Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ το θέμα

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Την αντικομμουνιστική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη με το κατάπτυστο μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδίκασε ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ - Θ) Δημήτρης Γουσίδης, στη διάρκεια συνάντησης που έγινε χτες το πρωί στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης ενημέρωσης των φορέων της Θεσσαλονίκης που έχει ξεκινήσει η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ, και τον Χρήστο Κόφφα, μέλος της ΚΕ, κάλεσε την ΕΣΗΕΜ-Θ να τοποθετηθεί και να καταδικάσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προσπαθεί να εξισώσει τον κομμουνισμό και το σοσιαλισμό με το φασισμό και το ναζισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ ανταποκρίθηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ - Θ με το νέο έτος, ενώ πρότεινε το θέμα να προχωρήσει σε πανελλαδικό επίπεδο στην ΠΟΕΣΥ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

«Σε περίπτωση θετικής αποδοχής του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα προχωρήσει και στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Οι συσχετισμοί άλλωστε τους το επιτρέπουν», σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, και θύμισε πως δεν είναι η πρώτη φορά, που το Συμβούλιο της Ευρώπης παίρνει πρωτοβουλίες αντικομμουνιστικής επίθεσης. Μπροστά και σ' αυτή την εξέλιξη, τονίστηκε η αναγκαιότητα αντίστασης στην αντικομμουνιστική επίθεση διότι όπως έγινε παραδεκτό, τα διδάγματα της ιστορίας αποκαλύπτουν πως κάθε φορά που διώκεται το κομμουνιστικό κίνημα, ακολουθούν διώξεις στο συνδικαλιστικό και δημοκρατικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ