλεύτρια και στις 9 Μάη για την εργαζόμενη γυναίκα, ενώ την παραμονή της Πρωτομαγιάς η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνουν συναυλία.

Στην Καρδίτσα, στις 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ. στο Παυσίλυπο, το ΠΑΜΕ μαζί με άλλους φορείς διοργανώνουν εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη.

ΚΚΕ
Η Πρωτομαγιά είναι απεργία

Σχολιάζοντας τον αποπροσανατολιστικό καυγά που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους εκατομμύρια αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι απεργία, αφετηρία νέων ταξικών αγώνων.

Ο καυγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ για τη μέρα της Πρωτομαγιάς είναι υποκριτικός και αποπροσανατολιστικός. Δε δικαιούνται να αναφέρονται στην εργατική τάξη εκείνοι που με την πολιτική τους ενισχύουν την εκμετάλλευσή της και περιφρουρούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το ίδιο και οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα φωνασκούν θεατρικά για το αν η Πρωτομαγιά είναι αργία ή απεργία! ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μία πρέπει να είναι η απάντηση: Ολες και όλοι, Ελληνες και αλλοδαποί εργάτες στην απεργία της 11 του Μάη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης».

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, έχουν οριστεί μια ώρα νωρίτερα (9 π.μ.) στα παρακάτω σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Εργαζόμενοι από Ανατολικές και Ν/Α συνοικίες.
  • Πλ. Κάνιγγος: Οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι κλπ. εργαζόμενοι στις κατασκευές. Καλλιτέχνες.
  • Πλ. Ομονοίας: Νεολαία από ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι ΕΒΕ. Τα σωματεία ΟΤΑ, εργαζόμενοι στις Μεταφορές, Τηλ/νίες, Τράπεζες, Ενέργεια, Δημόσια Διοίκηση, Εκπαιδευτικοί, Υγεία - Πρόνοια, Σωματεία και Εργαζόμενοι από Υπηρεσίες, Εμπόριο και Βιομηχανία. Επίσης, οι εργαζόμενοι από τις υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας, δηλαδή: Νότιες, Ν/Δ, Δυτικές, Β/Δ, Βόρειες, Β/Α και Α΄ Αθήνας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ