ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούλη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Εναρξη του διαλόγου για τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νεολαία

Την έναρξη του πιο πλατιού διαλόγου που οι κομμουνιστές επιδιώκουν να έχουν με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει το φθινόπωρο, με θέμα «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της Νεολαίας - Η στήριξη της ΚΝΕ», σηματοδότησε η προχτεσινή πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» και το ένθετο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η δουλιά άρχισε με καλές προϋποθέσεις και η πρόσκληση σε συζήτηση, σε διατύπωση απόψεων και παρατηρήσεων που απηύθυναν οι κομμουνιστές συνάντησε θετική ανταπόκριση. Σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ήδη γνωστός ο προσανατολισμός δουλιάς που θέτει το Κόμμα. Οι κομμουνιστές ξεκαθάρισαν τη σημασία που δίνει το Κόμμα στην κατάθεση απόψεων από τους εργαζόμενους, από όλα τα λαϊκά στρώματα, νεαρής και μη, ηλικίας και ανανέωσαν το ραντεβού.

Ασφαλώς, το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και σε γειτονιές, με στόχο να ανοίξει κουβέντα μέσα σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Πρόκειται άλλωστε για μια δουλιά που διαρκώς θα εντείνεται μέχρι και την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Η οποία θα αποτελέσει πλούσια αφετηρία και παρακαταθήκη προβληματισμού και ενόψει του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.

Από νωρίς το πρωί οι Κνίτες βγήκαν στο δρόμο για τη διάδοση του
Από νωρίς το πρωί οι Κνίτες βγήκαν στο δρόμο για τη διάδοση του "Ρ" και των θέσεων για τη νεολαία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η αρχή έγινε με μαχητικό άνοιγμα στη νεολαία

Με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τη δράση του ΚΚΕ αναφορικά με τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ σε αυτό το δύσκολο δρόμο, η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης και οι οργανώσεις όλης της Βόρειας Ελλάδας του ΚΚΕ άνοιξαν συζήτηση με τη νεολαία, ξεκινώντας με την πανεξόρμηση της Κυριακής. Ο πρώτος στόχος να διακινηθούν πλατιά σε μεγάλα τμήματα της νεολαίας οι Θέσεις του ΚΚΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη νεολαία που θα γίνει το φθινόπωρο.

Σημαντική ήταν η μάχη που έδωσαν και οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην περιοχή. Μεγάλος αριθμός φύλλων του «Ρ» με τις Θέσεις διακινήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένη σημαντικά ήταν η διακίνηση στην ύπαιθρο, καθώς μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ήταν εκτός κέντρου. Στη Θεσσαλονίκη καλύφθηκαν στέκια νεολαίας στους Αμπελόκηπους, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αριστοτέλους, στην οδό Τσιμισκή, στο Μπιτ Παζάρ, στον Αγιο Παύλο, στη Σταυρούπολη. Στη Χαλκιδική σύντροφοι έκαναν εξόρμηση σε Σάρτη, Μουδανιά, Καλλικράτεια, Ορμίλια και στην κατασκήνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι.

Σε μία από τις πολλές εξορμήσεις που πραγματοποίησε η ΚΝΕ ήταν εκεί και ο «Ρ». «Καλημέρα παιδιά, είμαστε από την ΚΝΕ. Ρίξτε μια ματιά στο σημερινό "Ριζοσπάστη" μιας και η φωνή του ΚΚΕ πνίγεται και διαστρεβλώνεται και ο μόνος τρόπος για να ακούσεις πραγματικά τι λέει είναι να διαβάσεις την εφημερίδα μας» ήταν ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Κομμουνιστική Νεολαία άνοιγε κουβέντα με εκατοντάδες νέους και νέες. Ενώ ερώτηση που ακολούθησε, για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό, οι νέοι κομμουνιστές απαντούσαν: «Σήμερα δημοσιεύονται οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δράση του Κόμματος στα προβλήματα της νεολαίας. Διαβάστε τις και εδώ είμαστε να ξανασυζητήσουμε, να μας πείτε τη γνώμη σας, τον προβληματισμό σας. Θα κάνουμε Συνδιάσκεψη για τη νεολαία το Σεπτέμβρη και θέλουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί με ένα πλούσιο υλικό από την κουβέντα που ανοίγουμε πλατιά με όλους εσάς». Σε αρκετές των περιπτώσεων οι αντιδράσεις των νέων ήταν θετικές. Εκφράζονταν με συζήτηση και τη διάθεση των φύλλων του «Ριζοσπάστη» ή με το άνοιγμα εποικοδομητικής συζήτησης με προβληματισμό και επίκεντρο τα ζητήματα που στρέφονται γύρω από τη ζωή, τη μόρφωση και τη δουλιά, επιβεβαιώνοντας τις Θέσεις του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δυναμικές εξορμήσεις στην πόλη και τα χωριά

Πλατιά εξόρμηση, διαδίδοντας τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νεολαία, στα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών, στις συνοικίες της πόλης και τα χωριά και σε χώρους εργασίας πραγματοποίησαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιάννενα, την Κυριακή το πρωί.

Από νωρίς οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον «Ριζοσπάστη», στον οποίο περιέχονταν οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της Νεολαίας - Η στήριξη της ΚΝΕ», που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, ριχτήκανε στη «μάχη» για τη διάδοσή τους. Στόχος να συζητήσουν με τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, φοιτητές, μαθητές, με τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που βιώνουν τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι συνοικίες της πόλης, Καλούτσιανη, Αμπελόκηποι, Λούτσα, Πλάτανος, και τα χωριά Πέραμα, Ελεούσα, Βουνοπλαγιά, Ζίτσα ήταν οι πρώτες περιοχές που άκουσαν από τους κομμουνιστές, τους κνίτες, φίλους και οπαδούς του Κόμματος για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για τη νέα γενιά και τη βαρύτητα που δίνει σε αυτήν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Το κάλεσμα για ενεργητική συμμετοχή και αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, για το Λαϊκό Μέτωπο και τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, τη συμμαχία του νεολαιίστικου κινήματος με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αποτέλεσε το βασικό άξονα των συζητήσεων που έγιναν στις εξορμήσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους μετά την εξόρμηση στο «Γιαννιώτικο σαλόνι» και η εξόρμηση σε σταθμό της Πυροσβεστικής. Δυναμική ήταν και η παρουσία της ΚΝΕ στο παραλίμνιο, κάτι που βοήθησε να αναπτυχθούν αρκετές συζητήσεις και διάλογος για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους πήραν να μελετήσουν τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Κυριακής σε εργαζόμενους διανομείς, ενώ, χτες Δευτέρα, το πρωί, έγινε εξόρμηση με το «Ρ» στο νοσοκομείο της πόλης και το Δημαρχείο από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Μια δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, όπως εξηγούσαν τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στην περιοχή.

ΠΑΤΡΑ
Πλατιά εξόρμηση, θερμή ανταπόκριση

Με στόχο την πλατιά διάδοση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας, εκατοντάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με οπαδούς συμμετείχαν στην κυριακάτικη πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη».

Στα πλαίσια ενός εκτεταμένου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα της νεολαίας που ξεκίνησε προχτές και θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο, οι κομμουνιστές και ιδιαίτερα οι νεολαίοι του κόμματος σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου, στη Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, κουβέντιασαν με πλήθος κόσμου τις θέσεις της ΚΕ του Κόμματος.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση από τους εργαζόμενους και κυρίως τη νεολαία από την πρώτη ημέρα της διακίνησης, η οποία συνεχίστηκε και χτες Δευτέρα σε δεκάδες χώρους δουλιάς και νεανικά στέκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μεσσηνία, η διακίνηση του «Ρ» άγγιξε τα 900 φύλλα ενώ στην Αχαΐα ξεπέρασε τα 1.500 φύλλα.

Στην Κρήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη», με τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ και στους τέσσερις νομούς της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, την περασμένη Κυριακή.

Από νωρίς το πρωί, με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι μέλη και φίλοι του Κόμματος στην Κρήτη, ρίχτηκαν στη μάχη της διακίνησης. Κόκκινα συνεργεία βρέθηκαν σε χωριά, συνοικίες και στέκια νεολαίας, διαδίδοντας τις θέσεις του Κόμματος για τη νεολαία, συζητώντας με εκατοντάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη αφού μεγάλη είναι και η αγωνία του για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι από τα πρώτα κιόλας βήματά τους. Από το σχολείο και το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση που συνεχώς τους στερούν ως στη δουλιά με δικαιώματα που για τους περισσότερους έχει αρχίσει να φαντάζει ως «όνειρο απατηλό», τον εφιάλτη της ανεργίας κ.ά.

Η πανεξόρμηση συνεχίστηκε και χτες, με εξορμήσεις και περιοδείες σε δεκάδες χώρους δουλιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ