Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δυναμικές εξορμήσεις στην πόλη και τα χωριά

Πλατιά εξόρμηση, διαδίδοντας τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νεολαία, στα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών, στις συνοικίες της πόλης και τα χωριά και σε χώρους εργασίας πραγματοποίησαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιάννενα, την Κυριακή το πρωί.

Από νωρίς οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον «Ριζοσπάστη», στον οποίο περιέχονταν οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της Νεολαίας - Η στήριξη της ΚΝΕ», που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, ριχτήκανε στη «μάχη» για τη διάδοσή τους. Στόχος να συζητήσουν με τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, φοιτητές, μαθητές, με τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που βιώνουν τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι συνοικίες της πόλης, Καλούτσιανη, Αμπελόκηποι, Λούτσα, Πλάτανος, και τα χωριά Πέραμα, Ελεούσα, Βουνοπλαγιά, Ζίτσα ήταν οι πρώτες περιοχές που άκουσαν από τους κομμουνιστές, τους κνίτες, φίλους και οπαδούς του Κόμματος για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για τη νέα γενιά και τη βαρύτητα που δίνει σε αυτήν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Το κάλεσμα για ενεργητική συμμετοχή και αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, για το Λαϊκό Μέτωπο και τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, τη συμμαχία του νεολαιίστικου κινήματος με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αποτέλεσε το βασικό άξονα των συζητήσεων που έγιναν στις εξορμήσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους μετά την εξόρμηση στο «Γιαννιώτικο σαλόνι» και η εξόρμηση σε σταθμό της Πυροσβεστικής. Δυναμική ήταν και η παρουσία της ΚΝΕ στο παραλίμνιο, κάτι που βοήθησε να αναπτυχθούν αρκετές συζητήσεις και διάλογος για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους πήραν να μελετήσουν τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Κυριακής σε εργαζόμενους διανομείς, ενώ, χτες Δευτέρα, το πρωί, έγινε εξόρμηση με το «Ρ» στο νοσοκομείο της πόλης και το Δημαρχείο από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Μια δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, όπως εξηγούσαν τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ