ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ - Ν. ΙΩΝΙΑ
Δεν παζαρεύουν το δίκιο τους

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία

Στις θέσεις τους παραμένουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Αλαφογιάννη στη Νέα Ιωνία, συνεχίζοντας ενωμένοι την επίσχεση εργασίας, μέχρι να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία, η οποία επικαλείται προκλητικά ...οικονομικές δυσκολίες.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ» στη λεωφόρο Κηφισίας, μαζί με συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Τη Δευτέρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, η εργοδοσία, φανερά στριμωγμένη από τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα, δεσμεύτηκε να τους ξοφλήσει την ερχόμενη Παρασκευή και ζήτησε να μη γίνει η κινητοποίηση γιατί ...εκτίθεται η εταιρία (!). Ο εμπαιγμός, όμως, από τα στελέχη της εταιρίας είναι τέτοιος, ώστε σε χτεσινή συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία των εργαζομένων ισχυρίστηκαν ότι ψάχνουν για λεφτά σε τράπεζες κι αλλού, και ότι τα δεδουλευμένα θα δοθούν αυτήν ή την επόμενη βδομάδα.

Αρνούμενοι να παζαρέψουν τις διεκδικήσεις τους, οι εργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταβληθούν σε όλους τα τρία δεκαπενθήμερα που τους οφείλει η εργοδοσία. Απ' τη μεριά τους, οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμβάλουν αποφασιστικά στην προετοιμασία της απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη. Τονίζοντας ότι, στην εργοδοτική ασυδοσία που δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, οι εργάτες πρέπει να απαντήσουν οργανώνοντας τους αγώνες τους, δυναμώνοντας το Συνδικάτο.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από προχτές και 15 εργαζόμενοι (καλουπατζήδες), που δουλεύουν σε έργο της «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ», στο Μπουρνάζι. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστά ο εργολάβος Μιρσιλάκης για 3 έως 4 δεκαπενθήμερα.

Κουμπουροφόροι ασφαλίτες στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έπιασαν στα πράσα εντεταλμένους της Ασφάλειας που παρακολουθούσαν την πλατιά σύσκεψη ενόψει της απεργίας

Η σύσκεψη του ΠΑΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ασφαλίτες (σε κύκλο στη φωτογραφία) εκτελούν την εντεταλμένη υπηρεσία τους, λίγο πριν οι συνδικαλιστές τους πιάσουν στα πράσα
Η σύσκεψη του ΠΑΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ασφαλίτες (σε κύκλο στη φωτογραφία) εκτελούν την εντεταλμένη υπηρεσία τους, λίγο πριν οι συνδικαλιστές τους πιάσουν στα πράσα
Οι πιο μαύρες μέρες του Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας αναβίωσαν για μια ακόμη φορά χτες το απόγευμα, καθώς ασφαλίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία και μάλιστα οπλοφορούντες, μπήκαν στη συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, με στόχο να την παρακολουθήσουν. Η σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων βρισκόταν σε εξέλιξη όταν οι συνδικαλιστές εντόπισαν δύο άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα μέσα στην αίθουσα και ζήτησαν να μάθουν από ποιο σωματείο είναι. Οι αστυνομικοί, ντυμένοι με πολιτικά, επιχείρησαν να το σκάσουν. Οι συνδικαλιστές όμως πρόλαβαν και έκλεισαν την πόρτα του Συνδικάτου κι απαίτησαν να τους δείξουν τις ταυτότητές τους.

Οπως προέκυψε, το έργο της παρακολούθησης της σύσκεψης του ΠΑΜΕ είχε ανατεθεί από τους προϊστάμενούς τους στον υπαστυνόμο Απόστολο Ζώτο, με αριθμό γενικού μητρώου 262788 και στον αστυφύλακα Ιωάννη Νικολαράκο, με αριθμό γενικού μητρώου 250336.

Αμέσως ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επικοινώνησε με την υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη και κατήγγειλε το γεγονός. Απαίτησε να δοθούν απαντήσεις για το ποιος έστειλε κουμπουροφόρους μέσα σε εργατική σύσκεψη. Ανάλογη επικοινωνία είχε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και με τον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο, καταγγέλλοντας ότι αναβιώνει το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας και πως ό,τι έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ κάνει τώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ. Απαίτησε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι που έδωσαν τις σχετικές εντολές. Και υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες τις χρεώνονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και όλη η κυβέρνηση.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ παραδίδουν στους προϊσταμένους της Αστυνομίας τους ασφαλίτες και τον εξοπλισμό τους
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ παραδίδουν στους προϊσταμένους της Αστυνομίας τους ασφαλίτες και τον εξοπλισμό τους
Ταυτόχρονα και ενώ η συνδικαλιστική σύσκεψη συνεχιζόταν, τα στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν καθαρό ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται. Οτι δεν πρόκειται να τα διπλώσουμε μπροστά σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και ότι θα αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις καταστολής και τις αποκαλύπτουν.

Αργότερα, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων κατέφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και ο Διοικητής του Τμήματος Εξαρχείων και «παρέλαβαν» τους δύο αξιωματικούς. Στις διαμαρτυρίες των στελεχών του ΠΑΜΕ οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι δύο άνδρες έκαναν περιπολία (!), για να εισπράξουν τη δίκαιη αγανάκτηση των στελεχών του Πανεργατικού Μετώπου που τους επισήμαναν ότι «δεν μπορείτε να μπαίνετε στο σπίτι μας, δεν μπορείτε να μπαίνετε μέσα στο συνδικάτο και μάλιστα στο δεύτερο όροφο και να λέτε ότι κάνατε περιπολία».

Οταν σύσσωμο το συνεργείο των χαφιέδων αποχωρούσε, δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη τους... ξεπροβόδισαν με τα συνθήματα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΕΚ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ
Καραμπινάτο σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΕΚ για το προκλητικό ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), η οποία αποφάσισε τελικά να κάνει δώρο στον Ομιλο «Λάμδα Ντεβέλοπμεντ» (Lamda Development SA), συμφερόντων Λάτση, το οικόπεδο «φιλέτο» σαράντα τριών στρεμμάτων στη θέση Ψαλίδι Αμαρουσίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σκάνδαλο, ο όμιλος Λάτση εγκαινιάζει αύριο Πέμπτη ανενόχλητος το μεγαθήριο πολυκατάστημα που σήκωσε στο χώρο όπου θα μπορούσαν να βρουν στέγη εκατοντάδες εργατοοικογένειες δικαιούχοι του ΟΕΚ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια απόφαση καθ' υπαγόρευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης που απεμπολεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και χαρίζει δισ. στον Λάτση. «Η διοίκηση - συνεχίζει - χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την έκθεση των ορκωτών εκτιμητών καλύπτει τις ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, νομιμοποιεί την παρανομία, αφαιρεί το δικαίωμα από χιλιάδες εργαζομένους ν' αποκτήσουν κατοικία και παράλληλα επωμίζεται σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Τονίζει, δε, ότι «οι απαντήσεις της νομικής υπηρεσίας και της ηγεσίας της διοίκησης για τον τρόπο χειρισμού του όλου ζητήματος, για το εάν έγιναν προσπάθειες να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι παιδαριώδεις και προσχηματικές. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο εις βάρος των δικαιούχων του οργανισμού.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι όσο και αν η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής εξορκίζουν τα σκάνδαλα "το σκόρδο από τη σκορδαλιά δεν μπορεί να λείπει". Τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία είναι συνώνυμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και χωρίς αυτά δεν μπορεί να ζήσει».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν ξανά θύματα αυτής της πολιτικής». Καλεί τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. «Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι αποτελεσματικός, να είναι για το συμφέρον των εργαζομένων. Μόνο στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας, μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας ο ΟΕΚ θα λειτουργεί πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων, μόνο τότε η στέγη θα αποτελεί δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι κατασκευαστικές εταιρίες και όσοι κινούνται γύρω απ' αυτούς» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη της απεργίας

Η χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να ανέβει ο πήχης της δουλιάς μετά και την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου

Να μη λείψει κανείς από την απεργία, να μη λείψει κανείς από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, να ριχτούν όλες οι δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στις 14 του Δεκέμβρη. Αυτό ήταν το σύνθημα της χτεσινής πλατιάς σύσκεψης συνδικάτων και συνδικαλιστών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της δουλιάς για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.

Απαντώντας δυναμικά στον κρατικό αυταρχισμό που αποτυπώθηκε και στο χτεσινό κρούσμα, με την εντεταλμένη παρακολούθηση της σύσκεψης από ασφαλίτες, αξιοποιώντας τη δύναμη αλλά και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που έδωσε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Μετώπου στις 12 Νοέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν χτες σαφείς στόχους: Τα θετικά βήματα να μη σημάνουν κανένα εφησυχασμό, να καταβληθούν νέες προσπάθειες, ώστε να αντιμετωπιστούν αδυναμίες, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, αφού αυτή την αναγκαιότητα μαρτυρά και η εμπειρία που έρχεται από κάθε χώρο. Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα να γίνει στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ.

Ούτε ώρα χαμένη

«Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να μπουν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη, χρειάζεται μεγαλύτερη προσφορά για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, να μπούμε σε πολλούς χώρους δουλιάς, να κινητοποιήσουμε νέες δυνάμεις», σημείωσε εισηγητικά ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί «σημαντική παρέμβαση και αναμέτρηση». Και υπογράμμισε: «Επιδίωξή μας είναι: να ανέβει η ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης, να γίνουν βήματα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ και να έχει επιτυχία η απεργία».

«Δε χωράει αναμονή και επανάπαυση. Χρειάζεται να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική». Και το στέλεχος του ΠΑΜΕ διευκρίνισε: «Να μην περιοριστεί η δουλιά μόνο στις διοικήσεις. Μέχρι την απεργία να υπάρξει δράση των συνδικάτων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα βοηθάνε στη συμμετοχή στην απεργία, όπως για παράδειγμα ο συντονισμός σωματείων, επιτροπών αγώνων και εργοστασίων (ΣΟΦΤΕΞ, ΣΕΞ ΦΟΡΜ, ΦΥΡΟΓΕΝΝΗΣ, ΚΑΖΗΣ κλπ.) που βρίσκονται κάτω από την επίθεση των βιομηχάνων, με απολύσεις, κλείσιμο, μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ.». Ειδική δουλιά χρειάζεται στους μετανάστες και στις γυναίκες, απαραίτητη είναι η ανάπτυξη δράσης από τις Επιτροπές Νέων των συνδικάτων.

Να αποκαλύπτεται «η ρίζα του κακού»

Πλούσια εμπειρία και συμπεράσματα μεταφέρθηκαν από πολλούς χώρους δουλιάς, όπως τα ξενοδοχεία, το εμπόριο, το μέταλλο κλπ. «Οσο αναδεικνύουμε τη ρίζα του κακού, τόσο περισσότεροι εργαζόμενοι θα παίρνουν θέση», επισήμανε χαρακτηριστικά συνδικαλιστής από το χώρο του μετάλλου, αναφερόμενος στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και τις ευθύνες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οι τοποθετήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να αποκαλύπτονται διαρκώς τα βαθύτερα αίτια και οι ένοχοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, να κινητοποιηθούν νέες δυνάμεις, για την παραπέρα ανάπτυξη του ταξικού αγώνα. Από το νεοσύστατο σωματείο των γυμναστών, συνδικαλιστής υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι, στις 14 του Δεκέμβρη οι γυμναστές, που είναι και αυτοί θύματα σκληρής εκμετάλλευσης, να απεργήσουν. Ενώ όπως τονίστηκε από συνδικαλίστρια στο χώρο της Υγείας, στο ίδιο το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 12ης του Νοέμβρη φάνηκε όχι μόνο η ανάγκη, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, καθώς νέες δυνάμεις συμμετείχαν στην πορεία, τα συνδικάτα δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο με εκατοντάδες εγγραφές.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπλόκο στο μπαράζ απολύσεων

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί έξω από το σούπερ μάρκετ του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στο κύμα απολύσεων που έχει εξαπολύσει η «ΚΑΡΦΟΥΡ».

Οπως καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι, μέσα στις τελευταίες πέντε μέρες, η «ΚΑΡΦΟΥΡ» απέλυσε τρεις εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης. Η τελευταία απόλυση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας και αφορά εργαζόμενη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών (μονογονεϊκή οικογένεια). Οι απολύσεις γίνονται στο πλαίσιο της απόφασης της «ΚΑΡΦΟΥΡ» να μειώσει το προσωπικό της, εντατικοποιώντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες δουλιάς. Οι εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος πως η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων σε συνδυασμό και με τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη της εργοδοσίας, επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα.

Στην πραγματικότητα οι απολύσεις που άρχισε η «ΚΑΡΦΟΥΡ» έχουν στόχο κύρια να χτυπήσουν το δικαίωμα στην 8ωρη εργασία. Στην περίπτωση της απολυμένης Ελένης Μάλαμα, στοχεύει και στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, αφού η συγκεκριμένη εργαζόμενη αποτελούσε τη φωνή του σωματείου στον εργασιακό της χώρο, το κατάστημα του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη.

Σε επαφές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης με στελέχη της επιχείρησης και με αίτημα να ανακληθεί η απόλυση, οι τελευταίοι δήλωσαν πως δεν κάνουν βήμα πίσω από την απόφαση να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού και να ανοίξουν το δρόμο για τη γενίκευση της επίθεσης στο δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Το δρόμο της «ΚΑΡΦΟΥΡ» ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσει και η «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» που ήδη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε 8 απολύσεις από το κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Παράσταση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συνδικάτα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη χτεσινή παρουσία ασφαλιτών στη σύσκεψη των συνδικάτων.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση

Με αφορμή τη χτεσινή παρουσία ασφαλιτών στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ δυο μυστικών ένοπλων αστυνομικών. Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δείχνει απροκάλυπτα τι είδους "δημοκρατία" υπάρχει, ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζει και ποιους έχει στο στόχαστρό της.

Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η προσπάθεια άσκησης τρομοκρατίας δε θα περάσει.

Η απάντηση της εργατικής τάξης, του λαού, στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να γίνει αποφασιστική».

ΠΑΜΕ
Απάντηση η ένταση των ταξικών αγώνων

Η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται και με ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες αμέσως μετά την αποκάλυψη των ασφαλιτών που παρακολουθούσαν την πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την παρουσία ασφαλιτών οι οποίοι οπλοφορούσαν, σε σύσκεψη που πραγματοποιούσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την Τρίτη 22/11/2005 στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται. Η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται και με ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχουν την πολιτική ευθύνη. Ακολουθούν την ίδια πολιτική παρακολούθησης των συγκεντρώσεων που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια.

Το Ταξικό κίνημα θα χτυπήσει αποφασιστικά τέτοιες μεθόδους και κάθε μορφή τρομοκράτησης των εργαζομένων. Αγωνιστικά και μαχητικά ξεδιπλώνει τη δράση του σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε τόπο δουλιάς, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) για τη διεκδίκηση του πλαισίου αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ