Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης είναι το λιγότερο, υποκριτικό και απαράδεκτο.

Το ενδιαφέρον των εκπροσώπων ενός συστήματος που ευθύνεται για δύο παγκόσμιους, δεκάδες περιφερειακούς και τοπικούς πολέμους, την άνοδο του φασισμού, την εξαθλίωση, την πείνα και την ανεργία εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, δεν είναι "απλά" η προσπάθεια να ξαναγράψουν την ιστορία. Η συκοφάντηση ενός συστήματος που συνέβαλε αποφασιστικά στην ήττα του φασισμού και επηρέασε με τις κατακτήσεις και την αίγλη του στη διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο, δεν είναι έγκλημα που αφορά μόνο την ιστορική μνήμη, την ίδια την ιστορία, στοχεύει το παρόν και το μέλλον των λαών.

Προσπαθούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα ερμηνείας σήμερα της Ιστορίας όπως τους βολεύει (ως άλλοι καλόγεροι του μεσαίωνα βαφτίζοντας το κρέας ψάρι), για να μπορούν αύριο ευκολότερα να ορίζουν, με βάση τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και των λαών. Η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, διαστρέφοντας την αλήθεια δεν πρόκειται για επίθεση μόνο στους κομμουνιστές και την ιδεολογία τους. Στόχο έχει να φρενάρει την ιστορική εξέλιξη, να στρέψει την κοινωνία προς τα πίσω.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας ξέρουν ότι οι κομμουνιστές ήταν και είναι μπροστάρηδες στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Εδωσαν ζωές για τα ατομικά, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Μάτωσαν και ματώνουν καθημερινά στη μάχη για την κατοχύρωση και διεύρυνση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ξέρουν, επίσης, ότι στο όνομα του κομμουνιστικού κινδύνου έχουν γίνει εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας. Οσο κι αν φαίνεται ότι το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό μνημόνιο σημαδεύει τους κομμουνιστές, ο πραγματικός στόχος είναι το εργατικό κίνημα που εν δυνάμει μπορεί να αντισταθεί στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, έχει στόχο το σύνολο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των λαών.

Τώρα οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι η επίθεση αυτούς στοχεύει, αυτούς αφορά. Γι' αυτό πρέπει να αντιδράσουν, να καταδικάσουν και να απαιτήσουν την ανάκληση του μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ