Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφάσισαν να αλλάξουν την ιστορία

Κάλεσμα αντίστασης στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο απευθύνει με σχετική ανακοίνωση η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης, ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές ζητάει να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλλουν την απόσυρσή του.

Αναλυτικότερα, η Ενωση στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η επικείμενη συζήτηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου στη συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θέτει όλους μας ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικο - ιδεολογικές πεποιθήσεις του καθενός.

Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη. Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣΕ) αποφάσισε να αλλάξει την Ιστορία. Να τη διαστρεβλώσει εξισώνοντας τα θύματα με τους θύτες. Τους εγκληματίες με τους ήρωες. Τους ναζιστές με τους κομμουνιστές. Οταν το Συμβούλιο της Ευρώπης ταυτίζει την κομμουνιστική ιδεολογία με το ναζισμό, προσβάλλει γενιές και γενιές αγωνιστών, που αντιστάθηκαν στο φασισμό κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντίσταση των λαών αλλά και του ελληνικού λαού, που με μπροστάρη το ΚΚΕ καθήλωσε 11 γερμανικές Μεραρχίες στην Ελλάδα βοηθώντας σημαντικά τους συμμάχους. Γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης θέλει να ξεχάσει; Ποιος κατέστρεψε τον πανίσχυρο τότε ναζιστικό στρατό στο Στάλινγκραντ;

Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών βιώνουν σήμερα με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της ανατροπής των καθεστώτων, όπου η εργατική τάξη είχε τον πρώτο λόγο. Το αντίπαλο δέος του σοσιαλισμού μαζί με τους ταξικούς αγώνες ήταν η ασπίδα προστασίας εκατομμυρίων εργαζομένων. Η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων. Γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έχει να πει τίποτα για το νέο χιτλερικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Γκουαντανάμο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ