Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Σαν στο σπίτι τους οι ξένοι πράκτορες

Την ασύδοτη δράση πρακτόρων ξένων δυνάμεων στη χώρα μας αποκαλύπτει το θέμα της απαγωγής Πακιστανών μεταναστών. Δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρονται στην ανάκληση του Ν. Λάνγκμαν, διπλωμάτη που υπηρετούσε στη βρετανική πρεσβεία, ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρονται σε σενάρια για τον τρόπο που διέρρευσαν τα στοιχεία των στελεχών της ΕΥΠ στον Τύπο.

Συγκεκριμένα «Τα Νέα» αναφέρουν πως μαζί με τον Ν. Λάνγκμαν οι «Τάιμς» αναφέρουν ότι ανακλήθηκαν και δυο κατώτερα στελέχη της βρετανικής πρεσβείας. Σε άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται αναφορά σε «γαλάζια» μαχαιρώματα που οδήγησαν στις διαρροές από την ΕΥΠ, ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος» υποστηρίζει πως οι περισσότεροι από τους Πακιστανούς που απήχθησαν προέρχονται από την περιοχή Καχούτα, όπου το Πακιστάν διατηρεί ερευνητικό ατομικό κέντρο.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας - Πακιστάν, Σαγιέντ Μοχάμεντ Τζαμίλ, ανέφερε ότι τον περασμένο Ιούλη είχε δεχτεί καταγγελίες για απαγωγή ομοεθνών του στα Πετράλωνα. Υποστήριξε δε ότι στις «ανακρίσεις» δε χρησιμοποιήθηκε βία. Πρόσθεσε ότι πέντε συμπατριώτες του που ζουν και εργάζονται στα Γιάννενα, δεν έπεσαν θύματα απαγωγής, όπως έχει αναφερθεί από ορισμένα ΜΜΕ, αλλά προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Εκεί τους υποβλήθηκαν ερωτήσεις για τον τρόπο που ήρθαν στην Ελλάδα και αν έχουν συγγενείς σε άλλες χώρες.

Στη συνέντευξη Τύπου ζητήθηκε να ληφθούν εκ νέου οι καταθέσεις των Πακιστανών που δόθηκαν στους αξιωματικούς της Ασφάλειας κατά την πρόσφατη έρευνά της και να χρησιμοποιηθεί άλλος διερμηνέας. Υποστηρίχτηκε η άποψη ότι ίσως η μετάφραση που έκανε την ώρα των καταθέσεων να άλλαζε λίγο τα πράγματα, εμφανίζοντας διαφορετική εικόνα. Παράλληλα ο δημοσιογράφος Ισάντ Μπατ, που εκδίδει πακιστανική εφημερίδα στην Αθήνα, είπε ότι «τέτοια πράγματα συνέβαιναν και το 2004», αναφερόμενος στις μαζικές και αθρόες προσαγωγές συμπατριωτών του στα αστυνομικά τμήμα ενόψει των... αντιτρομοκρατικών μέτρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ