Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος ΚΝιτών

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καταγγέλλει η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, προχτές στέλεχος της ΚΝΕ χτυπήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την Τρίτη το βράδυ. Τόπος «δράσης» των αστυνομικών ήταν ο σταθμός του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη. Με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά, χωρίς καν να επιδείξουν την ιδιότητά τους, με προσβλητικό και απαράδεκτο τρόπο απαίτησαν από δύο στελέχη της ΚΝΕ τα στοιχεία ταυτότητάς τους την ώρα που περίμεναν στην καφετερία του σταθμού το λεωφορείο.

Η σχετική ανακοίνωση της ΝΕ τονίζει: «Εφτασαν μάλιστα στο σημείο, το στέλεχος της ΚΝΕ, Γιάννη Καραγιάννη, οι άνδρες της Ασφάλειας, Δημήτρης Ματζαβίνος και Γιώργος Κούβελας, να το σύρουν βίαια στο υπόγειο του ΚΤΕΛ στις τουαλέτες, κτυπώντας και βρίζοντας με ακατονόμαστες εκφράσεις. Είναι ακόμα πιο ανησυχητικό το γεγονός, αφού ο υποτιθέμενος έλεγχος έγινε παρουσία του αξιωματικού υπηρεσίας, Βασίλη Τσούτσια και του συνδικαλιστή αστυνομικού, Τάκη Πετρόπουλου».

Η καταγγελία αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή «είναι προϊόν της έξαρσης του αντικομμουνισμού το τελευταίο διάστημα από τα επιτελεία των δυνάμεων του κεφαλαίου, τον κρατικό μηχανισμό, τα ΜΜΕ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ ακόμα και με τη μορφή της ανοιχτής βίας από τις δυνάμεις καταστολής, εκφράζει το φόβο των δυνάμεων του κεφαλαίου για την απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία. Ο,τι κι αν κάνουν, ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές, αντίθετα ατσαλώνουν τη θέλησή τους, δυναμώνουν την προσπάθεια να ορθωθεί από τη νεολαία και το λαό τείχος αντίστασης στην κρατική αστυνομική βία και αυθαιρεσία».

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί τη νεολαία να κάνει δική της υπόθεση την αποφασιστική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, της τρομοκρατίας και της καταστολής. Την καλεί να απαντήσει στην τρομοκρατία, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για «να νιώσουν το φόβο της απόφασης της νέας γενιάς που στην τρομοκρατία του κράτους του κεφαλαίου και των κομμάτων του, επιλέγει το δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής, της απειθαρχίας, το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, με το Κόμμα της νιότης, το ΚΚΕ».

Η ΝΕ Αρκαδίας επισημαίνει πως η συγκεκριμένη ενέργεια αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ενάντια στα στελέχη της ΚΝΕ είναι η πρακτική έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που συστατικό της στοιχείο είναι η βία και η καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα και στους κομμουνιστές που είναι η ψυχή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

  • Χτες το βράδυ, με πρωτοβουλία της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - απάντηση στην αστυνομική τρομοκρατία και αυθαιρεσία στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, με κεντρικό ομιλητή τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, γραμματέα της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ