Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΕΚΙΔΕ
Στοχεύουν στην υποταγή όσων αντιστέκονται

«Οχι μόνο να καταδικάσει τη δράση του κομμουνιστικού κινήματος και των λαϊκών κινημάτων των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και να υποχρεώσει να υποταχθούν όσα κόμματα και κινήματα είναι σήμερα αντίθετα στους σχεδιασμούς τους», στοχεύουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ με το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο», επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος με ανακοίνωσή της, καταδικάζοντας τις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες.

Και συνεχίζει: «Εχουν σαν στόχο να δυναμώσουν την τρομοκρατία ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στο ταξικό εργατικό κίνημα, να σταματήσουν κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής στις πολιτικές του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στην Ευρώπη.

Εχουν στόχο να ξαναγράψουν στην ιστορία, να εξαφανίσουν από τις νέες γενιές το μεγαλείο της νίκης του Σοβιετικού Λαού, του Κόκκινου Στρατού, επί των χιτλερικών στρατευμάτων, το μεγαλείο της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης και της χώρας μας ενάντια στη φασιστική γερμανο-ιταλική κατοχή. Το μεγαλείο της ίδρυσης του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας, του κράτους των Σοβιέτ».

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση: «ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη, στην πάλη της ενάντια στο κεφάλαιο, τελικά θα βγει νικητής, θα αποκτήσει στο τέλος τη δική της εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ