Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ - ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Εντολή να κλείσουν παραμένοντας στις θέσεις τους

Την προσωρινή διακοπή του συστήματος των καμερών, οι οποίες είναι εγκαταστημένες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν από κοινού πέντε δικηγόροι.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχτηκε στο γεγονός ότι η λειτουργία του εν λόγω συστήματος είναι αντίθετη με τις συνταγματικά κατοχυρωμένες διατάξεις, που προστατεύουν την ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι καμεροχαφιέδες είχαν εγκατασταθεί στην πόλη το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πρόσχημα τον έλεγχο της κυκλοφορίας και μάλιστα οι αρμόδιοι φορείς είχαν δεσμευτεί πως με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα αποσύρονταν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι καμεροχαφιέδες, εν ριπή οφθαλμού, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων φοιτητών, αγροτών, εργατοϋπαλλήλων, στρέφονταν από το δρόμο, «σημάδευαν» τους αγωνιζόμενους διαδηλωτές και κατέγραφαν τις κινήσεις τους.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι καμεροχαφιέδες, παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε προσωρινά η παύση της λειτουργία τους, δε θα ξηλωθούν, αλλά θα παραμείνουν στα σημεία που βρίσκονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ