Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η αρχή έγινε με μαχητικό άνοιγμα στη νεολαία

Με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τη δράση του ΚΚΕ αναφορικά με τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ σε αυτό το δύσκολο δρόμο, η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης και οι οργανώσεις όλης της Βόρειας Ελλάδας του ΚΚΕ άνοιξαν συζήτηση με τη νεολαία, ξεκινώντας με την πανεξόρμηση της Κυριακής. Ο πρώτος στόχος να διακινηθούν πλατιά σε μεγάλα τμήματα της νεολαίας οι Θέσεις του ΚΚΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη νεολαία που θα γίνει το φθινόπωρο.

Σημαντική ήταν η μάχη που έδωσαν και οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην περιοχή. Μεγάλος αριθμός φύλλων του «Ρ» με τις Θέσεις διακινήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένη σημαντικά ήταν η διακίνηση στην ύπαιθρο, καθώς μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ήταν εκτός κέντρου. Στη Θεσσαλονίκη καλύφθηκαν στέκια νεολαίας στους Αμπελόκηπους, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αριστοτέλους, στην οδό Τσιμισκή, στο Μπιτ Παζάρ, στον Αγιο Παύλο, στη Σταυρούπολη. Στη Χαλκιδική σύντροφοι έκαναν εξόρμηση σε Σάρτη, Μουδανιά, Καλλικράτεια, Ορμίλια και στην κατασκήνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι.

Σε μία από τις πολλές εξορμήσεις που πραγματοποίησε η ΚΝΕ ήταν εκεί και ο «Ρ». «Καλημέρα παιδιά, είμαστε από την ΚΝΕ. Ρίξτε μια ματιά στο σημερινό "Ριζοσπάστη" μιας και η φωνή του ΚΚΕ πνίγεται και διαστρεβλώνεται και ο μόνος τρόπος για να ακούσεις πραγματικά τι λέει είναι να διαβάσεις την εφημερίδα μας» ήταν ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Κομμουνιστική Νεολαία άνοιγε κουβέντα με εκατοντάδες νέους και νέες. Ενώ ερώτηση που ακολούθησε, για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό, οι νέοι κομμουνιστές απαντούσαν: «Σήμερα δημοσιεύονται οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δράση του Κόμματος στα προβλήματα της νεολαίας. Διαβάστε τις και εδώ είμαστε να ξανασυζητήσουμε, να μας πείτε τη γνώμη σας, τον προβληματισμό σας. Θα κάνουμε Συνδιάσκεψη για τη νεολαία το Σεπτέμβρη και θέλουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί με ένα πλούσιο υλικό από την κουβέντα που ανοίγουμε πλατιά με όλους εσάς». Σε αρκετές των περιπτώσεων οι αντιδράσεις των νέων ήταν θετικές. Εκφράζονταν με συζήτηση και τη διάθεση των φύλλων του «Ριζοσπάστη» ή με το άνοιγμα εποικοδομητικής συζήτησης με προβληματισμό και επίκεντρο τα ζητήματα που στρέφονται γύρω από τη ζωή, τη μόρφωση και τη δουλιά, επιβεβαιώνοντας τις Θέσεις του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ