Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ
Οργή και αγανάκτηση

«Με αγανάκτηση και οργή διαβάσαμε την απόφαση - μνημόνιο της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που εξισώνει τους κομμουνιστές με τους φασίστες ναζιστές, για τα εγκλήματα που τάχα έκαναν στις χώρες που για δεκαετίες ήταν στην εξουσία», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ.

«Δε θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού, τα οποία είναι γνωστά και βλέπουμε σήμερα μετά τις ανατροπές πώς ζουν οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Η απόφαση αυτή σκοπό έχει να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό και τους κομμουνιστές. Να ανατρέψει την ιστορία μετά την παγκοσμιοποίηση. Να παρουσιάσει τους κομμουνιστές ως εγκληματίες, επισημαίνεται. Στο βάθος αυτής της απόφασης είναι να πάρουν σκληρά μέτρα για όσους αγωνίζονται ενάντια σ' αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική που τα σαρώνει όλα και κάνει τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους».

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι «λέγονται αυτά όταν οι λαοί αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές ήταν και είναι ο πρώτος στόχος όπου έγινε φασισμός, το ζήσαμε πολλές φορές και στη χώρα μας. Γιατί οι κομμουνιστές είναι οι κύριοι αντίπαλοι του φασισμού, που είναι μια μορφή διακυβέρνησης του κεφαλαίου, όταν κινδυνεύει από την εργατική τάξη.

Ακόμα ο κόσμος γνωρίζει το ρόλο των κομμουνιστών στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αποφασιστικό ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης για τη συντριβή του χιτλεροφασισμού, που εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες μεταξύ αυτών και πολλοί κομμουνιστές γαλουχημένοι από το σοσιαλιστικό σύστημα, έδωσαν τη ζωή τους. Επίσης, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων που να μην έχει τη σφραγίδα των κομμουνιστών. Η απόφαση αυτή που εξισώνει τους κομμουνιστές με το ναζισμό - φασισμό σκοπό έχει να παρθούν ακόμα πιο σκληρά αντιδημοκρατικά μέτρα, για να σταματήσουν αν μπορέσουν την ταξική πάλη, που σίγουρα θα φουντώνει μετά τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν και τα χειρότερα που ετοιμάζουν.

Η απόφαση αυτή εξοργίσει και μας τους συνταξιούχους που πολλοί από μας πολέμησαν το φασισμό τόσο στην Αλβανία, αλλά και μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ και γι' αυτό είμαστε περήφανοι».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέλος, ζητάμε από την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους φορείς και τις προσωπικότητες να καταδικάσουν αυτό το αντιδραστικό - μαύρο μνημόνιο που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα και θέλει να βάλει τους λαούς στο γύψο.

Οι συνταξιούχοι, αφού καταδικάζουν το απαράδεκτο φασιστικό κείμενο δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν μαζί με τους κομμουνιστές, την εργατική τάξη και το λαό, ώστε να καταδικαστεί και να μην περάσει αυτή η προσπάθεια των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση στις 19 Γενάρη στα Προπύλαια που οργανώνει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ