Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι συγκεντρωθέντες στην εκδήλωση του Ελληνικουβανικού Συνδέσμου τονίζονται τα παρακάτω:

«Εμείς οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση αυτή, αφού λάβαμε υπόψη μας: 1) Τις σημερινές δύσκολες πολιτικές συνθήκες. 2) Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει μόνος του το δικό του τρόπο διακυβέρνησης, όπως τούτο απορρέει από τις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου και συμπεριέχεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. 3) Την οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου του ΟΗΕ, άρθρο 16, παράγραφος 3, με την οποία αναγνωρίζεται η οικογένεια ως φυσικό και βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα να την προστατεύει η κοινωνία και το κράτος. 4) Τη Διεθνή Σύμβαση «Για τα Δικαιώματα του παιδιού», άρθρο 1, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το παιδί για την αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας του πρέπει να μεγαλώνει μέσα σε οικογενειακό περιβάλλον, σ' ένα κλίμα ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ:

α)Οτι η Δημοκρατία της Κούβας σαν κυρίαρχο κράτος - μέλος του ΟΗΕ, ακολουθώντας το δικό της δρόμο ανάπτυξης και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει με τον οικονομικό αποκλεισμό, κατόρθωσε να ανεβάσει σημαντικά το βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο του λαού της, να επιτύχει υψηλής σημασίας επιτεύγματα σ' όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

β)Οτι έχει προαγάγει και κατοχυρώσει τα δικαιώματα του ανθρώπου.

γ)Οτι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά παράβαση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ανθρώπου και της Σύμβασης των Δικαιωμάτων της οικογένειας και του παιδιού, κρατεί παράνομα τον ανήλικο Ελιάν Γκονζάλες, τον στερεί από το φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον του και δείχνει τέλεια περιφρόνηση στους κανόνες του δικαίου και στην αρχή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

1)Επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Κουβανικό λαό και ειδικά προς το σκληρά δοκιμαζόμενο πατέρα του παιδιού.

2)Καταδικάζουμε τον οικονομικό αποκλεισμό και την πέρα από κάθε έννοια δίκαιου κράτηση ανηλίκου.

3)Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, στους ανθρώπους καλής θέλησης και στον Τύπο, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους για την επιστροφή του ανήλικου στην πατρική γη του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άρση του οικονομικού αποκλεισμού και την άμεση παράδοση του ανήλικου Ελιάν Γκονζάλες στον πατέρα του, καθώς και το σταμάτημα κάθε είδους επέμβασης, προκειμένου ο κουβανικός λαός να συνεχίσει απερίσπαστος τη δημιουργική του προσπάθεια για ανάπτυξη στο δρόμο του σοσιαλισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών (2013-03-29 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα (2010-10-20 00:00:00.0)
Να σπάσουμε τον αποκλεισμό (2005-12-01 00:00:00.0)
Ο εξάχρονος στην αγκαλιά του πατέρα του (2000-04-25 00:00:00.0)
«Να επιστρέψει στον πατέρα και στην Κούβα» (2000-04-09 00:00:00.0)
Να απελευθερωθεί ο μικρός Ελιάν (2000-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ