ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΕΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
«Ταγμένη» στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις
  • Η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών βασικό χαρακτηριστικό του ανασχηματισμού
  • «Αμετακίνητο» το οικονομικό επιτελείο και η αντιλαϊκή πολιτική
  • «Πιο ενεργή» εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο της νέας τάξης σηματοδοτεί η τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών

«Ταγμένη» στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» είναι και η «νέα» κυβέρνηση Καραμανλή, που ενισχύεται για το σκοπό αυτό με «νέο αίμα» και απαλλάσσεται από ορισμένα πρόσωπα - «βαρίδια».

Η δρομολογημένη εδώ και καιρό τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών, που σημαδεύει επίσης τον πρώτο ανασχηματισμό της γαλάζιας διακυβέρνησης, αφ' ενός εξυπηρετεί τη συνολική προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών αφ' ετέρου σηματοδοτεί μια «πιο ενεργή» εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο του «(αντι)τρομοκρατικού πολέμου» των ΗΠΑ και των «πρόθυμων συμμάχων» τους.

Γενικότερα πάντως από τις αλλαγές προσώπων και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης η κυβέρνηση αποκτά πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά που «δένουν» με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης το επόμενο διάστημα.

Η ολοφάνερη προτεραιότητα του Κ. Καραμανλή στην επέκταση και ένταση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» προκύπτει ακόμα από:

- Την ολόπλευρη υποστήριξη στο οικονομικό επιτελείο που διατήρησε αμετακίνητο και ανέπαφο στη θέση του, προφανώς για να μη διαταράξει την υλοποίηση των «αλλαγών» και προκαλέσει ανεπιθύμητες καθυστερήσεις.

- Την τοποθέτηση του Σάββα Τσιτουρίδη στο υπουργείο Απασχόλησης, με προφανή στόχο την πιο συστηματική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

- Η Υγεία και η Παιδεία παραμένουν στο επίκεντρο των νεοφιλελεύθερων αλλαγών, όπως φαίνεται από τη μετακίνηση του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας και την παραμονή της Μαριέττας Γιαννάκου στο Παιδείας.

Ταυτόχρονα με τον ανασχηματισμό «διευθετούνται» ορισμένες «δυσλειτουργίες» στο κυβερνητικό σχήμα (απομάκρυνση Σπ. Σπηλιωτόπουλου από το Αμυνας και Γ. Βουλγαράκη από το Δημόσιας Τάξης), ενώ υπηρετούνται και ορισμένες εσωκομματικές ισορροπίες (τοποθέτηση Μεϊμαράκη στο υπουργείο Αμυνας). Η παραμονή του Ευ. Μπασιάκου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φανερώνει τη βούληση του πρωθυπουργού για συνέχιση της ίδιας αντιαγροτικής πολιτικής που οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα των αγροτών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με το νέο υπουργικό σχήμα ο Κ. Καραμανλής θα φτάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές. Επίσης γίνεται ολοένα και περισσότερο ορατή η σφραγίδα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, παρά τα αντιθέτως επαγγελλόμενα από τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή...

«Στόχος της νέας διακυβέρνησης ήταν και παραμένει η επανίδρυση του κράτους, μέσω των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που με επιτυχία έχουν ξεκινήσει και διαμορφώνουν ήδη μια νέα, πιο σύγχρονη εικόνα της χώρας μας», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, δίνοντας το «στίγμα» του ανασχηματισμού, που ανακοινώθηκε χτες το μεσημέρι.

«Εκπλήξεις» και μετακινήσεις

Βασική «αλλαγή» του ανασχηματισμού είναι η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, εκτός των άλλων, γιατί πυροδοτεί ξανά την κινητικότητα στο εσωκομματικό παιχνίδι εξουσίας. Η «επιστροφή» της στην κυβέρνηση και μάλιστα στο ΥΠΕΞ, κόντρα στη βούληση του σκληρού πυρήνα των «καραμανλικών» στελεχών της ΝΔ, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για προσωπική απόφαση του Κ. Καραμανλή, υπό την πίεση βέβαια διαφόρων παραγόντων, με «στρατηγικό χαρακτήρα» στο ενδοκυβερνητικό παιχνίδι.

Ελάχιστες ήταν οι «εκπλήξεις» που επιφύλασσε σε επίπεδο προσώπων ο ανασχηματισμός. Η τοποθέτηση του Β. Μεϊμαράκη στο υπουργείο Αμυνας φέρεται να είχε αποφασιστεί εδώ και μερικές βδομάδες και με αυτήν επιδιώκεται να υπηρετηθούν ποικίλες επιδιώξεις: Από την «έμπιστη» διαχείριση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι την καλύτερη ικανοποίηση των γαλάζιων ρουσφετιών στο στράτευμα. Παράλληλα, από ορισμένους κύκλους εμφανίζεται και ως ένα «αντίβαρο» στην τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Από την άλλη ο αποκεφαλισμός του Σπ. Σπηλιωτόπουλου, αν και αναμενόμενος, προκαλεί σειρά παρενεργειών (π.χ. μη εκπροσώπηση της Αχαΐας στο Υπουργικό) και μπορεί να αποτελέσει μια «εστία φθοράς» για την κυβέρνηση.

Η μετακίνηση του Γ. Βουλγαράκη στο υπουργείο Πολιτισμού δείχνει ότι χρεώνεται «έμμεσα» τους αποτυχημένους χειρισμούς διαφόρων υποθέσεων το τελευταίο διάστημα (απαγωγή Πακιστανών, υποκλοπές). Από την άλλη όμως είναι φανερή η διάθεση του πρωθυπουργού να μην τον διώξει ως αποτυχημένο και να τον «διασώσει» αναθέτοντάς του ένα υπουργείο που προφυλάσσει από τη φθορά...

Οι εντός - εκτός...

Εκτός του κυβερνητικού σχήματος βρέθηκαν πέντε υπουργοί: Πέτρος Μολυβιάτης (ΥΠΕΞ), Π. Παναγιωτόπουλος (Απασχόλησης), Σπ. Σπηλιωτόπουλος (Αμυνας), Νικ. Κακλαμάνης (Υγείας) και Ν. Τσιαρτσιώνης (Μακεδονίας - Θράκης). Εντός βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη (ΥΠΕΞ), Β. Μεϊμαράκης (Αμυνας), Σάββας Τσιτουρίδης (Απασχόλησης), Β. Πολύδωρας (Δημ. Τάξης) και Γ. Καλαϊτζής (Μακεδονίας - Θράκης).

Παράλληλα περικόπτονται συνολικά έξι θέσεις υφυπουργών (Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Μεταφορών και ένα από τα δύο υφυπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας). Εκτός βρέθηκαν οι υφυπουργοί Γ. Σαλαγκούδης (Ανάπτυξης), Παν. Σκανδαλάκης (Εξωτερικών), Ν. Αγγελόπουλος (Απασχόλησης), Π. Τατούλης (Πολιτισμού), Αν. Λιάσκος (Τουρισμού). Μόνος νέος υφυπουργός ο Θ. Κασσίμης (Εξωτερικών).

Επίσης, ο Δημ. Αβραμόπουλος μεταβαίνει στο υπουργείο Υγείας, στη θέση του Νικ. Κακλαμάνη που θέτει υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων. Στο υπουργείο Τουρισμού μετακινείται η κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Στο νεοσύστατο πόστο του ειδικού συμβούλου παρά τω πρωθυπουργώ τοποθετήθηκε ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ, στη θέση του Β. Μεϊμαράκη, φέρεται ο βουλευτής Λευτ. Ζαγορίτης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 10.00 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Το απόγευμα ο Κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Βραδινό «διάγγελμα» εξαπάτησης

Με «διάγγελμα» εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής του και εξαπάτησης των λαϊκών μαζών συνόδευσε τον ανασχηματισμό ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας μάλιστα να πείσει ότι οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος, αλλά στο τέλος θα αποδώσουν καρπούς για τους οικονομικά ασθενέστερους!

Στη δήλωση που έκανε σε «εθνικό δίκτυο» στη διάρκεια των βραδινών δελτίων ειδήσεων ο πρωθυπουργός δήλωσε «ευαίσθητος» για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και εμφανίστηκε να «στενοχωριέται» επειδή τάχα μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να κάνει περισσότερα για τους μη έχοντες(!).

«Προσωπικά, νιώθω τεράστιο βάρος που δεν υπάρχουν, στο στάδιο αυτό, μεγαλύτερα περιθώρια για άμεση στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και ειδικά των συνταξιούχων», δήλωσε με τεθλιμμένο ύφος. Στο ίδιο μήκος κύματος παραδέχτηκε ότι «ορισμένες από τις αποφάσεις που εφαρμόζουμε δεν είναι, για την ώρα, ευχάριστες», αλλά διαβεβαίωσε ότι «πρόκειται να αποδώσουν καρπούς για όλους. Κυρίως μάλιστα για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»(!). Κυρίως όμως προσπάθησε να πείσει ότι η «διαρκής ευημερία για όλους» θα έρθει ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του, που δε δίστασε να παρουσιάσει ως «κάτι καινούριο που γεννιέται»(!).

Ο Κ. Καραμανλής ήταν ξεκάθαρος για τους στόχους του ανασχηματισμού. «Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ένα σκοπό: Να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος: Στο Κράτος, την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία. Και πρώτ' απ' όλα, στις αλλαγές που νομοθετήσαμε για τις ΔΕΚΟ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι «η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων είναι κομβικής σημασίας» και θα συνεχιστεί «με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ακόμα εντονότερους ρυθμούς». Υπερασπιζόμενος τις αντιδραστικές αλλαγές, αναμάσησε το γνωστό παραμύθι ότι μέσα από αυτές «θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή, θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας»(!). Ισχυρίστηκε ότι αποτελούν μονόδρομο και υποστηρίζονται από την κοινωνία... «Στο επόμενο διάστημα, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν αποφασιστικά και με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Γιατί οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε δεν υπηρετούν ιδεολογίες. Υπηρετούν τον τόπο. Υπηρετούν την κοινωνία. Υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», υποστήριξε αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Περίσσευμα υποκρισίας και «αντιδεξιές» κορόνες

Με την υποκρισία να περισσεύει στις δηλώσεις του και την υιοθέτηση «αντιδεξιών» κορονών για τη δημιουργία εντυπώσεων, υποδέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρμαχο των «πραγματικών μεταρρυθμίσεων», καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να προχωρήσει σε δηλώσεις πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, προεξοφλώντας τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι και το νέο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την πλήρη ταύτιση του κόμματός του με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, τη «βάφτισε» για ακόμη μια φορά «άλλο δρόμο» με «πραγματικές μεταρρυθμίσεις». Μεταρρυθμίσεις, που, όπως ισχυρίστηκε, θα δίνουν «προοπτική στη νέα γενιά» και θα προσφέρουν «αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα», με «σεβασμό και σιγουριά για την ασφάλεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη», μέσα από «μια άλλη αντίληψη εξουσίας»...

Ο Γ. Παπανδρέου προέβλεψε, επίσης, ότι με τον ανασχηματισμό «ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση της ΝΔ», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή παραμένει κυβέρνηση Καραμανλή», με «δεξιά αντίληψη», στην οποία κυριαρχεί η «μικροκομματική εξυπηρέτηση συμφερόντων και η κομματικοκρατία».

Εντελώς δημαγωγικά, ο Γ. Παπανδρέου και αφού προηγουμένως είχε ταχτεί με την αναγκαιότητα της προώθησης των αντεργατικών «αλλαγών», ανέφερε ότι και μετά τον ανασχηματισμό «παραμένει η επίθεση απέναντι στην παραγωγική Ελλάδα και στους εργαζόμενους», παραμένουν «τα αδιέξοδα του Ελληνα πολίτη, η ακρίβεια, η ανεργία, η αδιαφάνεια, η ασυδοσία, η νέα φτώχεια, η έλλειψη προοπτικής». Ολα αυτά, βέβαια, τα απέδωσε στους ...κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και στην «αποτυχημένη οικονομική πολιτική» της.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις ευθύνες «της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή στο μεγάλο ζήτημα των υποκλοπών» και πρόσθεσε ότι και μετά τον ανασχηματισμό «παραμένει η ανασφάλεια από την καταπάτηση κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε συγχρόνως ότι «η ανασχηματισμένη και ανακυκλωμένη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δε δίνει νέα ελπίδα» και ότι «τα επικοινωνιακά τεχνάσματα έχουν κουράσει τον ελληνικό λαό», για να καταλήξει το συμπέρασμα ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν ίσταται στο ύψος των περιστάσεων».

Αποτυχημένο λίφτινγκ

Το πρώτο λίφτινγκ στο ήδη φθαρμένο και κουρασμένο πρόσωπο της γαλάζιας διακυβέρνησης έγινε με τον χτεσινό ανασχηματισμό. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη φρίκη της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει με τη σειρά της η κυβέρνηση Καραμανλή.

Το καινούριο προσωπείο δεν είναι δυνατόν να αποκρύψει την αντιδραστική σκλήρυνση των χαρακτηριστικών της κυβέρνησης, απόρροια της επιτάχυνσης της αντιλαϊκής επέλασης. Ο Κ. Καραμανλής έκανε όποιες βελτιώσεις έκρινε σκόπιμο στην κυβερνητική μηχανή με έναν και μόνο στόχο: πώς θα την καταστήσει πιο αξιόμαχη στον ακήρυχτο πόλεμο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ολόπλευρη ενίσχυση του κεφαλαίου. Το είπε έξω από τα δόντια χτες το βράδυ στο «διάγγελμά» του ο Κ. Καραμανλής: «Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ένα σκοπό: να προχωρήσει πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία και πρώτα απ' όλα τις αλλαγές που νομοθετήσαμε στις ΔΕΚΟ».

Είναι γι' αυτό προκλητικό και συνάμα εξοργιστικό να επιχειρεί ο πρωθυπουργός να καλλιεργήσει πάλι ψεύτικες ελπίδες στα λαϊκά στρώματα, μοιράζοντας ξεδιάντροπα υποσχέσεις πως στο τέλος αυτή η πολιτική θα αποδώσει καρπούς «και μάλιστα για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»(!). Και αυτό τη στιγμή που η πολιτική που εφάρμοσε επί δύο χρόνια η κυβέρνησή του όχι μόνο έχει οξύνει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχει διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οσο και αν ψάξει η γαλάζια διακυβέρνηση δε θα βρει ούτε ένα φιλολαϊκό μέτρο στον απολογισμό στα δύο χρόνια διακυβέρνησης. Αντίθετα, δεν έχουν τελειωμό τα νέα προνόμια και κίνητρα που πρόσφερε στο μεγάλο κεφάλαιο.

«

Η κοινωνία, πιο ώριμη παρά ποτέ, στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων», αποφάνθηκε άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός. Προφανώς μπερδεύει σκόπιμα τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη του ΣΕΒ με την κοινωνία. Δικαίωμά του. Ομως η έκπληξη που θα νιώσουν θα είναι ολότελα δική τους...


Π.Κ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Νέα γραμμή;

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρε τηλέφωνο τον Πέτρο Μολυβιάτη για να τον αποχαιρετήσει από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, πιθανότατα, θα είναι και ο πρώτος που θα αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει επί της ουσίας η αλλαγή στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως είναι γνωστό, την περίοδο αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια προσπάθεια για την επανατοποθέτηση του «σχεδίου Ανάν» στο διπλωματικό τραπέζι. Προσπάθεια την οποία κινεί η Τουρκία, με τη συμπαράσταση της Ουάσιγκτον και την ένθερμη υποστήριξη του Λονδίνου. Για τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διπλωματικούς κύκλους ιδιαίτερα πιεστικές, συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και πιθανότατα θα υπάρξει η ανάγκη επαφών της κυπριακής ηγεσίας με την ελληνική κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συμφωνηθούν η τακτική και οι χειρισμοί που θα ακολουθηθούν.

Γνωστό είναι, επίσης, ότι η νέα υπουργός Εξωτερικών υπήρξε εκ των φανατικών υποστηρικτών του «σχεδίου Ανάν» και υπέρμαχος της άποψης ότι απαιτείται η ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και στο Κυπριακό και στα Ελληνοτουρκικά. Σε αντίθετη σχολή σκέψης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, θεωρούσε ότι σε αυτή την ιστορική περίοδο η Ελλάδα και, πολύ περισσότερο, η Κύπρος δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από διαπραγματεύσεις και, ως εκ τούτου, η μόνη τακτική επιλογή ήταν οι καθυστερήσεις...

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Είτε υποχρεωμένος από την αναζήτηση εσωτερικών και εσωκομματικών ισορροπιών, είτε πιεσμένος από άλλους παράγοντες, με την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να πριμοδοτεί απόψεις που βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στις αμερικανοβρετανικές ισορροπίες για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, πάντως, σε δηλώσεις της χτες εμφανίστηκε να τοποθετεί το συμφέρον της χώρας πάνω από τις απόψεις της. «Θα κάνω, είπε, ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ και να υπηρετήσω τη χώρα, την κυβέρνηση και την παράταξη, σε μια περίοδο μεγάλων διεθνών ανακατατάξεων. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις, στις οποίες είμαι βέβαιη ότι μπορεί να ανταποκριθεί».

Από την άλλη, ο απερχόμενος υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και δήλωσε ότι αποχωρεί από το δημόσιο βίο...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ