Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αναφορές στον προεκλογικό αγώνα

Αναφορές στον προεκλογικό αγώνα και τους όρους διεξαγωγής του έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας ίσες προϋποθέσεις για όλα τα κόμματα και προβολή τους από τα ΜΜΕ.

Από τα Ιωάννινα όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 87η επέτειο από την απελευθέρωση των Τούρκων, ο Κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη θέληση των κομμάτων και τη διακομματική κοινή συνεννόηση θα επιτευχθεί να διεξαγάγουμε και αυτό τον προεκλογικό αγώνα, όχι απλώς κατά δημοκρατικό τρόπο, αφού περί αυτού δε μου μένει καμία αμφιβολία, γιατί έχουμε μάθει εδώ και πολλά χρόνια να κάνουμε δημοκρατικές εκλογές κατά τον πλέον άψογο τρόπο, αλλά να γίνει και ο δημοκρατικός αγώνας με ίσες προϋποθέσεις μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ετσι, θα μπορεί και ο ελληνικός λαός να εκτιμήσει όσα του προσφέρουν οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις και να κάνει μια υπεύθυνη εκλογή, η οποία είναι το ύψιστο δικαίωμά του».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να απέχουν από τη διαδικασία, ενώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να δίνουν το λόγο σε όλα τα υποψήφια κόμματα. Παρατήρησε ότι οι εκλογικές δαπάνες είναι μεγάλες, αλλά, όπως είπε, δε γίνεται διαφορετικά, γιατί θα πρέπει τα κόμματα να προβάλουν τις θέσεις τους, προκειμένου ο λαός να γνωρίζει τι ψηφίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ