Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Κουκούλωμα επιδιώκει η κυβέρνηση

Να κουκουλώσει με κάθε τρόπο την υπόθεση της μαζικής απαγωγής των Πακιστανών επιχειρεί η κυβέρνηση, πασχίζοντας να «σβήσει» τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες της σε μια καραμπινάτη υπόθεση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρότι για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη συμμετοχή της κυβέρνησης και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στη βρώμικη αυτή υπόθεση, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει σύγχυση και να περιορίσει το πολιτικό κόστος. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός ότι η δικαστική δίωξη ασκήθηκε «κατά αγνώστων», πράγμα που, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και, άρα, κανείς δε θα μπορεί στο τέλος να κατηγορήσει την κυβέρνηση, επειδή δε θα έχουν αποδοθεί ευθύνες σε «φυσικά πρόσωπα». Αυτός είναι και ο λόγος, που ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε με νόημα στην ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας, η οποία, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θα θέσει την υπόθεση «στο αρχείο». Από την άλλη, συνεχίζεται η υπόγεια επιχείρηση υπονόμευσης της αξιοπιστίας των «θυμάτων», αμφισβητώντας την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους, παρότι το εισαγγελικό πόρισμα διαπιστώνει ότι οι απαγωγές έγιναν και μάλιστα από κρατικές υπηρεσίες. Το ίδια στιγμή, βέβαια, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι πανέτοιμη να επαναλάβει παρόμοιες «(αντι)τρομοκρατικές επιχειρήσεις», τηρώντας ευλαβικά τις τρομοσυμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ.

Επίσημα η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος, περιοριζόμενη να «υπενθυμίζει» ότι με δική της πρωτοβουλία παραπέμφθηκε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ξεχνώντας ότι για πολλούς μήνες για την κυβέρνηση η υπόθεση αυτή «δεν υπήρχε»...

Από την άλλη, αποφεύγει να σχολιάζει τα όποια στοιχεία ή μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και έχουν σχέση με την υπόθεση. «Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε σχολιασμό τέτοιων μυθιστορηματικών λεπτομερειών», δήλωσε χθες ο Ευ. Αντώναρος όταν κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινά δημοσιεύματα, που επιβεβαιώνουν ότι οι απαγωγές έγιναν, και μάλιστα οι Πακιστανοί μετανάστες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν επί μέρες σε περιοχές κοντά στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2005.

Από την πλευρά του, ο τότε υπουργός Δημ. Τάξης Γ. Βουλγαράκης επέμεινε προκλητικά στις δηλώσεις που είχε κάνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή, όταν είχε αποκαλέσει τις καταγγελίες «καραγκιοζιλίκια» και είχε ισχυριστεί ξεδιάντροπα ότι «απαγωγές δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ