Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Με αισιοδοξία για τη δημιουργία ευρύτατου αντιιμπεριαλιστικού πόλου

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Με την ευκαιρία του νέου χρόνου, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο μήνυμα:

«Η ανθρωπότητα υποδέχεται το 2006 με τους λαούς στο κέντρο μιας μεγάλης και πολλαπλής τρομοκρατικής επίθεσης του ιμπεριαλισμού, για να εδραιώσει την κυριαρχία του και να κάμψει τους αναπτυσσόμενους αγώνες των λαών που αντιστέκονται και παλεύουν για την ανατροπή της Νέας Τάξης.

Το δόγμα του προληπτικού πολέμου ανάγεται σε επίσημη στρατηγική κατά των λαών και εφαρμόστηκε από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και κυρίως στο Ιράκ, υιοθετήθηκε δε τόσο από το NATO όσο και από την ΕΕ (άρθρο 43 του ονομαζόμενου Ευρωσυντάγματος).

60 χρόνια πριν, η ανθρωπότητα εναπέθεσε τις ελπίδες της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως υποστηρικτή και προστάτη της παγκόσμιας ειρήνης. Σήμερα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της εκμετάλλευσης του ΟΗΕ και της χρησιμοποίησής του για τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση, με προτάσεις των ΗΠΑ υιοθετήθηκαν τροποποιήσεις που ανοίγουν το δρόμο, για να γίνει ο ΟΗΕ ακόμα πιο αντιδραστικός.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την πολιτική του πολέμου και των επεμβάσεων. Τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένα, προσπάθησαν να εισάγουν στον ΟΗΕ το NATO ως μηχανισμό ασφαλείας.

Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση, νέες στρατιωτικές δυνάμεις συγκροτούνται. Το νέο Αμερικανικό δόγμα επαναφέρει έντονα την απειλή πυρηνικού πολέμου.

Οι ΗΠΑ, περιφρονώντας το δικαίωμα των λαών για ειρήνη, υποτιμώντας τις προειδοποιήσεις και γνώμες των ειδικών, αψηφώντας τις όλο και αυξανόμενες φωνές κατακραυγής σέρνοντας τη χώρα τους σε επιχειρήσεις εγκληματικές κατά των λαών της Γης, όχι μόνο καταργούν τον όρο "πυρηνικά όπλα" αλλά τα ενσωματώνουν στα "συμβατικά".

Η επίθεση στα δικαιώματα και το επίπεδο ζωής των εργαζομένων επιταχύνεται. Προωθείται πλήρης απελευθέρωση των υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις ευρείας κλίμακας στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Εντείνεται ο αυταρχισμός, δυναμώνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί καθώς οι ΗΠΑ, ΕΕ χτίζουν ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

To έτος 2006 θα σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου!

Η Αφρική, που πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από φτώχεια και αρρώστιες, αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

Στη Μέση Ανατολή, ο παλαιστινιακός λαός, επιμένει στον αγώνα για την κατάκτηση της άμεσης και συνολικής αποχώρησης όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής - που αιματοκυλούν τους Παλαιστινίους - από τα εδάφη του 1967.

Η χώρα μας και η περιοχή μας γενικότερα με τις εξελίξεις στα διεθνή προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το ζήτημα της ΠΓΔΜ και την επαπειλούμενη αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, το Κυπριακό και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πολιτική της συναίνεσης των ελληνικών κυβερνήσεων προς τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ βρίσκονται πάλι υπό την απειλή νέων πολεμικών συγκρούσεων σήμερα στο όνομα της "ειρήνης" και της "ασφάλειας" των λαών.

Η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές επιβάλλουν προμήθειες για τις ανάγκες του NATO και όχι για την Εθνική μας Αμυνα. Πάνω από 25 δισ. ευρώ κόστισαν στον ελληνικό λαό οι εξοπλισμοί την τελευταία 10ετία.

Παρά τις δυσκολίες, είμαστε αισιόδοξοι για το νέο χρόνο που έρχεται. Η αισιοδοξία μας δε στηρίζεται μόνο στην ιστορική πείρα της πορείας της ανθρωπότητας, αλλά στη διαπίστωση πως οι λαοί αφυπνίζονται!

Δυναμώνει η αντίσταση του Αφγανικού και Ιρακινού λαού κατά των εισβολέων ιμπεριαλιστών! Οι λαοί στη Λατινική Αμερική σημειώνουν νίκες, ανεβάζοντας στην εξουσία κυβερνήσεις δημοκρατικές που είναι έτοιμες να αγωνιστούν για λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Γαλλία καθώς και τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία που είχαν ως αποτέλεσμα την απόρριψη της "Συνταγματικής Συνθήκης" αποδεικνύουν τη μεγάλη δυσαρέσκεια των λαών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ.

Το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα με την καθοδήγηση του ΠΣΕ πραγματοποίησε δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να εντείνουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ευρύτατου, μαχητικού, δυναμικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού πόλου αντίστασης και αντεπίθεσης στη χώρα μας και διεθνώς που θα αντιμάχεται τον πόλεμο και τη βάρβαρη πολιτική της Νέας Τάξης στο σύνολό της.

Σε αυτόν τον αγώνα, οι μαχητές της ειρήνης, τα μέλη και τα στελέχη της ΕΕΔΥΕ, στο χρόνο που έρχεται, καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ