Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανοιχτή ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης

«Τα όργανα των Ευρωπαίων καπιταλιστών έδρασαν για μια ακόμη φορά κατά της δημοκρατίας, κατά του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει τι θέλει και τι όχι», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο» αφορά «μια ανοιχτή ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης, των εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και της διεθνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης».

Και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με την ιδεολογία και την ιστορία των κομμουνιστικών κομμάτων και του σοσιαλισμού, έχουν χρέος να απορρίψουν τόσο στη συνείδησή τους, όσο και με τη δράση τους ένα ιμπεριαλιστικό κείμενο, που, πραγματοποιώντας μια νεοφασιστική στροφή, έρχεται να εξομοιώσει προκλητικά το ναζισμό με τον κομμουνισμό, αμαυρώνοντας τα όποια επιτεύγματα της εργατικής εξουσίας και αλλάζοντας την ίδια την Ιστορία.

Σε αντίθεση με την προσπάθεια των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους να ξαναγράψουν την Ιστορία, κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι κομμουνιστικά κόμματα και εκατομμύρια κομμουνιστές αγωνιστές στάθηκαν εμπόδιο στο χιτλερικό, ισπανικό και ιταλικό φασισμό, ακυρώνοντας τα σχέδιά τους με κόστος την ίδια τους τη ζωή, δίνοντας κατακτήσεις στους εργαζόμενους όλου του κόσμου, εξασφαλίζοντας μια προοπτική ειρήνης και πραγματικής ευημερίας».

«Το κίνητρο των εμπνευστών του μνημονίου είναι η φίμωση των εργαζομένων και των λαών που αντιστέκονται, μπροστά στην ακόμη εντονότερη οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που θα φέρει ο ανταγωνισμός τους. Μπροστά στους τοπικούς πολέμους που θα ενταθούν για το μοίρασμα νέων αγορών. Το μόνο μνημόνιο που πρέπει να εγκρίνουν και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι όλης της Γης είναι αυτό της οριστικής καταδίκης του καπιταλισμού, που ευθύνεται τα τελευταία 500 χρόνια για δύο παγκόσμιους πολέμους, δεκάδες γενοκτονίες και που επιβάλλει με τη βία τα δικά του σαθρά ιδανικά και τη δική του φασιστική άποψη», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος, καλώντας «τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να συμβάλουν με την όλο και μεγαλύτερη συσπείρωσή τους στον αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και στην αλληλεγγύη σ' όλους τους λαούς που αντιστέκονται στο "φωτιά και τσεκούρι" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των πολυεθνικών. Να αντισταθούν τώρα στη σύγχρονη αντικομμουνιστική υστερία και να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο, επιβάλλοντας την απόσυρσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ