ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Τώρα προτείνουν την πλήρη απελευθέρωση των ορίων συνταξιοδότησης!!!

Την πλήρη απελευθέρωση των ορίων συνταξιοδότησης πρότεινε χτες ο Μ. Χρυσοχοΐδης, φροντίζοντας να τροφοδοτήσει με νέες αντιλαϊκές προτάσεις την αντιασφαλιστική συμμαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για θέματα «εξωτερικής πολιτικής», με συνέντευξή του χτες στα «ΝΕΑ», επιχείρησε δήθεν να εμφανιστεί ότι διαφωνεί με τη θέση του Αλ. Παπαδόπουλου να μην υπάρχουν συνταξιούχοι κάτω των 60 χρόνων, αλλά την ίδια στιγμή πρότεινε απελευθέρωση των ορίων συνταξιοδότησης. «Πιστεύω ότι η ίδια η εποχή, τα τεχνολογικά και ιατρικά επιτεύγματα επιβάλλουν στο σύγχρονο κοινωνικό κράτος να αναθεωρήσει την αντίληψή του για την εργασία και να μη θέτει στους πολίτες όρια στην ηλικία συνταξιοδότησης ούτε προς τα πάνω ούτε βεβαίως προς τα κάτω»! Η θέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όσο και αν επιχειρήθηκε να εμφανιστεί σαν... διαφωνία με τον Αλ. Παπαδόπουλο, επί της ουσίας έβαλε στο στόχαστρο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αφού προτείνει οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο ηλικιακός περιορισμός για να βγουν στη σύνταξη, αφού τα ιατρικά επιτεύγματα προσφέρουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ζει περισσότερο! Κάτι που εξάλλου είχε προτείνει πρόσφατα και ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Ηρ. Πολεμαρχάκης, που μίλησε για «παράταση του εργάσιμου βίου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, ο οποίος, με συνέντευξή του στο «Βήμα», τόνισε ότι η πρόταση του Αλ. Παπαδόπουλου κινείται «στις ρυθμίσεις και προβλέψεις του νόμου Ρέππα» και επισήμανε: «Με εντυπωσίασε δυσάρεστα το γεγονός ότι, ενώ όλες οι ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και του ορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος, βρέθηκαν κάποιοι να κάνουν τόση φασαρία για την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου που, επαναλαμβάνω, εκεινείτο στην ίδια λογική και μας υπενθύμισε ότι πρέπει να επιμείνουμε στην εφαρμογή τους».

Τις βαθιές ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση που προτείνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να τις περάσουν στον ελληνικό λαό, τρομοκρατώντας με τη «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό ακριβώς επιχείρησε να κάνει και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στη Λαμία υποστήριξε ότι «ο πολίτης ζητά ένα σύστημα που θα του δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος ειδικότερα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την τροπολογία για τους απολυμένους της Νάουσας και την πρόωρη συνταξιοδότησή τους, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε «με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, όχι πρόταση απόσυρσης, συνταξιοδότησης των εργαζομένων, που δεν έχει μέλλον».

Βέβαια, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Ανασυγκρότηση φθινουσών περιοχών», κινείται ακριβώς στις πολιτικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πρόωρη συνταξιοδότηση και προτείνουν την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, που οδηγούν δηλαδή στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Πατώντας ακριβώς πάνω σ' αυτή τη λογική και κινδυνολογώντας, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «δεν είναι λύση όποιος βρεθεί στην ανεργία να πάει στο ασφαλιστικό σύστημα, γιατί πρώτα απ' όλα δε θα το αντέξει το ασφαλιστικό σύστημα»...

Συνεχίζονται οι... κόντρες

Την απόλυτη ταύτισή τους με τις κυβερνητικές επιλογές στην αντιασφαλιστική επίθεση και την πολιτική τους απέναντι στους ανέργους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να τις συγκαλύψουν πίσω από τις «προσωπικές» τους αντιπαραθέσεις... Ετσι μετά την κόντρα Πάγκαλου - Βενιζέλου, Φλωρίδη - Βενιζέλου, ήρθε η ώρα της... σύγκρουσης Χρυσοχοΐδη - Βενιζέλου.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» και σε δηλώσεις του ανέφερε: «Κάποιοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από τους υπόλοιπους» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται υπεύθυνα, πλειοψηφικά και με σοβαρότητα από τον πρόεδρό του, τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιχειρεί με συνέπεια, διορατικές προτάσεις και κόντρα στις αντιστάσεις που συναντά, να διευρύνει τα όρια του κόμματος».

Απαντώντας άμεσα ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha» είπε: «Αν κάποιοι θέλουν να μου στείλουν το μήνυμα να κινούμαι με πιο συμβατικούς τρόπους μπορώ και να το κάνω».

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Σ. ΑΖΙΖ
Εμμεση ομολογία για τις απαγωγές Πακιστανών

Η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είναι η βάση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, τόνισαν οι δύο πρωθυπουργοί, ομολογώντας έμμεσα πλην σαφώς τη συνεργασία τους στην υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών

Αγαστή ήταν η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Πακιστάν στην υπόθεση των μαζικών απαγωγών των Πακιστανών στη χώρα μας, στο όνομα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας».

Αυτό προκύπτει, έμμεσα πλην σαφώς, από τις δηλώσεις που έκαναν χτες ο Κ. Καραμανλής και ο Πακιστανός ομόλογός του Σαουκάτ Αζίζ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στηρίζεται πρώτα απ' όλα στην κοινή στάση και δέσμευση απέναντι στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», κυρίως ως «πρόθυμοι σύμμαχοι» των ΗΠΑ. Αν και δεν έγινε καμία αναφορά - ούτε δέχτηκαν ερωτήσεις - για την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, η ανάδειξη της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ως κυρίαρχο ζήτημα από τους δύο πρωθυπουργούς, αποτελεί μια έμμεση αλλά σαφέστατη ομολογία, ότι υπήρξε συνεργασία στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Αυτό άλλωστε είχε φανεί καθαρά και από τις τοποθετήσεις που είχε κάνει την περίοδο εκείνη ο Πακιστανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, αμφισβητώντας τις καταγγελίες των συμπατριωτών του και αποκλείοντας ουσιαστικά να έπεσαν θύματα απαγωγής. Σημειώνεται ότι οι απαγωγές των Πακιστανών και τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών το περασμένο καλοκαίρι έγιναν μετά από υπόδειξη της κυβέρνησης Μπλερ, με αφορμή τα δολοφονικά χτυπήματα στο Λονδίνο στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

Συγκεκριμένα ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι στις συνομιλίες που είχε με τον Πακιστανό ομόλογό του συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά θέματα «αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής κοινότητα από την τρομοκρατία». Περισσότερο σαφής ο Σαουκάτ Αζίζ ανέφερε ότι οι δύο χώρες «όπως και πολλές άλλες χώρες, έχουμε δεσμευτεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, διότι η τρομοκρατία αποτελεί μάστιγα, την οποία θα πρέπει να καταπολεμήσουμε σε όλες τις μορφές της. Οι απόψεις της Ελλάδας και του Πακιστάν συμπίπτουν επ' αυτού και έχουμε συμφωνήσει να ανταλλάξουμε απόψεις».

Αποκαλυπτική όμως ήταν και η αναφορά του στην πακιστανική κοινότητα, στην οποία έμμεσα πλην σαφώς έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη που μπορεί και επιβιώνει και δεν πρέπει να ζητά και δικαιώματα! «Υπάρχει στην Ελλάδα μια πακιστανική κοινότητα, η οποία ζει εδώ και εισφέρει στην οικονομική πρόοδο της χώρας. Είμαστε ευτυχείς που τους δόθηκε εδώ σπίτι και δυνατότητα να βοηθήσουν τις σχέσεις των χωρών μας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Σ. Αζίζ.

Από την πλευρά του ο Ευ. Αντώναρος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει σύγχυση δηλώνοντας ότι «η επίσκεψη του Πακιστανού πρωθυπουργού έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό», προσπαθώντας να πείσει ότι οι απαγωγές δεν ήταν στα θέματα της συνάντησης.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η αναφορά του Πακιστανού πρωθυπουργού ότι ο Κ. Καραμανλής «έχει πλήρη κατανόηση για τις επιδιώξεις μας», αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με την Ινδία, αλλά και την κατασκευή των πυρηνικών όπλων.

Στις επαφές που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε το συνομιλητή του για τις εξελίξεις στο ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ και τις προϋποθέσεις που τίθενται όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, καθώς και για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κατά τα λοιπά, ο Ελληνας πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία, επικαλούμενος και τη συμφωνία τουριστικής συνεργασίας που υπογράφηκε χτες, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει έδαφος για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Κουκούλωμα επιδιώκει η κυβέρνηση

Να κουκουλώσει με κάθε τρόπο την υπόθεση της μαζικής απαγωγής των Πακιστανών επιχειρεί η κυβέρνηση, πασχίζοντας να «σβήσει» τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες της σε μια καραμπινάτη υπόθεση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρότι για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη συμμετοχή της κυβέρνησης και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στη βρώμικη αυτή υπόθεση, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει σύγχυση και να περιορίσει το πολιτικό κόστος. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός ότι η δικαστική δίωξη ασκήθηκε «κατά αγνώστων», πράγμα που, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και, άρα, κανείς δε θα μπορεί στο τέλος να κατηγορήσει την κυβέρνηση, επειδή δε θα έχουν αποδοθεί ευθύνες σε «φυσικά πρόσωπα». Αυτός είναι και ο λόγος, που ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε με νόημα στην ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας, η οποία, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θα θέσει την υπόθεση «στο αρχείο». Από την άλλη, συνεχίζεται η υπόγεια επιχείρηση υπονόμευσης της αξιοπιστίας των «θυμάτων», αμφισβητώντας την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους, παρότι το εισαγγελικό πόρισμα διαπιστώνει ότι οι απαγωγές έγιναν και μάλιστα από κρατικές υπηρεσίες. Το ίδια στιγμή, βέβαια, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι πανέτοιμη να επαναλάβει παρόμοιες «(αντι)τρομοκρατικές επιχειρήσεις», τηρώντας ευλαβικά τις τρομοσυμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ.

Επίσημα η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος, περιοριζόμενη να «υπενθυμίζει» ότι με δική της πρωτοβουλία παραπέμφθηκε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ξεχνώντας ότι για πολλούς μήνες για την κυβέρνηση η υπόθεση αυτή «δεν υπήρχε»...

Από την άλλη, αποφεύγει να σχολιάζει τα όποια στοιχεία ή μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και έχουν σχέση με την υπόθεση. «Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε σχολιασμό τέτοιων μυθιστορηματικών λεπτομερειών», δήλωσε χθες ο Ευ. Αντώναρος όταν κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινά δημοσιεύματα, που επιβεβαιώνουν ότι οι απαγωγές έγιναν, και μάλιστα οι Πακιστανοί μετανάστες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν επί μέρες σε περιοχές κοντά στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2005.

Από την πλευρά του, ο τότε υπουργός Δημ. Τάξης Γ. Βουλγαράκης επέμεινε προκλητικά στις δηλώσεις που είχε κάνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή, όταν είχε αποκαλέσει τις καταγγελίες «καραγκιοζιλίκια» και είχε ισχυριστεί ξεδιάντροπα ότι «απαγωγές δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν».

ΠΑΣΟΚ
Επιμένει στην πρόταση - συγκάλυψη των ευθυνών του

Την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη ζήτησε και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, για τις απαγωγές των Πακιστανών.

Με την επιμονή του σ' αυτή την πρόταση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συγκαλύψει τις πολιτικές του ευθύνες για τις συγκεκριμένες απαγωγές, αφού επί των κυβερνητικών του ημερών είχε υπογραφεί η συμφωνία που επέτρεπε στις μυστικές υπηρεσίες να δρουν ανεξέλεγκτα στο ελληνικό έδαφος, συμφωνία που επί των ημερών της ΝΔ έγινε πράξη, κάνει λόγο για «κατεξοχήν πολιτικό θέμα».

Ο Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στη Λαμία, ανέφερε ότι «δεν είναι αξιόπιστο ένας πρωθυπουργός να μιλά για συνταγματικές ρυθμίσεις, όταν ο ίδιος δεν μπορεί να σέβεται θεσμούς και όταν στην κυβέρνησή του υπάρχουν υπουργοί, τους οποίους καλύπτει, που λένε ασύστολα ψέματα στον ελληνικό λαό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Αθανασάκης που δήλωσε «ότι, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να σταθεί υπουργός, ο οποίος έχει συλληφθεί να λέει ασύστολα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν μπορεί να κρύβεται, όπως επιχειρεί ο εκπρόσωπός της, πίσω από τη δικαιοσύνη και την υποτιθέμενη αναμονή της ολοκλήρωσης της δικαστικής διερεύνησης. Το θέμα δεν είναι δικαστικό. Το θέμα δεν είναι νομικό. Το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό».

ΝΙΚΑΙΑ
Νέα αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος αλλοδαπού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης γραμματέας της ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ για το επεισόδιο της ωμής και απάνθρωπης βίας τριών αστυνομικών σε βάρος ενός Πακιστανού, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Λαοδικίας και Μούγλων ο άτυχος Πακιστανός καθάριζε στο δρόμο τζάμια διερχόμενων αυτοκινήτων, όταν, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς κανέναν λόγο, τρεις αστυνομικοί, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας, του επιτέθηκαν χτυπώντας του το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και κλοτσώντας τον σε όλο του το σώμα. Αμέσως στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίοικοι και περαστικοί που αντέδρασαν άμεσα στη βάρβαρη αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα φωνάζοντας αίσχος και ντροπή στους αστυνομικούς, που συνέχιζαν ακάθεκτοι το... έργο τους. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, μετέφεραν αιμόφυρτο τον αλλοδαπό στο Αστυνομικό Τμήμα και από κει, λόγω των τραυμάτων σε όλο του το σώμα, στο νοσοκομείο όπου του έγινε αντιτετανικός ορός και του χορηγήθηκαν φάρμακα για τους πόνους από τα λυσσαλέα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Τόσο η Βουλευτής του ΚΚΕ όσο και ο γραμματέας της ΚΟ κατήγγειλαν τη νέα αυτή βία και αυθαιρεσία αστυνομικών οργάνων και ζήτησαν από το διοικητή του Τμήματος εξηγήσεις για το βάρβαρο αυτό περιστατικό, που σκοπό έχει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας στους κατοίκους της περιοχής. Το περιστατικό μάλιστα, όπως προέκυψε, είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του αστυνομικού τμήματος, αλλά όχι όπως ακριβώς έγινε αλλά ως «προσαγωγή υπόπτου από το Μπαγκλαντές, που κινούνταν υπόπτως στην περιοχή» ,χωρίς βέβαια να αναφέρει τίποτα για τον άγριο ξυλοδαρμό. Ο διοικητής δήλωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό.

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Πρόταση για κυβερνήσεις συνεργασίας

Ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες περισσότερων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης, έκανε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην υπουργού Β. Κοντογιαννόπουλου.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υποστήριξε ότι πρέπει να «καταργηθεί η αυτοδυναμία που παρέχει το εκλογικό σύστημα» και να υπάρξει ένα «μεικτό εκλογικό σύστημα», που θα δίνει τη δυνατότητα στις πλειοψηφίες δυο κομμάτων να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν...

Με τη συγκεκριμένη πρότασή του, ο Θ. Πάγκαλος έστειλε ένα μήνυμα συνεργασίας, από το οποίο προφανώς δεν εξαιρείται ο ΣΥΝ, ο οποίος εξάλλου είναι ...ανοιχτός σε τέτοιου είδους «σοσιαλδημοκρατικές» προτάσεις, που στοχεύουν στην «καλύτερη» διαχείριση του συστήματος, αλλά και όχι μόνον. Το βέβαιο είναι πως ο μη ονομαστικός αποκλεισμός κανενός σημερινού κόμματος του κοινοβουλίου αναμένεται να προκαλέσει νέες συζητήσεις εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατο είναι άλλωστε το γερμανικό «μοντέλο» όπου σοσιαλδημοκράτες και χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στην κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία.

Κεραυνός σκότωσε υπαξιωματικό

Θανάσιμος τραυματισμός υπαξιωματικού του Στρατού, εξαιτίας πτώσης κεραυνού στο χώρο καταυλισμού της μονάδος του, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις 3.30 στη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ», πλησίον του χωριού Δρακόντειο στην περιοχή Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης.Η ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ - 2006» διεξάγεται σε τρεις φάσεις, το διάστημα 13 μέχρι 19 Μάη στις περιοχές Ασκού - Προφήτη, Λαγκαδά, Σοχού, Σκεπαστού και κόλπου Ορφανού, ενώ η τελική φάση της θα λάβει χώρα αύριο 17 Μάη στην περιοχή Ασκού - Προφήτη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Δεν καταπατήθηκε δημόσια έκταση

Δεν έγινε καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης στην περιοχή Πόρτο Γερμενό από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ΑΠ) Γ. Σανιδά, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα. Αυτό αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και δημοσιεύματα του Τύπου.

Η Εισαγγελία του ΑΠ επισημαίνει ότι το θέμα έχει ερευνηθεί δύο φορές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, γιατί δεν υπάρχει τέλεση ποινικού αδικήματος. Επίσης, κύκλοι από τον Αρειο Πάγο ανέφεραν ότι ο Γ. Σανιδάς είχε προειδοποιηθεί προφορικά, πως αν δεν απόσχει από την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα, θα υποστεί συνέπειες.

Τέλος, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός επανέλαβε ότι ο Γ. Σανιδάς έχει δώσει εδώ και δύο μήνες έγγραφες εξηγήσεις γι' αυτή την υπόθεση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ