Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διαλεγόμενα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ πανεπιστήμια θέλει τώρα το υπουργείο Παιδείας, ενόψει και της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης και «όσοι πιστοί προσέλθετε». Κάτι μας λέει, πάντως, ότι δεν απευθύνει τζάμπα την πρόσκληση η κυβέρνηση. Ξέρει, ότι υπάρχουν αποδέκτες...

Και μπορεί, βέβαια, τόσο η κυβέρνηση όσο και διάφοροι άλλοι, να επαναλαμβάνουν μονότονα ότι το αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η αναβάθμιση του ελέγχου των κεφαλαιοκρατών πάνω στο υποτιθέμενο δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Παιδείας θα είναι το πραγματικό θέμα του διαλόγου.

Ανεξάρτητα πάντως τι θα συμβεί σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων, ένα είναι σίγουρο: Ο Κώστας Καραμανλής που μιλάει για «μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» με τον Γιώργο Παπανδρέου που τάχθηκε επισήμως στη Βουλή υπέρ των «μη κρατικών» πανεπιστημίων δε διαθέτουν περιθώρια ουσιαστικής πολιτικής διαφωνίας.

Οπως και να 'χει, σε αυτή την υπόθεση όλοι θα κριθούν και από το τι θα πουν και, κυρίως, από το τι θα κάνουν.

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ στο Κόσσοβο πρέπει «να προσβλέπει στην ενίσχυση της ασφάλειας στα Βαλκάνια», σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη. Προφανώς σε μια τέτοια εκτίμηση χωράει κάθε σενάριο.

Μόνο που πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μην κατανοεί πλέον ότι «ασφάλεια στα Βαλκάνια» είναι αδύνατον να υπάρξει όσο ρυθμιστής των εξελίξεων είναι η ΕΕ και οι ΗΠΑ, ιδίως μάλιστα, όταν ενισχύουν συνεχώς τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.

Οσο για τα περίφημα «ελληνικά συμφέροντα», που υποτίθεται πως προωθούνται, σίγουρα μια κατατεμαχισμένη Βαλκανική, με τους Αμερικανούς να δημιουργούν ελεγχόμενες εστίες αντιπαράθεσης όπου και όποτε τους καπνίσει, προφανώς κάθε άλλο παρά ευνοεί τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτος αν τα «ελληνικά συμφέροντα» έχουν να κάνουν με τις εταιρίες, που αναζητούν «αναπτυξιακούς χώρους» και ευκαιριακές αγορές, όπου τα στοιχειώδη δικαιώματα των ανθρώπων «πάνε περίπατο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά ερωτήματα πίσω από την ίδρυση «Σώματος Υπαξιωματικών»(2019-10-16 00:00:00.0)
Πάροχος ευρωατλαντικής «ασφάλειας»(2018-11-27 00:00:00.0)
Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο μεγάλων ανταγωνισμών(2017-10-03 00:00:00.0)
Τόμισλαβ Νίκολιτς(2012-06-24 00:00:00.0)
Πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2009-10-18 00:00:00.0)
Η... αναβάθμιση του κ. Βερέμη(2006-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ