Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Κλειστές οι δίοδοι για τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Αρκετό καιρό μετά από την εκδήλωση της πολιτικής δίωξης σε βάρος του «Ριζοσπάστη» από την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Γιαννόπουλο, μπορεί ανεπιφύλακτα να εκτιμήσει κανείς πως το λαϊκό δικαστήριο απεφάνθη, η απόφασή του είναι καταδικαστική για τον κυβερνητικό αυταρχισμό, όπως αυτός εκδηλώθηκε και με την προσπάθεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, με την προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης και παραβίασης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ενα συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει από το κύμα των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι μηνύσεις, οι αγωγές και τα εξώδικα σε βάρος του «Ριζοσπάστη». Εκατοντάδες από όλη τη χώρα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού είναι τα μηνύματα συμπαράστασης, αλλά και οργής και αποδοκιμασίας για τα πεπραγμένα του υπουργού Δικαιοσύνης με την ανοχή, στήριξη και κάλυψη ολόκληρης της κυβέρνησής του.

Εκατοντάδες οι μαζικοί φορείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και οι παράγοντες και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής που μπορεί να διαφωνούν με τις πολιτικές θέσεις που προβάλλει ο «Ρ», τάχθηκαν όμως στο πλευρό του, έχοντας βαθιά κατανοήσει πως στην πραγματικότητα υπερασπίζονται τα δικά τους δικαιώματα, τις δικές τους ελευθερίες. Ολοι αυτοί ξέρουν πως αν η επίθεση εναντίον του «Ρ» δεν αποκρουστεί άμεσα, τότε ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για όλους και όλα. Για το λόγο αυτό δηλώνουν έτοιμοι να μην ανοίξουν, μένοντας απαθείς, το δρόμο για την επέλαση του κυβερνητικού αυταρχισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ