ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεκδικεί πρωτοκαθεδρία στον αντικομμουνισμό
  • Σε επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΟΠ του ΚΚΕ, ανακοινώνει την απόφασή του να  «κατεβάζει» τις προεκλογικές αφίσες και τα πανό του Κόμματος
  • Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ

 

Προφασιζόμενος το ανύπαρκτο, τη διατήρηση, δηλαδή, της καθαριότητας του Πειραιά και τη διεξαγωγή ενός τάχα «πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα», που, στην πράξη, σημαίνει φίμωση των κομμουνιστών και όλων όσοι δεν έχουν πρόσβαση στα ελεγχόμενα από το μεγάλο κεφάλαιο ΜΜΕ, ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Αγραπίδης, με μια θρασύτατη επιστολή του προς τον γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ Σήφη Κωτσαντή, απειλεί ότι συνεργεία του δήμου θα προχωρούν στο σχίσιμο των αφισών και το κατέβασμα των αεροπανό του Κόμματος. Η επιστολή του δημάρχου Πειραιά προς τον γραμματέα της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ είναι η παρακάτω:

«Μένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι τις Εθνικές Εκλογές. Σ' αυτό το διάστημα, οφείλουμε να προστατεύσουμε την πόλη μας από κάθε μορφή ρύπανσης, εξαιτίας της προεκλογικής δραστηριότητας. Η επικοινωνία με τους συμπολίτες μας και η πολύπλευρη ενημέρωσή τους αποτελεί υποχρέωση, αρκεί αυτό να γίνεται στα πλαίσια ενός πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα. Με ευπρέπεια και σεβασμό απέναντι στους πολίτες και τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Γι' αυτό σας παρακαλώ να συμβάλετε κι εσείς με τη στάση σας στο σκοπό αυτό. Κι αυτό θα γίνει, αν δεν τοποθετήσετε αφίσες εκτός των ειδικών ταμπλό και διαφημιστικών χώρων, αν δεν αναρτήσετε αεροπανό, αν δεν προκαλέσετε ηχορύπανση με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.

Για να διαφυλάξουμε την εικόνα της πόλης, ειδικά συνεργεία του Δήμου θα προχωρούν στην άμεση αποκαθήλωση των αφισών και και των αεροπανό, που πιθανόν θα αναρτηθούν από κάποια κόμματα, τα οποία δε θα σεβαστούν την απόφασή μας να κρατήσουμε τον Πειραιά καθαρό. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Πρέπει να αποδείξουμε με τη στάση μας ότι σεβόμαστε τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία του Πειραιά, την ποιότητα ζωής όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία».

Με την επιστολή του αυτή, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, αλλά έχων ταυτόχρονα και άριστες σχέσεις με το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Πειραιά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσθέτει και την ύπαρξή του στη θλιβερή αυτή κατηγορία των αντικομμουνιστών, που ενθαρρημένοι από την κυβερνητική πολιτική προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ

«Ο δήθεν πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας, στον οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος κ. Αγραπίδης, στην επιστολή του, νομιμοποιεί, στην ουσία, τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση των διακρίσεων και της ανισότιμης μεταχείρισης σε βάρος του ΚΚΕ», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΟΠ, η οποία έχει ως εξής:

«Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, διαπιστώνεται καθημερινά η προκλητικά ανισότιμη μεταχείριση σε βάρος του ΚΚΕ, μέσα από πλήθος αντιδημοκρατικών διακρίσεων, που στρέφονται κατά του δικαιώματος του Κόμματος να επικοινωνήσει με τον ελληνικό λαό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οι δικομματικές ψηφοθηρικές ανούσιες "μονομαχίες" δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Στις συνθήκες αυτές, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ θεωρεί ότι η απαγόρευση που επιχειρεί να επιβάλει η Δημοτική Αρχή του Πειραιά στην ανάρτηση αεροπανό και την αφισοκόλληση συνιστά αντιδημοκρατική παρέμβαση, που λειτουργεί σε βάρος του αναφαίρετου δικαιώματος της προβολής των θέσεων του ΚΚΕ και της ενημέρωσης του πειραϊκού λαού. Ο δήθεν πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας, στον οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος κ. Αγραπίδης σε επιστολή του προς την ΚΟΠ, νομιμοποιεί, στην ουσία, τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση των διακρίσεων και της ανισότιμης μεταχείρισης σε βάρος του ΚΚΕ. Η εικόνα, η φυσιογνωμία της πόλης και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων συνδέονται με τα οξυμένα προβλήματα, που βιώνει καθημερινά ο λαός του Πειραιά. Η άποψη που συνδέει την ποιότητα ζωής με την αποκαθήλωση των αεροπανό και των αφισών λειτουργεί ως πρόσχημα κάλυψης αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα της προβολής των θέσεων του Κόμματος και της ενημέρωσης του πειραϊκού λαού. Καταγγέλλει το απαράδεκτο φαινόμενο της μεροληπτικής στάσης και της αποκαθήλωσης των αεροπανό και των αφισών του ΚΚΕ από συνεργεία του Δήμου, που έχει ήδη αρχίσει με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Αγραπίδη».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Πακέτα» προεκλογικών υποσχέσεων και δημαγωγίας

Με πακέτα προεκλογικών υποσχέσεων και ισχυρή δόση δημαγωγίας, τα οποία όμως δεν μπορούν να αποκρύψουν το νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να παραπλανήσει, να βελτιώσει την εικόνα της και να υφαρπάσει την ψήφο των «ασθενέστερων στρωμάτων. Παράλληλα, προσπαθεί να περάσει προς τα έξω το μήνυμα ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με τις προηγούμενες βδομάδες, επικαλούμενη «ενθαρρυντικά στοιχεία», τόσο από την επαρχία και από το Λεκανοπέδιο όσο και την απόφαση του Αντ. Σαμαρά για μη κάθοδο στις εκλογές. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στις ομιλίες του εμφανίστηκε βέβαιος για τη «νίκη» στις 9 του Απρίλη, ενώ πριν λίγες μέρες δήλωνε «σχεδόν βέβαιος».

Το Σαββατοκύριακο ο Κ. Καραμανλής μοίρασε μπόλικες προεκλογικές εξαγγελίες και πολύ περισσότερες... διαπιστώσεις στους αγρότες και στους κατοίκους της Ηπείρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά για την Ηπειρο τα μέτρα και τα έργα που πρότεινε δε διαφέρουν σοβαρά από τα όσα επί τετραετίες εξαγγέλλει και το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να πείσει επιστρατεύοντας την προσωπική του... αξιοπιστία. Στην ομιλία του στα Γιάννενα, αφού παρουσίασε μια σειρά μέτρων με τα οποία υποτίθεται ότι η Ηπειρος θα ξεφύγει από την απομόνωσή της, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Δεσμεύομαι ρητά και κατηγορηματικά. Η εγκατάλειψη της Ηπείρου τελειώνει στις 9 Απριλίου. Από αυτό το καλοκαίρι η Ηπειρος πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα»!. Προκειμένου να γίνει περισσότερο πιστευτός, ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στο νομό Ιωαννίνων. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι επέλεξε την Ηπειρο για να μιλήσει για το «πρόβλημα της εγκληματικότητας», το οποίο έμμεσα πλην σαφώς το συνδύασε και το απέδωσε στους λαθρομετανάστες (!), υποθάλποντας έτσι φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Είπε συγκεκριμένα: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα λαθρομεταναστών, διότι στους κόλπους τους βρίσκονται κακοποιά στοιχεία και μαφιόζικες ομάδες, διότι όσοι δεν εργάζονται ρέπουν - ακόμα και εξ ανάγκης στο έγκλημα»! Κατά τα λοιπά, ξόρκισε τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά την ίδια στιγμή επανέλαβε τις γνωστές προτάσεις του για την αντιμετώπισή τους μέσω της λήψης περισσότερων και πιο σκληρών μέτρων αστυνόμευσης.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης προσπαθεί χωρίς επιτυχία να «τελειώσει» με τις εσωκομματικές κόντρες και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ο χειρισμός των οποίων όμως δημιουργεί την εντύπωση ότι η ηγεσία της ΝΔ σκέφτεται με όρους αντιμετώπισης μια κομματικής κρίσης μετά από εκλογική ήττα. Δεν είναι τυχαία από αυτή την άποψη που διοχετεύονται στον Τύπο ότι ο Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη «τα έχουν βρει» και έχουν κατανείμει τους ρόλους τόσο για το ενδεχόμενο ήττας όσο και νίκης στις εκλογές. Παράλληλα, ο Δ. Αβραμόπουλος, με πολυσέλιδη συνέντευξή του στο «Βήμα», επιβεβαιώνει ότι είναι διαθέσιμος για να παίξει στο πολιτικό σύστημα το ρόλο που θα του αναθέσουν τα μεγάλα αφεντικά και στην κατεύθυνση αυτή, άλλη μια φορά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. «Τα πολιτικά κόμματα - είπε - είναι οργανισμοί που κάποια στιγμή γεννιούνται, ενηλικιώνονται, ωριμάζουν και εκ των πραγμάτων καλούνται να δώσουν τη θέση τους σε άλλα σχήματα». Παράλληλα, άφησε με σαφήνεια να διαφανεί ότι η δήλωση στήριξης προς τη ΝΔ είναι κενή περιεχομένου: «Εγώ δεν είμαι ούτε για συστράτευση ούτε για επιστράτευση» δήλωσε. Τις επόμενες μέρες ξεκαθαρίζει και το θέμα της συστράτευσης των Στ. Μάνου και Α. Ανδριανόπουλου. Από τις μέχρι τώρα επαφές δεν προκύπτει συμφωνία στους όρους για την κάθοδό τους με τη ΝΔ αλλά το θέμα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, δεν έχει κλείσει οριστικά και σήμερα, πιθανότητα, αναμένεται ο Στ. Μάνος να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε χτες (στην «Ελευθεροτυπία») ότι οι διαγραμμένοι από τη ΝΔ δεν κουβαλούν μαζί τους «πολιτική προίκα», αφήνοντας έτσι να διαφανούν οι προθέσεις της Ρηγίλλης απέναντί τους. Το «μήνυμα της αλλαγής και της νίκης της ΝΔ» ζήτησε από τους ετεροδημότες της Κρήτης να μεταφέρουν ο Κ. Μητσοτάκης. Σε μήνυμα που έστειλε σε χτεσινή εκδήλωση τονίζει ότι στα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, παρότι πήρε τη μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων των Κρητικών, άφησε το νησί εγκαταλειμμένο και υπόσχεται ότι «με την κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά θα αλλάξουν».

Εκδηλώσεις για τα 57 χρόνια της ΕΠΟΝ

Τα 57 χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, γιορτάζει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ και διοργανώνει συνάντηση αγωνιστών και φίλων της ΕΠΟΝ, την Κυριακή, 27 Φλεβάρη, από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια», στην οδό Πανεπιστημίου 52.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τα 57 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στο μνημείο της Αντίστασης στην παραλία της πόλης, οι ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις, μαζί με την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΠΕΑΕΑ, η ΠΕΕΠΠ και η ΠΕΑΤΑΘ καλούν τους αντιστασιακούς, τη νεολαία και όλο το λαό να συμμετέχει στην εκδήλωση και να στείλει ένα μαζικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον

Το πατριωτικό τους καθήκον έπραξαν για μια ακόμα φορά οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, «υποδεχόμενοι» με αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις τον Αμερικανό ανθύπατο Νίκολας Μπερνς, ο οποίος την περασμένη βδομάδα επισκέφτηκε το νομό, όπως επισημαίνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, η οποία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «αυτή η πατριωτική στάση του λαού ανησυχεί τον Νίκολας Μπερνς, καθώς και όλους όσοι στη χώρα μας εργάζονται με δουλικότητα και υποτέλεια για να εδραιωθεί αυτή η πολιτική».

«Είναι γνωστό - υπογραμμίζει στη συνέχεια - ότι ο Νίκολας Μπερνς κινείται και συμπεριφέρεται στη χώρα μας, ως εκπρόσωπος των επικυρίαρχων, που έχουν σκοπό να δέσουν ακόμα παραπέρα την Ελλάδα στο άρμα του ιμπεριαλισμού και να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε ορμητήριο κατά όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής».

«Ολες οι κινήσεις, καθώς και οι προκλητικές δηλώσεις - σημειώνει - ήταν αποκαλυπτικές για το νόημα αυτής της επίσκεψης, καθώς κάλεσε τις αρχές να εργαστούν για να διασφαλίσουν την πετυχημένη λειτουργία των Στρατηγείων στην περιοχή μας και να μην επιτρέπουν στο λαό να αντιδρά στη στρατιωτική κατοχή, που επιβάλλει το Στρατηγείο και στους κινδύνους που συνεπάγεται η λειτουργία του. Είπε, μάλιστα, ότι ο λαός μας με ανυπομονησία περίμενε τη λειτουργία των Στρατηγείων και χαρακτήρισε τις σχέσεις υποτέλειας με τις ΗΠΑ, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, ως τις καλύτερες που είχαν ποτέ οι δύο χώρες...».

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας σημειώνει ακόμα ότι «με ύφος ανθύπατου προς υποτελείς, έδωσε εντολή να αντιμετωπιστεί με κάθε αυταρχικό μέσο το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό κίνημα του λαού μας, που αντιδρά στη ΝΑΤΟική παρουσία στην περιοχή μας, στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του».

Και καταλήγει: «Ο λαός της περιοχής μας με τις αγωνιστικές του παραδόσεις έχει τις δικές του αξίες και τα δικά του οράματα. Κάνοντας το πατριωτικό του καθήκον, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και την πατρίδα του».

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Διαβήματα «ήπιου κλίματος»

Η Αγκυρα με μεθοδικές κινήσεις συντηρεί στο προσκήνιο τις θέσεις της για το Αιγαίο και το Κυπριακό και πιέζει την Αθήνα για εφ' όλης της ύλης διάλογο

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί «παρενοχλήσεων» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από ελληνικά στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, πήραν χτες τη μορφή διαβήματος, το οποίο επιδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα. Από ελληνικής πλευράς υπήρξε ανταπάντηση για παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εκ μέρους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ετσι, λοιπόν, η ατμόσφαιρα στους ουρανούς του Αιγαίου δε φαίνεται να άλλαξε ούτε μετά το Ελσίνκι, ούτε μετά τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες για θέματα χαμηλής πολιτικής και τη «νέα εποχή» στις σχέσεις των δύο χωρών, που υποστηρίζουν ότι εγκαινίασαν οι υπουργοί Εξωτερικών. Η Αγκυρα, με την πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, φροντίζει, όπως εκτιμούν παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, να συντηρήσει στην επικαιρότητα την πρότασή της για τη δημιουργία μιας ελληνοτουρκικής στρατιωτικο-διπλωματικής επιτροπής για την εγκατάσταση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, ρυμουλκώντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική κυβέρνηση σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί, ότι όλη αυτή η συζήτηση «ανοίγει» τη στιγμή ακριβώς που φτάνει στην περιοχή ο νέος γγ του ΝΑΤΟ, Τζ. Ρόμπερτσον. Ο γγ του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο Τετάρτη και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό θα συζητηθεί η «ανάγκη» εγκατάστασης ΜΟΕ στο Αιγαίο.

Ο Ντεμιρέλ

Η Αγκυρα από την πλευρά της φροντίζει να διατηρεί στο προσκήνιο τις θέσεις της για το Αιγαίο και το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνέντευξή του σε αραβική εφημερίδα, ζήτησε αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και είπε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, ενώ συγχρόνως κατηγορεί την Ελλάδα - προφανώς σκοπίμως - για παραβιάσεις εναέριας κυκλοφορίας.

Ω υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Τουρκίας, σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν είμαστε σύμφωνοι, αλλά έχουμε δώσει πειστικότατες απαντήσεις στα θέματα και τις αιτιάσεις τις οποίες εγείρει η Τουρκία. Η πολιτική που ακολουθούμε είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες του. Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κινούνται είτε εντός του εθνικού εναέριου χώρου μας, είτε σε διεθνή χώρο και ακολουθούν πάντοτε τους κανόνες της εναέριας κυκλοφορίας, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει με τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, όταν παίρνουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια. Οσον αφορά το Κυπριακό, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η προσπάθεια που γίνεται για επίλυσή του πιστεύω ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με την καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει, επιτέλους, να εξευρεθεί λύση. Ολοι οι παράγοντες, εκτός ενός που δεν είναι άλλος από την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή κοινότητα, έχουν μια θετική παρουσία έως τώρα».

Να συνταξιοδοτηθούν οι ανάπηροι της Εθνικής Αντίστασης

Τη συνταξιοδότηση ως αναπήρων πολέμου 110 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που ζουν στην Ουγγαρία, ζητάνε με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μπ. Αγγουράκης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Μεταξύ των Ελλήνων που ζουν στην Ουγγαρία είναι και 110 περίπου αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι το 1997 συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν ως ανάπηροι πολέμου.

Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, απέρριψε τα δικαιολογητικά τους, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν εξεταστεί από γιατρούς στην Ελλάδα για να διαπιστωθεί η αναπηρία τους.

Σύμφωνα με το περιφερειακό ΣΑΕ Ευρώπης, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί και λυθεί, αν έρθουν στην Ελλάδα και εξεταστούν από γιατρούς σε κάποιο νοσοκομείο, π.χ. «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Προκειμένου, μάλιστα, να αντιμετωπιστούν τα έξοδα μεταφοράς και παραμονής τους στην Ελλάδα μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, με επιστολή του προς το υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, πρότεινε τη χρηματοδότηση της ελληνικής αυτοδιοίκησης Ουγγαρίας ή του ΣΑΕ Ευρώπης με το σχετικό ποσό».

Ερωτώνται οι δύο υπουργοί ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να ξεπεραστούν οι τυπικές δυσκολίες και, αφού γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις, να τους χορηγηθούν οι συντάξεις αναπήρων πολέμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ