Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού κατά των κομμουνιστών

Συνέλαβαν και τον Γραμματέα της ΚΟ του ΚΚΡΟ στο Σικτιφκάρ

Στις 29 του Μάη οι αστυνομικές αρχές της πόλης του Σικτιφκάρ, πρωτεύουσας της περιοχής Κόμι της Ρωσίας, συνέλαβαν 40 περίπου βετεράνους των συνοριακών δυνάμεων της Ρωσίας καθώς επίσης τον Αλεξάντρ Κοζλόφ, Γραμματέα της ΚΟ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στην περιοχή Κόμι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΡΟ, οι αστυνομικοί πήγαν αυθαίρετα να συλλάβουν τους βετεράνους συνοριακούς φρουρούς, λίγο μετά την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των νεκρών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και της Αφγανικής Διεθνιστικής Αποστολής. Το στέλεχος του ΚΚΡΟ προσπάθησε να εμποδίσει την αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών, αλλά συνελήφθη και ο ίδιος, με αποτέλεσμα παράνομα να κρατηθεί (με τα χέρια δεμένα) στο κρατητήριο για 13 ώρες.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής του Κόμι του ΚΚΡΟ καταγγέλλει την παραπάνω αυταρχική συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών και σημειώνει: «Το αστυνομικό κράτος που δημιουργείται στη χώρα με επικεφαλής τον Πούτιν και τον Γκριζλόφ, υπουργό Εσωτερικών και ηγέτη του κόμματος "Ενιαία Ρωσία", αρκετά πριν τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, δείχνει τα δόντια του».

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό τον τελευταίο μήνα, όπου είχαμε την καταστολή αντιαμερικανικής νεολαιίστικης διαδήλωσης στο Λένινγκραντ, με τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών. Ακολούθησε η σύλληψη δύο μελών της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (μπολσεβίκοι) - ΕΚΕΝ(μπ) - στην πόλη Νογκίνσκ επειδή έγραφαν συνθήματα «γκράφιτι». Τέλος, οι αρχές καταδίκασαν σε βαριές ποινές φυλάκισης 3 νεαρές κοπέλες της ΕΚΕΝ(μπ) για εκρήξεις μηχανισμών, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και παρά την κατηγορηματική δήλωση των κατηγορουμένων ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις εκρήξεις αυτές.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τρουντοβάγια Ρωσία», μετά από πρόταση της ρωσικής Προεδρίας η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της χώρας ενέκρινε, στη βάση του, το νομοσχέδιο που αμνηστεύει δεκάδες ενόπλους Τσετσένους, που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες με δεκάδες αθώα θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ