Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Νέα αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος αλλοδαπού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης γραμματέας της ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ για το επεισόδιο της ωμής και απάνθρωπης βίας τριών αστυνομικών σε βάρος ενός Πακιστανού, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Λαοδικίας και Μούγλων ο άτυχος Πακιστανός καθάριζε στο δρόμο τζάμια διερχόμενων αυτοκινήτων, όταν, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς κανέναν λόγο, τρεις αστυνομικοί, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας, του επιτέθηκαν χτυπώντας του το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και κλοτσώντας τον σε όλο του το σώμα. Αμέσως στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίοικοι και περαστικοί που αντέδρασαν άμεσα στη βάρβαρη αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα φωνάζοντας αίσχος και ντροπή στους αστυνομικούς, που συνέχιζαν ακάθεκτοι το... έργο τους. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, μετέφεραν αιμόφυρτο τον αλλοδαπό στο Αστυνομικό Τμήμα και από κει, λόγω των τραυμάτων σε όλο του το σώμα, στο νοσοκομείο όπου του έγινε αντιτετανικός ορός και του χορηγήθηκαν φάρμακα για τους πόνους από τα λυσσαλέα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Τόσο η Βουλευτής του ΚΚΕ όσο και ο γραμματέας της ΚΟ κατήγγειλαν τη νέα αυτή βία και αυθαιρεσία αστυνομικών οργάνων και ζήτησαν από το διοικητή του Τμήματος εξηγήσεις για το βάρβαρο αυτό περιστατικό, που σκοπό έχει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας στους κατοίκους της περιοχής. Το περιστατικό μάλιστα, όπως προέκυψε, είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του αστυνομικού τμήματος, αλλά όχι όπως ακριβώς έγινε αλλά ως «προσαγωγή υπόπτου από το Μπαγκλαντές, που κινούνταν υπόπτως στην περιοχή» ,χωρίς βέβαια να αναφέρει τίποτα για τον άγριο ξυλοδαρμό. Ο διοικητής δήλωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις για την αστυνομική βαρβαρότητα (2024-07-26 00:00:00.0)
Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος 4 μαθητών (2010-01-08 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος ΚΝιτών (2007-06-28 00:00:00.0)
Καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού κατά των κομμουνιστών (2003-06-01 00:00:00.0)
Δημοτική Αστυνομία με κατασταλτικό ρόλο (2000-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ