Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Πρόταση για κυβερνήσεις συνεργασίας

Ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες περισσότερων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης, έκανε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην υπουργού Β. Κοντογιαννόπουλου.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υποστήριξε ότι πρέπει να «καταργηθεί η αυτοδυναμία που παρέχει το εκλογικό σύστημα» και να υπάρξει ένα «μεικτό εκλογικό σύστημα», που θα δίνει τη δυνατότητα στις πλειοψηφίες δυο κομμάτων να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν...

Με τη συγκεκριμένη πρότασή του, ο Θ. Πάγκαλος έστειλε ένα μήνυμα συνεργασίας, από το οποίο προφανώς δεν εξαιρείται ο ΣΥΝ, ο οποίος εξάλλου είναι ...ανοιχτός σε τέτοιου είδους «σοσιαλδημοκρατικές» προτάσεις, που στοχεύουν στην «καλύτερη» διαχείριση του συστήματος, αλλά και όχι μόνον. Το βέβαιο είναι πως ο μη ονομαστικός αποκλεισμός κανενός σημερινού κόμματος του κοινοβουλίου αναμένεται να προκαλέσει νέες συζητήσεις εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατο είναι άλλωστε το γερμανικό «μοντέλο» όπου σοσιαλδημοκράτες και χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στην κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ