Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ - ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντίσταση ΤΩΡΑ!

«Πολιτικά κόμματα, κυβέρνηση, Ελληνες βουλευτές έχουν υποχρέωση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλλουν την απόσυρσή του».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδας, καλώντας «κάθε συνάδελφο, κάθε νέο άνθρωπο που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, κάθε δημοκράτη και πατριώτη, να αντισταθεί, τώρα».

«Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη. Προσβάλλει γενιές αγωνιστών που διώχτηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη για την ελευθερία, τη δημοκρατία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις για το 8ωρο.

Η προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και άλλους αριστερούς πολίτες. Η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Μη λησμονώντας τα ιστορικά διδάγματα του παρελθόντος, τις προβοκάτσιες τύπου Ράιχσταγκ, τους αντικομμουνιστικούς νόμους και τις διώξεις που σταδιακά περιέλαβαν κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πολίτη, προετοίμαζαν το έδαφος σκληρών - απάνθρωπων αντιλαϊκών πολιτικών - βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών. Τέτοιες ενέργειες σήμαιναν την έλευση του φασισμού και των άλλων αυταρχικών καθεστώτων.

Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται πως υπάρχουν και σήμερα στη λογική της περαιτέρω εμπέδωσης της «νέας τάξης πραγμάτων».

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια, μα οδυνηρή εμπειρία. Εδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του ναζισμού και φασισμού. Δε θα επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων ή παρόμοιων αντιδραστικών πρακτικών.

Εμπνευσμένοι από τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος θα σαρώσουν κάθε τέτοια προσπάθεια, με όποιο μανδύα και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Β. Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ