Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο νέος «μποναμάς» θα φέρει καταιγίδα

Νέο δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ ετοιμάζονται να δώσουν οι τράπεζες στον Ομιλο «Κλωνατέξ» του Λαναρά, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ακολουθώντας τη γαλαντόμα προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες πρακτική της προκατόχου της, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου, η Εθνική Τράπεζα εμφανίζεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις των άλλων πιστωτριών τραπεζών, που εξέταζαν με επιφύλαξη τη νέα δανειοδότηση του Λαναρά.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, μέσω της Εθνικής Τράπεζας παρεμβαίνει και πάλι υπέρ του επιχειρηματία. Οπως και το 2004, που του εξασφάλισε δάνειο 23 εκατ. ευρώ. Τότε έκλεισε το εργοστάσιο της ΤΡΙΚΟΛΑΝ στη Νάουσα, πετώντας στο δρόμο 100 εργάτες. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο Λαναράς απέναντι στις τράπεζες, ακολούθησε τον περασμένο Οκτώβρη και το κλείσιμο των εργοστασίων «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας» με άλλες 110 απολύσεις.

Θεωρείται βέβαιο, ότι και η νέα δανειοδότηση στοχεύει στη διευκόλυνση των επιχειρηματικών σχεδίων και την επιτάχυνση της διαδικασίας εξόδου του από τον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας με το κλείσιμο και άλλων εργοστασίων και νέες μαζικές απολύσεις. Μια ακόμα ευκαιρία για εκείνους τους εργαζόμενους του ομίλου «Κλωνατέξ», που ακόμα θεωρούν τον εαυτό τους «εξαίρεση» από την επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία των συναδέλφων τους, να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν, έστω και τώρα, θέση στο μέτωπο του αγώνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ