Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

«Διαφωνώ ριζικά και ανησυχώ με την πρόταση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τέτοιες κινήσεις καταδίκης εγκλημάτων των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων, εν ονόματι δήθεν της δικαιοσύνης της Ιστορίας, είναι ανιστόρητες, εκ του πονηρού και επικίνδυνες.

Ανιστόρητες, γιατί όλοι οι λαοί της Ευρώπης ξέρουν ότι όλοι μαζί - και οι κομμουνιστές - δώσαμε τη μάχη εναντίον του φασισμού. Και αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη οφείλεται και στις θυσίες εκατομμυρίων κομμουνιστών.

Είναι εκ του πονηρού και επικίνδυνες, γιατί πραγματικά τέτοιες κινήσεις ρίχνουν νερό στο μύλο ακροδεξιών κύκλων - και όχι μόνο - της Ευρώπης, που εκδηλώνουν τώρα τελευταία αταβιστικά σύνδρομα αντικομμουνιστικής υστερίας και θέλουν να αναβιώσουν ψυχροπολεμικές πρακτικές.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ματώσαμε πολύ να ξεφύγουμε από μετεμφυλιακές πρακτικές πολιτικών φρονημάτων της δεξιάς. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας ότι η ευρωπαϊκή ιδέα βασίζεται στην ελευθερία της σκέψης, εμπεριέχει τον πλουραλισμό των ιδεών. Υπ' αυτήν την έννοια, όλες αυτές οι κινήσεις μάς βρίσκουν αντίθετους και πρέπει να βρίσκουν και κάθε Ευρωπαίο δημοκράτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ