Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν τον Τάσο Τούση

Τον Τάσο Τούση, τον απεργό που πρώτος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας στη λαϊκή εξέγερση του λαού της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936, τίμησαν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες και οι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή η Περιαστική Αχτίδα της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση που έγινε απέναντι από το Δημαρχείο, μίλησε ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΟΘ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ. Χαιρέτισε ο δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υποψήφια δήμαρχος Χορτιάτη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών» Γιώτα Παπαγεωργίου-Καναρά. Ακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΚΝΕ με τραγούδια από τον «Επιτάφιο», καθώς και απαγγελίες ποιημάτων από το ίδιο έργο. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε πορεία των συγκεντρωμένων προς το μνημείο του Τάσου Τούση, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

»Η φωτογραφία της μάνας πάνω από το άψυχο σώμα του γιου της ενέπνευσε το μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ, το ευαγγέλιο του απεργιακού αγώνα. Το γεγονός ότι την επόμενη κιόλας μέρα δημοσιεύτηκε στο "Ριζοσπάστη" η φωτογραφία - ύστερα από τεράστια αλυσίδα που στήθηκε από συντρόφους - πρέπει να μας εμπνέει και στη σημερινή μας δουλιά για την προώθηση της πολιτικής του Κόμματος, τη διάδοση του "Ριζοσπάστη"», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Ζιώγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ