Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Πλεονέκτημα το σοσιαλιστικό σύστημα

«Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ αποτελεί ουσιαστική απάντηση από τη μεριά της νεολαίας του ΚΚΕ και των φίλων της στη συντονισμένη και ενταγμένη σε σχέδιο προσπάθεια του ιμπεριαλισμού και του πολιτικού του προσωπικού να αναθεωρήσουν την Ιστορία και να επιτεθούν ιδεολογικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην εκδήλωση του 14ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στον Κέρκη της Σάμου.

«Αξιοποιούν - συνέχισε - την επικράτηση της αντεπανάστασης το 1991 για να "μουτζουρώσουν" την προσφορά των κομμουνιστών. Θέλουν με την παραπληροφόρηση και τα ψέματα να κάνουν του χεριού τους τη νέα γενιά, για να τη σύρουν μαζικά στα νέα σφαγεία που ετοιμάζουν. Επιδιώκουν να μην περνάει καν από το μυαλό της νεολαίας η σκέψη ότι είναι δυνατή η ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Γι' αυτό παρουσιάζουν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως έργο κάποιων τρελών, ακριβώς για να κρύψουν ότι οι πόλεμοι οφείλονται στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ότι είναι τέκνα γνήσια του καπιταλιστικού συστήματος. Τέτοιος ήταν και αυτός ο φοβερός πόλεμος. Γι' αυτό αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τη Σοβιετική Ενωση, για τη στάση και το ρόλο της. Γιατί θέλουν να κρύψουν ότι η χώρα της επανάστασης του Οκτώβρη ακολούθησε συνεπή πολιτική ειρήνης και αποσόβησης του πολέμου, γιατί αυτό ήταν το συμφέρον των λαών, γιατί αυτό εξυπηρετούσε το κοινωνικό της σύστημα.

Θέλουν να μη μάθει η νεολαία ότι η Σοβιετική Ενωση διεξήγαγε πόλεμο δίκαιο και με τη στάση της και τις θυσίες του λαού της έδωσε χέρι στα κινήματα της αντίστασης. Οτι το βασικό της πλεονέκτημα ήταν το σοσιαλιστικό της σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ