Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταψηφιστεί

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ), σε επιστολή που έστειλε στα Πολιτικά Κόμματα και στην Πρόεδρο της Βουλής και κοινοποίησε στη ΓΣΕΒΕΕ και στην ΟΒΣΑ, σημειώνει τα παρακάτω:

«Κυρίες/ κύριοι

Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία, την ώρα που μιλούμε για την Ευρώπη των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων αξιών και των ελευθεριών, να προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης μνημόνιο για την "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων".

Ενα μνημόνιο που ουσιαστικά επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη λαϊκή αγωνιστική δράση και να μετατρέψει το συμβούλιο της Ευρώπης σε Ιδεολογικό δικαστήριο.

Ενα μνημόνιο, που θέλει δηλώσεις μετάνοιας απ' όσους εξακολουθούν να αντιστέκονται και να προβάλλουν με τόλμη την ανάγκη για μια Ευρώπη κοινωνικού περιεχόμενου, με τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη και τα μονοπώλια. Ενα μνημόνιο που στην ουσία αθωώνει το ναζισμό, αφού όπως λέει, "είναι κακό που ποινικοποιήθηκαν μόνο οι ναζιστές, πρέπει να περάσουν από δίκη και δικαστήρια και όσοι ήταν πρωτομάστορες στα κομμουνιστικά κόμματα". Ζητά δηλαδή από τα κομμουνιστικά κόμματα ν' απαρνηθούν το παρελθόν τους, ωσάν να φταίει αυτό το παρελθόν για τη σημερινή ανατροπή - σε ευρωπαϊκό δεδομένο - των κεκτημένων λαών.

Θεωρούμε ότι η απόρριψη αυτού του μνημονίου σημαίνει διασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Σημαίνει αντίσταση στα νέα σκληρά μέτρα, οικονομικά και κοινωνικά, που πρόκειται να παρθούν κατά των λαών.

Το μνημόνιο αυτό, θα πρέπει να καταψηφιστεί στις 24 Γενάρη του 2006, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ευρώπη δεν "απειλείται" από τα κομμουνιστικά κόμματα και το σοσιαλισμό, αλλά από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει στόχο της τις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ