Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα οδικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Οδικής Κυκλοφορίας θα μπει σε εφαρμογή δηλώνει το υπουργείο Μεταφορών και, μάλλον, θα αντιληφθήκατε ότι τον συνοδεύουν πολλά και διάφορα για την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων και, βέβαια, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ασφάλειά τους.

Πλην όμως - κατά πάγια τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων 20 χρόνων - αλλού είναι «το ψητό». Αλλωστε, αν ήθελαν να βελτιώσουν την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, απ' αλλού έπρεπε να ξεκινήσουν και όχι από την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Ξεκινούν απ' την τελευταία όμως και βρήκαν αμέσως το «φάρμακο». Μιλάμε για το διπλασιασμό και τριπλασιασμό των προστίμων που προβλέπονται για τις παραβάσεις. Εναν θαυμάσιο τρόπο, δηλαδή, για κάθε κυβέρνηση να απομυζά τα εισοδήματα του πολίτη, δηλώνοντας ότι το κάνει ...για το καλό του.

Οσο για τον «εισπρακτικό μηχανισμό», είναι βέβαιο ότι οι τροχονόμοι θα κληθούν να κόβουν κλήσεις με εντατικούς ρυθμούς τουλάχιστον στην αρχή της εφαρμογής του νέου κώδικα. Μέχρι να ικανοποιηθούν δηλαδή τα έσοδα του υπουργείου Οικονομίας...

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ πολύ θόρυβο ξεκινά για τα καλά η εκποίηση των περίφημων Ολυμπιακών ακινήτων. Αρχή έγινε με την αρένα του μπάτμιντον, που περνά σε χέρια ιδιωτών, προκειμένου να γίνει πολυχώρος θεαμάτων.

Οπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τα επόμενα 13 Ολυμπιακά ακίνητα, τα οποία βρίσκονται όλο αυτό τον καιρό χωρίς συντήρηση και στοιχειώδη προστασία.

Πού είναι μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία ο ερασιτεχνικός και μαζικός αθλητισμός; Φυσικά, πουθενά. Αλλωστε, το 'χανε πει οι άνθρωποι ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη. Αν εσείς νομίζατε του αθλητισμού, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών εννοούσαν. Ας προσέχατε...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και μη νομίσετε πως αν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τα ίδια ακριβώς θα έκανε. Αλλωστε, με βάση τα δικά του σχέδια «μοιράζει» τώρα τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις η κυβέρνηση της ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ