Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να μη γυρίσει προπέλα!

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας περιόδευσαν χτες στα καράβια του Πειραιά

Από την κουβέντα με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια
Από την κουβέντα με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια
«Κανένας κάβος να μη λυθεί, καμιά προπέλα να μη γυρίσει»! Το σύνθημα αυτό κυριαρχεί σε όλα τα λιμάνια της Αττικής από τον Πειραιά και την Ελευσίνα μέχρι το Λαύριο και τη Ραφήνα. Το μεταφέρουν οι ταξικές δυνάμεις των Ενώσεων των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων, που έχουν πάρει στις πλάτες τους και την προετοιμασία της 24ωρης παναττικής απεργίας στα καράβια στις 11 του Μάη για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, χτες, μέλη των διοικήσεων των αγωνιστικών ναυτεργατικών Ενώσεων μαζί με τον συνάδελφό τους, τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Τούσσα, όργωσαν το λιμάνι του Πειραιά, καλώντας τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοραή.

Περιοδεύοντας από καράβι σε καράβι και συζητώντας με τα πληρώματα των πλοίων «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο ευρωβουλευτής κάλεσε τους ναυτεργάτες να ενώσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους εργάτες της στεριάς. Να συμβάλουν στην ώθηση των ταξικών αγώνων. Να προβάλουν το διεκδικητικό πλαίσιο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους και έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, η οποία στον κλάδο τους εκφράζεται με το μαζικό πέταγμα στη στεριά και τη σύνθλιψη κάθε εργασιακού τους δικαιώματος που τους προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και σε συμπαιγνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο ευρωβουλευτής επισήμανε προς τους ναυτεργάτες τη σημασία που έχει η συσπείρωσή τους στις γραμμές των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και η απομόνωση των συμβιβασμένων υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ. Επισήμανε και τη σημασία της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, τονίζοντας «ότι το ενισχυμένο, δυνατό ΚΚΕ αποτελεί καθοριστική δύναμη για το εργατικό κίνημα, για να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση του για ριζικές αλλαγές, για λαϊκή ευημερία».

Είναι η ώρα να γίνει το βήμα, σημείωσε, καλώντας τους ναυτεργάτες σε κοινό μέτωπο με τους νησιώτες και τα λαϊκά στρώματα για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού και όχι των εφοπλιστών, για την ανατροπή της πολιτικής, που έχει ιερό και όσιο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, για τη συγκρότηση Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ