Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεκδικεί πρωτοκαθεδρία στον αντικομμουνισμό
  • Σε επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΟΠ του ΚΚΕ, ανακοινώνει την απόφασή του να  «κατεβάζει» τις προεκλογικές αφίσες και τα πανό του Κόμματος
  • Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ

 

Προφασιζόμενος το ανύπαρκτο, τη διατήρηση, δηλαδή, της καθαριότητας του Πειραιά και τη διεξαγωγή ενός τάχα «πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα», που, στην πράξη, σημαίνει φίμωση των κομμουνιστών και όλων όσοι δεν έχουν πρόσβαση στα ελεγχόμενα από το μεγάλο κεφάλαιο ΜΜΕ, ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Αγραπίδης, με μια θρασύτατη επιστολή του προς τον γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ Σήφη Κωτσαντή, απειλεί ότι συνεργεία του δήμου θα προχωρούν στο σχίσιμο των αφισών και το κατέβασμα των αεροπανό του Κόμματος. Η επιστολή του δημάρχου Πειραιά προς τον γραμματέα της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ είναι η παρακάτω:

«Μένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι τις Εθνικές Εκλογές. Σ' αυτό το διάστημα, οφείλουμε να προστατεύσουμε την πόλη μας από κάθε μορφή ρύπανσης, εξαιτίας της προεκλογικής δραστηριότητας. Η επικοινωνία με τους συμπολίτες μας και η πολύπλευρη ενημέρωσή τους αποτελεί υποχρέωση, αρκεί αυτό να γίνεται στα πλαίσια ενός πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα. Με ευπρέπεια και σεβασμό απέναντι στους πολίτες και τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Γι' αυτό σας παρακαλώ να συμβάλετε κι εσείς με τη στάση σας στο σκοπό αυτό. Κι αυτό θα γίνει, αν δεν τοποθετήσετε αφίσες εκτός των ειδικών ταμπλό και διαφημιστικών χώρων, αν δεν αναρτήσετε αεροπανό, αν δεν προκαλέσετε ηχορύπανση με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.

Για να διαφυλάξουμε την εικόνα της πόλης, ειδικά συνεργεία του Δήμου θα προχωρούν στην άμεση αποκαθήλωση των αφισών και και των αεροπανό, που πιθανόν θα αναρτηθούν από κάποια κόμματα, τα οποία δε θα σεβαστούν την απόφασή μας να κρατήσουμε τον Πειραιά καθαρό. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Πρέπει να αποδείξουμε με τη στάση μας ότι σεβόμαστε τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία του Πειραιά, την ποιότητα ζωής όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία».

Με την επιστολή του αυτή, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, αλλά έχων ταυτόχρονα και άριστες σχέσεις με το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Πειραιά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσθέτει και την ύπαρξή του στη θλιβερή αυτή κατηγορία των αντικομμουνιστών, που ενθαρρημένοι από την κυβερνητική πολιτική προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ

«Ο δήθεν πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας, στον οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος κ. Αγραπίδης, στην επιστολή του, νομιμοποιεί, στην ουσία, τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση των διακρίσεων και της ανισότιμης μεταχείρισης σε βάρος του ΚΚΕ», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΟΠ, η οποία έχει ως εξής:

«Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, διαπιστώνεται καθημερινά η προκλητικά ανισότιμη μεταχείριση σε βάρος του ΚΚΕ, μέσα από πλήθος αντιδημοκρατικών διακρίσεων, που στρέφονται κατά του δικαιώματος του Κόμματος να επικοινωνήσει με τον ελληνικό λαό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οι δικομματικές ψηφοθηρικές ανούσιες "μονομαχίες" δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Στις συνθήκες αυτές, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ θεωρεί ότι η απαγόρευση που επιχειρεί να επιβάλει η Δημοτική Αρχή του Πειραιά στην ανάρτηση αεροπανό και την αφισοκόλληση συνιστά αντιδημοκρατική παρέμβαση, που λειτουργεί σε βάρος του αναφαίρετου δικαιώματος της προβολής των θέσεων του ΚΚΕ και της ενημέρωσης του πειραϊκού λαού. Ο δήθεν πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας, στον οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος κ. Αγραπίδης σε επιστολή του προς την ΚΟΠ, νομιμοποιεί, στην ουσία, τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση των διακρίσεων και της ανισότιμης μεταχείρισης σε βάρος του ΚΚΕ. Η εικόνα, η φυσιογνωμία της πόλης και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων συνδέονται με τα οξυμένα προβλήματα, που βιώνει καθημερινά ο λαός του Πειραιά. Η άποψη που συνδέει την ποιότητα ζωής με την αποκαθήλωση των αεροπανό και των αφισών λειτουργεί ως πρόσχημα κάλυψης αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα της προβολής των θέσεων του Κόμματος και της ενημέρωσης του πειραϊκού λαού. Καταγγέλλει το απαράδεκτο φαινόμενο της μεροληπτικής στάσης και της αποκαθήλωσης των αεροπανό και των αφισών του ΚΚΕ από συνεργεία του Δήμου, που έχει ήδη αρχίσει με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Αγραπίδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ