ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ
Οργή και αγανάκτηση

«Με αγανάκτηση και οργή διαβάσαμε την απόφαση - μνημόνιο της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που εξισώνει τους κομμουνιστές με τους φασίστες ναζιστές, για τα εγκλήματα που τάχα έκαναν στις χώρες που για δεκαετίες ήταν στην εξουσία», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ.

«Δε θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού, τα οποία είναι γνωστά και βλέπουμε σήμερα μετά τις ανατροπές πώς ζουν οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Η απόφαση αυτή σκοπό έχει να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό και τους κομμουνιστές. Να ανατρέψει την ιστορία μετά την παγκοσμιοποίηση. Να παρουσιάσει τους κομμουνιστές ως εγκληματίες, επισημαίνεται. Στο βάθος αυτής της απόφασης είναι να πάρουν σκληρά μέτρα για όσους αγωνίζονται ενάντια σ' αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική που τα σαρώνει όλα και κάνει τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους».

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι «λέγονται αυτά όταν οι λαοί αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές ήταν και είναι ο πρώτος στόχος όπου έγινε φασισμός, το ζήσαμε πολλές φορές και στη χώρα μας. Γιατί οι κομμουνιστές είναι οι κύριοι αντίπαλοι του φασισμού, που είναι μια μορφή διακυβέρνησης του κεφαλαίου, όταν κινδυνεύει από την εργατική τάξη.

Ακόμα ο κόσμος γνωρίζει το ρόλο των κομμουνιστών στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αποφασιστικό ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης για τη συντριβή του χιτλεροφασισμού, που εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες μεταξύ αυτών και πολλοί κομμουνιστές γαλουχημένοι από το σοσιαλιστικό σύστημα, έδωσαν τη ζωή τους. Επίσης, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων που να μην έχει τη σφραγίδα των κομμουνιστών. Η απόφαση αυτή που εξισώνει τους κομμουνιστές με το ναζισμό - φασισμό σκοπό έχει να παρθούν ακόμα πιο σκληρά αντιδημοκρατικά μέτρα, για να σταματήσουν αν μπορέσουν την ταξική πάλη, που σίγουρα θα φουντώνει μετά τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν και τα χειρότερα που ετοιμάζουν.

Η απόφαση αυτή εξοργίσει και μας τους συνταξιούχους που πολλοί από μας πολέμησαν το φασισμό τόσο στην Αλβανία, αλλά και μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ και γι' αυτό είμαστε περήφανοι».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέλος, ζητάμε από την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους φορείς και τις προσωπικότητες να καταδικάσουν αυτό το αντιδραστικό - μαύρο μνημόνιο που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα και θέλει να βάλει τους λαούς στο γύψο.

Οι συνταξιούχοι, αφού καταδικάζουν το απαράδεκτο φασιστικό κείμενο δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν μαζί με τους κομμουνιστές, την εργατική τάξη και το λαό, ώστε να καταδικαστεί και να μην περάσει αυτή η προσπάθεια των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση στις 19 Γενάρη στα Προπύλαια που οργανώνει το ΚΚΕ».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανοιχτή ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης

«Τα όργανα των Ευρωπαίων καπιταλιστών έδρασαν για μια ακόμη φορά κατά της δημοκρατίας, κατά του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει τι θέλει και τι όχι», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο» αφορά «μια ανοιχτή ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης, των εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και της διεθνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης».

Και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με την ιδεολογία και την ιστορία των κομμουνιστικών κομμάτων και του σοσιαλισμού, έχουν χρέος να απορρίψουν τόσο στη συνείδησή τους, όσο και με τη δράση τους ένα ιμπεριαλιστικό κείμενο, που, πραγματοποιώντας μια νεοφασιστική στροφή, έρχεται να εξομοιώσει προκλητικά το ναζισμό με τον κομμουνισμό, αμαυρώνοντας τα όποια επιτεύγματα της εργατικής εξουσίας και αλλάζοντας την ίδια την Ιστορία.

Σε αντίθεση με την προσπάθεια των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους να ξαναγράψουν την Ιστορία, κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι κομμουνιστικά κόμματα και εκατομμύρια κομμουνιστές αγωνιστές στάθηκαν εμπόδιο στο χιτλερικό, ισπανικό και ιταλικό φασισμό, ακυρώνοντας τα σχέδιά τους με κόστος την ίδια τους τη ζωή, δίνοντας κατακτήσεις στους εργαζόμενους όλου του κόσμου, εξασφαλίζοντας μια προοπτική ειρήνης και πραγματικής ευημερίας».

«Το κίνητρο των εμπνευστών του μνημονίου είναι η φίμωση των εργαζομένων και των λαών που αντιστέκονται, μπροστά στην ακόμη εντονότερη οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που θα φέρει ο ανταγωνισμός τους. Μπροστά στους τοπικούς πολέμους που θα ενταθούν για το μοίρασμα νέων αγορών. Το μόνο μνημόνιο που πρέπει να εγκρίνουν και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι όλης της Γης είναι αυτό της οριστικής καταδίκης του καπιταλισμού, που ευθύνεται τα τελευταία 500 χρόνια για δύο παγκόσμιους πολέμους, δεκάδες γενοκτονίες και που επιβάλλει με τη βία τα δικά του σαθρά ιδανικά και τη δική του φασιστική άποψη», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος, καλώντας «τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να συμβάλουν με την όλο και μεγαλύτερη συσπείρωσή τους στον αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και στην αλληλεγγύη σ' όλους τους λαούς που αντιστέκονται στο "φωτιά και τσεκούρι" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των πολυεθνικών. Να αντισταθούν τώρα στη σύγχρονη αντικομμουνιστική υστερία και να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο, επιβάλλοντας την απόσυρσή του».

ΟΕΚΙΔΕ
Στοχεύουν στην υποταγή όσων αντιστέκονται

«Οχι μόνο να καταδικάσει τη δράση του κομμουνιστικού κινήματος και των λαϊκών κινημάτων των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και να υποχρεώσει να υποταχθούν όσα κόμματα και κινήματα είναι σήμερα αντίθετα στους σχεδιασμούς τους», στοχεύουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ με το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο», επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος με ανακοίνωσή της, καταδικάζοντας τις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες.

Και συνεχίζει: «Εχουν σαν στόχο να δυναμώσουν την τρομοκρατία ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στο ταξικό εργατικό κίνημα, να σταματήσουν κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής στις πολιτικές του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στην Ευρώπη.

Εχουν στόχο να ξαναγράψουν στην ιστορία, να εξαφανίσουν από τις νέες γενιές το μεγαλείο της νίκης του Σοβιετικού Λαού, του Κόκκινου Στρατού, επί των χιτλερικών στρατευμάτων, το μεγαλείο της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης και της χώρας μας ενάντια στη φασιστική γερμανο-ιταλική κατοχή. Το μεγαλείο της ίδρυσης του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας, του κράτους των Σοβιέτ».

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση: «ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη, στην πάλη της ενάντια στο κεφάλαιο, τελικά θα βγει νικητής, θα αποκτήσει στο τέλος τη δική της εξουσία».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταψηφιστεί

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ), σε επιστολή που έστειλε στα Πολιτικά Κόμματα και στην Πρόεδρο της Βουλής και κοινοποίησε στη ΓΣΕΒΕΕ και στην ΟΒΣΑ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Κυρίες/ κύριοι

Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία, την ώρα που μιλούμε για την Ευρώπη των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων αξιών και των ελευθεριών, να προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης μνημόνιο για την "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων".

Ενα μνημόνιο που ουσιαστικά επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη λαϊκή αγωνιστική δράση και να μετατρέψει το συμβούλιο της Ευρώπης σε Ιδεολογικό δικαστήριο.

Ενα μνημόνιο, που θέλει δηλώσεις μετάνοιας απ' όσους εξακολουθούν να αντιστέκονται και να προβάλλουν με τόλμη την ανάγκη για μια Ευρώπη κοινωνικού περιεχόμενου, με τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη και τα μονοπώλια. Ενα μνημόνιο που στην ουσία αθωώνει το ναζισμό, αφού όπως λέει, "είναι κακό που ποινικοποιήθηκαν μόνο οι ναζιστές, πρέπει να περάσουν από δίκη και δικαστήρια και όσοι ήταν πρωτομάστορες στα κομμουνιστικά κόμματα". Ζητά δηλαδή από τα κομμουνιστικά κόμματα ν' απαρνηθούν το παρελθόν τους, ωσάν να φταίει αυτό το παρελθόν για τη σημερινή ανατροπή - σε ευρωπαϊκό δεδομένο - των κεκτημένων λαών.

Θεωρούμε ότι η απόρριψη αυτού του μνημονίου σημαίνει διασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Σημαίνει αντίσταση στα νέα σκληρά μέτρα, οικονομικά και κοινωνικά, που πρόκειται να παρθούν κατά των λαών.

Το μνημόνιο αυτό, θα πρέπει να καταψηφιστεί στις 24 Γενάρη του 2006, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ευρώπη δεν "απειλείται" από τα κομμουνιστικά κόμματα και το σοσιαλισμό, αλλά από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει στόχο της τις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ