Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συνταξιοδοτηθούν οι ανάπηροι της Εθνικής Αντίστασης

Τη συνταξιοδότηση ως αναπήρων πολέμου 110 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που ζουν στην Ουγγαρία, ζητάνε με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μπ. Αγγουράκης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Μεταξύ των Ελλήνων που ζουν στην Ουγγαρία είναι και 110 περίπου αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι το 1997 συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν ως ανάπηροι πολέμου.

Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, απέρριψε τα δικαιολογητικά τους, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν εξεταστεί από γιατρούς στην Ελλάδα για να διαπιστωθεί η αναπηρία τους.

Σύμφωνα με το περιφερειακό ΣΑΕ Ευρώπης, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί και λυθεί, αν έρθουν στην Ελλάδα και εξεταστούν από γιατρούς σε κάποιο νοσοκομείο, π.χ. «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Προκειμένου, μάλιστα, να αντιμετωπιστούν τα έξοδα μεταφοράς και παραμονής τους στην Ελλάδα μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, με επιστολή του προς το υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, πρότεινε τη χρηματοδότηση της ελληνικής αυτοδιοίκησης Ουγγαρίας ή του ΣΑΕ Ευρώπης με το σχετικό ποσό».

Ερωτώνται οι δύο υπουργοί ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να ξεπεραστούν οι τυπικές δυσκολίες και, αφού γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις, να τους χορηγηθούν οι συντάξεις αναπήρων πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ