Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά Λ. Κανέλλη

Η γνωστή δημοσιογράφος απολογήθηκε, χτες, αρνούμενη τις κατηγορίες , ενώ έκανε λόγο για σκοπιμότητες που υπηρετεί η  πολιτική δίωξη της

Συνεχίζοντας τη βιομηχανία μηνύσεων κατά πολιτικών αντιπάλων και αντιπολιτευόμενων εφημερίδων, ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη Ε. Γιαννόπουλος προχώρησε σε μήνυση της Λιάνας Κανέλλη για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου», μετά από τη σχετική αγωγή με την οποία απαιτεί αποζημίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων... Είναι αποκαλυπτικό ότι η δίωξη αφορά δημοσίευμα στο περιοδικό «ΝΕΜΕΣΙΣ» του μηνός Νοεμβρίου για το βιβλίο του Γ. Μανδίκου με τίτλο «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ», στο οποίο παρουσιάζεται η κατοχική και μετακατοχική δράση του υπουργού Δικαιοσύνης του Κ. Σημίτη.

Η καθυστερημένα και στη συγκεκριμένη στιγμή υποβληθείσα μήνυση, επιβεβαιώνει, εκτός των άλλων, ότι ο Ε. Γιαννόπουλος απλώς συνεχίζει τις πολιτικές διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων και του αντιπολιτευόμενου Τύπου, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Λιάνας Κανέλλη.

Η γνωστή δημοσιογράφος πήρε κατεπειγόντως, την Παρασκευή, την ειδοποίηση για απολογία, χτες, τη Δευτέρα, με... 48ωρη προθεσμία! Προσήλθε μόνη, αυτοεκπροσωπούμενη ως δικηγόρος, στην 11η πταισματοδίκη κα Σαρρή όπου και απολογήθηκε. Κατά πληροφορίες, τα όσα επικαλείται στη μήνυσή του ο Ε. Γιαννόπουλος, είναι επανάληψη των όσων τελευταία, σαν έμμονη ιδέα, επαναλαμβάνει για συκοφαντικές επιθέσεις κλπ., με αφορμή όσα αποκαλύπτονται για την κατοχική και μετακατοχική του δράση.

Η Λ. Κανέλλη αρνήθηκε την κατηγορία, θεωρώντας την ακυρωτική της δημοσιογραφικής ηθικής και προσωπικής υπόστασης. «Το να θεωρεί ένας υπουργός Δικαιοσύνης, τηλεπαρουσιαστής επί σειρά ετών, συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, αδίκημα ποινικά κολάσιμο την παρουσίαση ενός βιβλίου με το περιεχόμενο του οποίου διαφωνεί, σε συνδυασμό με το χρόνο που υποβάλλεται η μήνυση, μου επιτρέπει να πιθανολογήσω ότι έχει κίνητρα και σκοπιμότητες που αρνούμαι να υπηρετήσω και να εξυπηρετήσω», κατέθεσε, κατά πληροφορίες μας, απολογούμενη η Λ. Κανέλλη.

Αξίζει να σημειωθεί, για τις σκοπιμότητες που φαίνεται να υπηρετεί η μήνυση Γιαννόπουλου, ότι το περιοδικό «Νέμεσις» δημοσίευσε πριν 14 μήνες ολόκληρη την ερώτηση του Β. Κεδίκογλου για την κατοχική και μετακατοχική δράση του πρώτου, όπως και σχετική συνέντευξη του υπερνομάρχη Αθηνών -Πειραιώς Θ. Κατριβάνου πριν 6 μήνες. Ομως, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Κ. Σημίτη θυμήθηκε, στη συγκεκριμένη στιγμή... να κάνει μήνυση κατά της Λ. Κανέλλη και μάλιστα για την παρουσίαση ενός βιβλίου που παρουσιάζει, ουσιαστικά, την ερώτηση Κεδίκογλου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ